تداوم تظاهرات خونین در کابل
ساعاتی پس از دو انفجار انتحاری در میان تظاهر کنندگان در منطقه همزنگ کابل، تظاهرکنندگان به محل تظاهرات بازگشتند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه بین الملل به نقل از شبکه یورونیوز؛ در حالیکه برای قربانیان حادثه سوگواری می کردند، اعلام کردند که به اعتراضات مسالمت آمیز خود برای رسیدن به خواسته هایشان ادامه می دهند و خیمه های تحصن در محل رویداد را برپا کردند.
تعدادی از خانواده های قربانیان نیز در محل حادثه برای عزیزانشان سوگواری می کنند و اشیا به جا مانده از قربانیان در پرچم دویست متری افغانستان جمع کرده اند. احمد بهزاد عضو مجلس نمایندگان افغانستان و جعفر مهدوی، رهبر حزب ملت نیز در جمع تظاهرکنندگان بازگشته به محل حادثه هستند.
تظاهرکنندگان خواستار تطبیق ماستر پلان برق افغانستان و پایان محرومیت مناطق مرکزی از انرژی برق هستند. براساس ماستر پلان برق افغانستان، خط برق ۵۰۰ کیلو ولت توتاپ باید از مسیر بامیان- میدان وردک عبور کند تا امنیت شبکه برق افغانستان تامین شود اما حکومت این خط برق را می خواهد از منطقه سالنگ عبور دهد.
مقامات افغانستان، تعداد تلفات تظاهرات دوم اسد/ مرداد را تا کنون بیش از ۸۰ کشته و بیش از ۲۳۰ زخمی اعلام کرده اند. زنان نیز در بین قربانیان حادثه دیده می شوند. زخمی های حادثه به بیمارستان های نزدیک به دهمزنگ منتقل شده اند و بیمارستانها از مردم خواسته اند که برای خون رسانی به زخمیان، مراجعه کنند.
ذبیح الله مجاهد که خود را سخنگوی طالبان می خواند، اعلام کرده است که انفجار بین تظاهرکنندگان کار این گروه نبوده و عاملان این انفجار را محکوم کرده است اما گروه داعش، مسئولیت حادثه را پذیرفته است.
محمد اشرف غنی، رپیس جمهوری افغانستان کمیسیون ویژه ای را مامور تحقیق در مورد جزپیات این فاجعه نموده و یک روز ماتم عمومی اعلام کرده است.
در عین حال تعدادی از شاهدین حادثه به تلویزیون میترا از شبکه های تلویزیونی خصوصی در افغانستان گفته اند رئیس جمهور این کشور را مسئول بوجود آمدن این حادثه می دانند آنها خاطرنشان می کنند که نیروهای امنیتی که مسئولیت تامین امنیت تظاهرکنندگان را داشتند در دقایق نزدیک به حادثه، از اطراف تظاهرکنندگان پراکنده شدند و در مسافتی دورتر از تظاهرکنندگان مستقر شدند.
دقایقی قبل از انفجار در بین تظاهرکنندگان، مصاحبه ای با تعدادی از اعضای شورای عالی مردمی انجام دادم. احمد بهزاد نماینده مجلس و عضو شورای عالی مردمی به یورونیوز گفت: «ما خواهان تطبیق ماستر پلان برق افغانستان هستیم و امتداد برق ۵۰۰ کیلو ولت از مسیر بامیان – میدان وردک هستیم اما حکومت افغانستان برای اینکه مانع از برق رسانی به مناطق مرکزی و هزاره نشین شود، نمی خواهد ماستر پلان برق افغانستان اجرا شود به همین خاطر تا زمانیکه حکومت افغانستان به خواسته های مردم توجه نکند، اعتراضات جنبش روشنایی در داخل و خارج از افغانستان ادامه خواهد یافت.»
روزگذشته محمد کریم خلیلی معاون سابق رئیس جمهور با پذیرش طرح پیشنهادی حکومت افغانستان، آن را به نفع مردم خواند و خواهان لغو تظاهرات مردمی شد. احمد بهزاد با رد نظر اقای خلیلی اظهار داشت: «طرح حکومت بدون ضمانت اجرایی و بدون دستور رئیس جمهور افغانستان بود و به بازی تفرقه بینداز و حکومت کن، شباهت داشت.»
تقی امینی، عضو کمیته فنی شورای عالی مردمی نیز در مورد رایزنی حکومت با شورای عالی مردمی در چند روزگذشته گفت: «حکومت افغانستان خواهان تشکیل یک کمیسیون برای بررسی خط برق ۲۲۰ کیلو ولت بامیان از مسیر دوشی شده بود که هیچ ربطی به خواسته ما مبنی بر تطبیق انتقال برق توتاپ براساس ماستر پلان برق افغانستان نداشت و ما طرح خود را مبنی بر تشکیل کمیسیون متشکل از چند نماینده شورای عالی مردم و حکومت برای بررسی انتقال برق توتاپ به حکومت ارائه کردیم اما انها طرح ما را رد کردند و حاضر به کوتاه امدن از موضع خود نبودند و فقط می خواستند که در اخرین لحظات مانع از تظاهرات مردمی شوند.»
ریحانه آزاد از دیگر اعضای شورای عالی مردمی در این باره تاکید کرد: «مردم سه ماه متوالی صدای عدالتخواهی شان را بلند کرده اند و اگر حکومت افغانستان، یک حکومت دموکرات است باید به خواست مردم توجه کند.»
تظاهرات دوم اسد، مرداد ماه از اولین حرکت های اعتراضی گسترده مردمی بود که بدون حمایت رهبران سنتی برگزار شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *