مدودف: عامل ترکیهای احتمالا در مناقشه قره باغ وجود دارد
نخست وزیر روسیه امروز شنبه گفت: احتمالا عامل ترکیهای در درگیریهای قره باغ ناگورنو وجود داشته است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه بین الملل ، به نقل از اسپوتنیک، دیمتری مدودف نخست وزیر روسیه در سخنانی تاکید کرد: نیروهایی وجود دارد که از نزدیک تبعات مناقشه قره باغ برای منطقه خاورمیانه و روسیه را دنبال می کند. همه درگیری ها شاید در نتیجه تصمیمات مهم سیاسی باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: بنا براین من این احتمال را رد نمی کنم که عواملی وجود دارد که از خارج بر مناقشه قره باغ تاثیر می گذارد. شما به عامل و نقش ترکیه اشاره کردید. عامل ترکیه احتمالا وجود دارد، حداقل به این دلیل که ترکیه موضع خود را اعلام کرده است.
وی گفت: رژیم آتش بس در منطقه قره باغ ناگورنو حفظ شده است، هر چند برخی تیراندازی ها در منطقه گزارش شده است. بهتر این است که آتش بس در منطقه قره باغ حفظ شود تا اینکه سعی شود این مناقشه خیلی سریع به قیمت تلفات بیشتر انسانی، حل و فصل گردد. بهتر است اوضاع منطقه در وضعیت کنونی برقراری آتش بس حفظ شود تا جلوی خونریزی گرفته شود.
مدودف تاکید کرد: تمایل ترکیه برای اعلام ارزیابی از وضعیت مناقشه قره باغ یک عامل بزرگ برای نگرانی به شمار می رود.
مدودف افزود: روسیه به فروش سلاح به ارمنستان و آذربایجان ادامه خواهد داد.
تلاش های میانجیگرانه موجب شده است تا دو طرف درگیر در مناقشه قره باغ از روز سه شنبه آتش اعلام کنند.
پس از اعلام آتش بس، امروز شنبه نیز واتیکان اعلام کرد که پاپ فرانسیس طی روزهای 24 تا 26 ژوئن به ارمنستان سفر خواهد کرد و در روزهای 30 سپتامبر تا 2 اکتبر از آذربایجان و گرجستان دیدن می کند.
روسیه از فروشندگان بزرگ تسلیحات نظامی به آذربایجان و ارمنستان به شمار می رود. مدودف تاکید کرد: مسکو هیچ تمایلی برای متوقف کردن فروش سلاح به ارمنستان و آذربایجان ندارد. اگر ما فروش سلاح را متوقف کنیم، آنها از کشورهای دیگر به خرید سلاح ادامه خواهند داد.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه گفته است: روسیه در مناقشه قره باغ از ارمنستان طرفداری کرده و این اقدام مانند دخالت های مسکو در اوکراین و سوریه است.
اظهارات اردوغان می تواند موجب تشدید تنش در روابط ترکیه و روسیه شود. سرنگونی یک فروند جنگنده روسی در ماه نوامبر در مرز سوریه توسط جنگنده های ترکیه، موجب تنش در روابط دو کشور شده است.
اردوغان همچنین ارمنستان را متهم به عدم پایبندی به آتش بس با آذربایجان کرده است.
جداییطلبان ارمنی قرهباغ که از حمایت کامل ایروان برخوردار هستند پس از جنگ اوایل دهه 1990 که منجر به مرگ 30 هزار نفر شد، کنترل منطقه قرهباغ را در اختیار گرفتند.
دو طرف هیچگاه قرار داد صلح امضا نکردهاند و آتشبس سال 1994 نیز گاه و بیگاه با درگیریهای پراکنده نقض شده است اما تنشهای اخیر جدیترین نبردها پس از آتشبس بوده است.
اردوغان پیش از این حمایت کامل خود از آذربایجان در مناقشه قره باغ را اعلام کرده و گفته بود که قره باغ سرانجام روزی به مالک اصلی آن باز خواهد گشت.
روسیه روابط نزدیک نظامی با ارمنستان دارد. یک پایگاه نظامی روسیه در ارمنستان واقع است. ترکیه و آذربایجان نیز یک اتحاد نظامی نزدیک دارند . همکاری های نظامی دو کشور در سال 2010 میلادی پس از امضای توافقنامه راهبردی گسترش یافته است.
نظرات بینندگان
احمد آقا سلام، تحلیل غصب و غاصب شما بسیار دور از تاریخ و واقعیت و حقوق یک ملت است لطفاً بیشتر مطالعه کنید نه کورکورانه اظهار نظر و تکلیف و حکم دهید. با تشکر از شما و پیگیری رهنمودهای ما
جنگ قره باغ اگر به صلح نیانجامد،وضعیت منطقه بغرنج خواهد شد،باید روسیه وایران از کمک به ارمنستان خودداری کنند،چون ارمنستان به ناحق خاک اذربایجان غصب کرده،اگرعقب نشینی نکند بازور مجبوربه عقب نشینی خواهد شد،دراین صورت کشورهای که به ارمنستان کمک می کنند،دستشان به خون کشته شدگان جنگ اغشته خواهدشد،واین دراین عصر پذیرفتنی نیست،کشورها به غاصب کنند ودرهمه حال پذیرفتنی نیست.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *