پنبه، که به عنوان طلای سفید شناخته میشود، از محصولات مهم و راهبردی خراسان شمالی است و به دلیل مرغوبیت بالای الیاف و رنگ، کشت آن در استان رونق گرفته است.کشاورزان خراسان شمالی اواخر پاییز مشغول برداشت پنبه، این روییدنی غیر خوراکی، از مزارع این استان میشوند. محصول پنبه بیشتر روستاهای شهرستان مانهوسمقان کشت میشود.
پاییز را میتوان فصل تنوع رنگها و آب و هوا در شمال کشور توصیف کرد، نم نم باران و خش خش برگهای ریخته شده بر زمین در خزان پاییزی و طراوت هوا جذابیت گردشگری پاییزی را در مازندران دوچندان میکند.
جنگلهای شمال کشور این روزها رنگین کمانی از رنگهای شاد، متنوع و دل فریب است که زیبایی این موهبتهای الهی را بیشتر کرده و مناظری چشم نواز را مقابل دیدگان همه قرار داده است.
پاییز در تهران یکی از زیباترین هنرنماییهای طبیعت در فضای شهری است که در سایر فصول از آن به عنوان شهر خاکستری یاد میکنند.
«خانه و باغ اتحادیه» یا «خانه امینالسلطان» عمارتی مربوط به دوران قاجار است که در مرکز تهران جای گرفته است. خانه باغ اتحادیه به عنوان تنها بازمانده از خیابان لالهزار قدیم و یکی از باارزشترین معماریهای دوره قاجار شناخته میشود. خانه موزه اتحادیه شامل مجسمههای از مفاخر ایران است و بازدید برای عموم مردم آزاد است.
نخستین پنجشنبه آذرماه هر سال «روز ملی پرندهنگری» نامیده شده است. کمیتهی ملی طبیعتگردی این روز را فرصتی جهت فرهنگسازی، تشویق و ترویج آموزش پرندهنگری برای حفاظت از گونههای متنوع پرندگان ایران عزیزمان اعلام کرده است. موقعیت جغرافیایی ایران به گونهای است که بسیاری از پرندگان آن مهاجرند. از بیش از ۵۵۵ گونه پرندهای که در ایران زندگی میکنند، حداقل ۳۷۳ گونهی آن مهاجر فصلی هستند. بر اساس همین فهرست در حدود ۱۰ درصد از گونههای ایران در معرض خطر انقراض هستند. پرنده نگری چیست و چه تفاوتی با پرنده شناسی دارد؟
برخلاف پرندهشناسی که به مباحث تخصصی مانند ژنتیک، فیزیولوژی و … پرداخته میشود، مشاهده پرندگان به دانش خاصی نیاز ندارد و کاملا جنبه تفریحی دارد؛ هرچند بیشتر پرنده نگران پس از مدتی و کسب تجربه، به اطلاعات میدانی بالایی از پرندگان دست مییابند.
هیچ موقع برای پرندهنگر شدن دیر نیست، تنها نیاز به علاقه و کمی صبوری دارید.
تبریز یکی از بزرگترین و مهمترین مراکز قالیبافی در سطح ایران و جهان است. این شهر از سوی «شورای جهانی صنایعدستی» به عنوان «شهر جهانی بافت فرش» انتخاب شده است. تیمچه مظفریه زیباترین تیمچه بازار تاریخی تبریز است که مزین به فرشهای دستباف ابریشمی تبریز است. با وجود فرشهای نفیس و اصیل تبریزی در بازار، هیچ فرش ماشینی نمیتواند وارد بازار فرش تبریز شود. در این بازار علاوه بر صادرات فرش به اقصی نقاط جهان که توسط تجار تبریزی انجام میگیرد، از سراسر کشور و استانهای همجوار مردم برای خرید فرش به بازار فرش تبریز میآیند.
فرش دستباف خوی با کیفیت و تنوع خود قدمتی دیرینه دارد. در این میان فرش ریز ماهی خوی با قدمتی هزار ساله در رج شمارهای ۴۰ و ۵۰ و با استفاده از مواد اولیه مرغوب، پشم، پنبه، کرک و ابریشم با گره ترکی در رنگهای متنوع بافته میشود. سالانه ۱۰۰ هزار متر مربع انواع فرش دستباف در این شهرستان توسط ۳۰ هزار بافنده تولید و به بازار عرضه میشود. ۷۰ درصد تولیدات فرش دستباف خوی را فرش با نقش ریز ماهی تشکیل میدهد. مالکیت معنوی فرش ریز ماهی خوی در سال ۱۳۹۲ در فهرست جهانی ثبت شده است. شهرستان خوی در شمال آذربایجان غربی با ۸۵۰۰ کارگاه قالی بافی از قطبهای مهم تولید فرش دستباف در کشور است.
سکوی حفاری سحر ۱ شرکت حفاری شمال از شرکتهای زیرمجموعه انرژی سینا، بعد از ۱۳ سال فعالیت مداوم و حفاری در ۱۹ میدان نفتی و گازی مشترک، تابستان امسال برای بازسازی و تعمیرات اساسی در ساحل بندرعباس پهلو گرفت.
فرایند تعمیر و بازسازی این سکو که یک فرایند کاملا ایرانی است، در حوضچه خشک شرکت ایزوایکو در بندرعباس رو به پایان است و بزودی این سکو ماموریت جدیدی را در میادین مشترک گازی آغاز میکند.
در شهر تهران میزان تخلفات ترافیکی به میزانی افزایش یافته که به نظر میرسد قبح تخطی از قانون فرو ریخته و افراد زیادی نه تنها متاسفانه تمایلی به رعایت قوانین ندارند بلکه تخلفات خود را با دلایلی غیرمنطقی توجیه میکنند.
همه ساله از اوایل شهریور ماه تولیدکنندگان زعفران جهت جمعآوری گل اقدام به آبدهی و آمادهسازی مزارع خود میکنند که این کار تا اوایل آبان ماه به طول میانجامد.
از آنجایی که شهرستان زاوه قطب اصلی تولید زعفران در کشور و جهان است، جمعآوری گل از اواخر مهر ماه آغاز و کشاورزان حاصل دسترنج خود را ظرف مدت ۴۰ روز جمعآوری میکنند.
شهرستان زاوه با ۱۵۷۰۰ هکتار سطح زیر کشت بزرگترین تولید کننده گل زعفران را به خود اختصاص داده است.
طبق گفته کشاورزان برداشت گل زعفران در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.