سفر به مریخ مغز انسان را نابود میکند
نتایج مطالعات اخیر محققان نشان میدهد که سفر به مریخ آسیبهای جبران ناپذیر مغزی و ذهنی برای فضانوردان را به همراه خواهد داشت.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی ، ایسنا به نقل از ساینس نیوز نوشت: فضا محل بسیار خطرناکی است و قرارگرفتن در معرض تابشهای مرگبار مریخی قطعا باعث آسیب جدی مغزی شده و در نهایت زوال مغز و از دست دادن حافظه نصیب فضانوردان میشود.
محققان دانشگاه کالیفرنیا معتقدند که با توجه به برنامهکاری پیوسته و فشرده مسافران مریخ، احتمال اینکه فضانوردان تحت تاثیر تابشهای مرگبار کیهانی و فشار کاری مضاعف از انجام وظایف خود طفره روند، بسیار زیاد است. در صورت عدم کنترل این شرایط کل پروژه سفر به مریخ با چالش اساسی مواجه میشود.
محققان با شبیهسازی میزان ذرات کیهانی در طول سه سال ماموریت انسان در مریخ دریافتند که ذرات باردار موجود در مریخ انرژی مشابه با ذرات کیهانی دارند و به آسانی از لایه محافظ فضاپیما عبور خواهند کرد.
در این آزمایش مشخص شد که بخش جلو مغز که مسئول تصمیمگیری، اجرا و حافظه بلند مدت است، بیشترین آسیب را پس از 6 ماه از شروع سفر خواهد دید.
محققان با شبیهسازی شرایط تقریبی مریخ و انجام آزمایش بر روی حیوانات آزمایشگاهی دریافتند که شدت تابش در مریخ تا حدی زیاد است که باعث آسیب به شبکه نورونهای مسئول انتقال اطلاعات شده و سیستم کنترل بدن را مختل کرده و در نهایت قدرت یادگیری و هوش را کاهش و میزان عصبانیت را افزایش میدهد.
دانشمندان سازمان فضایی ناسا نیز در حال انجام آزمایش طولانی مدت بر روی اسکات کلی، فضانورد ایستگاه فضایی بینالمللی در مدت 340 روز هستند. هرچند که شرایط ایستگاه فضایی با مریخ قابل مقایسه نیست اما انتظار میرود نتایج این آزمایش منجر به تولید مواد جاذب ذرات کیهانی و یا حتی داروهای محافظت از مغز شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *