سفر آسان می شود / افتتاح همزمان ۳۸ مجتمع خدمات رفاهی بین راهی
به گزارش گروه اقتصاد ، داوود کشاورزیان در مراسم افتتاح همزمان ۳۸ مجتمع خدمات رفاهی بین راهی در ۱۳ استان کشور، اظهار داشت: با افتتاح این مجتمعها تعداد مجتمعهای خدماتی به ۶۰۰ مجتمع می رسد که در حال حاضر ۳۴۸ واحد در حال ساخت و ۵۲۵ مجتمع موافقتنامه اصولی را گرفتند.
وی با بیان اینکه ۲۳۲ مجتمع در آزادراهها در حال بهره برداری است، در عین حال افزود: در راههای اصلی و فرعی که کمتردد هستند، معتقدیم که باید امکانات بیشتری فراهم شود، به همین دلیل در ضوابط سازمان بازنگریهایی صورت گرفت.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای به توسعه کیفی مجتمع های خدماتی اشاره کرد و گفت: تاکنون نظارت پس از احداث از سوی سازمان راهداری وجود نداشت اما به تازگی با اصلاح آئیننامه این توان برای سازمان ایجاد میشود تا بر عملکرد این مجتمعها نظارت داشته باشد.
کشاورزیان، ساخت مجتمعهای خدماتی را یکی از پروژه های سازمان راهداری برای ارتقای ایمنی راهها در سطح کشور دانست و افزود: وجود این مجتمعها کمک میکند که کاربران جاده ای خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در مسیرهای پرتردد انگیزه برای حضور سرمایهگذاران وجود دارد، اظهار داشت: برای مسیرهایی که تردد کمتری وجود دارد، تلاش مضاعفی داریم تا سرمایهگذاران برای حضور انگیزه پیدا کنند.
وی با انتقاد از اینکه در برخی مسیرها دهها کیلومتر بدون امکانات وجود دارد، خاطرنشان کرد: ما برای اینگونه مسیرها برنامه داریم تا مجتمعهای خدماتی به صورت یکجا تمامی امکانات را داشته باشند تا نیازی به خدمات زیربنایی در فواصل کوتاه نباشد.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با اشاره به اینکه در این ۳۸ مجتمع خدماتی بیش از ۱۴۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است، توضیح داد: این رقم سرمایهگذاری بدون احتساب قیمت زمین است، زیرا برخی زمینها از محل منابع طبیعی و برخی هم شخصی تامین شده است.
کشاورزیان ادامه داد: از استانداران و مقامات استانی درخواست داریم تا امکانات مجتمعهای قدیمی را بازنگری کنند تا در صورت نیاز امکانات خدماتی مانند سرویسها و نمازخانهها بازسازی شود.
وی با بیان اینکه از حضور سرمایهگذاران برای ساخت مجتمعهای زنجیرهای استقبال میکنیم، گفت: امیدواریم در سال آینده شاهد افتتاح مجتمعهای زنجیرهای در کشور باشیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص توافقاتی که به تازگی در فرانسه برای ورود وسایل حمل و نقل عمومی انجام شده است، اظهار کرد: ما در زمینه نوسازی ناوگان بهرهبردار هستیم و موضوع تولید و واردات به وزارت صنعت مربوط است.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای همچنین ادامه داد: شرکتهای زیادی داخل کشور برای تولید کامیون و اتوبوس سرمایهگذاری کردند و حتی با برندهای اروپایی این وسایل را تولید میکردند که به دلیل تحریمها مشکلاتی بهوجود آمد اما پس از تحریم بهطور حتم فرصت برای حضور برندهای اروپایی برای تولید داخل فراهم می شود.
کشاورزیان با بیان اینکه حتی در برخی از سالها تولید ۴۷ هزار دستگاه ناوگان باری و ۲ هزار دستگاه اتوبوس را داخل کشور داشتیم، اظهار داشت: بنابراین نیاز کشور از طریق تولید داخل تامین میشود اما منعی هم برای واردات نداریم.