مسئولان نسبت به نیازهای حوزه دقت کنند
مرجع تقلید شیعیان گفت: نظام ما نظام مقدس اسلامی است و باید نیازها را برطرف کرد، اما نیازهای حوزه نیز باید مدنظر باشد، لذا نباید نهالفروشی کرد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه سیاسی ، به نقل از مرکز خبر حوزه، آیتالله عبدالله جوادی آملی در دیدار اعضای هیئت رئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که با موضوع اجلاسیه «نقش اساتید در ارتقای تهذیب و اخلاق در حوزههای علمیه» انجام شد، اظهار کرد: سالهای گذشته بر گسترش مباحث اخلاقی در حوزه تأکید شد که پس از آن ما در روزهای چهارشنبه در دروس فقه و تفسیر مباحث اخلاقی را بیان کرده و روزهای پنجشنبه نیز درس اخلاق را در مؤسسه اسراء برگزار میکنیم.
وی با تأکید بر اینکه اگر به مسائلی که فرا گرفتهایم، عمل کنیم، عالم عامل خواهیم شد، اضافه کرد: مردم از ما عالم عاملی میخواهند که با اخلاق باشد؛ مردم علامه طباطبایی(ره) و علامه امینی میخواهند؛ حوزه علمیه، حوزه دین و مرجعیت است و ما باید در میان 60 هزار نفری که در قم تحصیل و تدریس میکنند، 6 هزار نفر همانند این بزرگان داشته باشیم.
استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: نظام ما نظام مقدس اسلامی است و باید نیازها را برطرف کرد؛ اما بارها گفتهام که نیازهای حوزه نیز باید مدنظر باشد، لذا نباید نهالفروشی کرد، حوزه نیز برای خود عالم میخواهد، نیرو میخواهد، شما توجه کنید که اگر خروجی حوزه علمیه نجف را از ما بگیرند، به چه مرحلهای میرسیم؟ پس باید نسبت به نیروهای علمی حوزه دقت داشت.
وی با بیان اینکه خداوند متعال در قرآن فرمودهاند، «ما عالم را باطل نیافریدیم و عالم براساس حق آفریده شده است»، تصریح کرد: نظام هستی بالحق بوده و خلقت انسان نیز بالحق است، پس امور ما نیز باید بالحق باشد؛ این کلام نورانی که فرمود: «من عرفه نفسه فقد عرفه ربه»، به شناخت این حق کمک میکند و به طور کلی عموم انسانها باید با رفتار خود در مسیر حق قرار گیرند چه روحانی باشند، چه غیر روحانی.
مرجع تقلید شیعیان اضافه کرد: روحانی و غیرروحانی اگر در مسیر حق و اخلاق نبوده و خودساخته نباشند، در برابر انبیاء میایستند؛ لذا مشاهده میکنیم که در برابر هر دینی یک بهائیت ساختهاند، عالم اگر خودساخته نبوده و در مسیر اخلاق قرار نگیرد، یک نحلهای راه میاندازد؛ پس راهحل اطاعت از خداوند، تهذیب نفوس و تربیت براساس اخلاق حق است، ما حوزه علمیهای به این شکل میخواهیم.
مفسر قرآن کریم اظهار کرد: خروجیهای مناسب حوزه علمیه نجف به خاطر رعایت اموری است که گفتهایم؛ مکه و مدینه نیز این خروجی را نداشته است، سید مرتضی(ره) در نجف تدریس میکند؛ اما از شاگردان ممتاز غافل نیست، آنها را مواظبت کرده و حتی بورسیه میکند، این مربوط به مدیریت صحیح است، اگر حوزههای علمیه همین راه را ادامه دهند، این بالندگی به وجود خواهد آمد.
وی ادامه داد: شما مسئولان باید طلاب را به قرآن و نهجالبلاغه تشویق کنید تا آن را با علاقه بخوانند؛ اینها مربوط به اعتقادات و اخلاقیات است.
آیتالله جوادی آملی در پایان خطاب به مسؤولان اجلاسیه «نقش اساتید در ارتقای تهذیب و اخلاق در حوزههای علمیه» خاطرنشان کرد: از اینکه شما مسئله مهم و اساسی اخلاق را پیگیری و در این راه تلاش میکنید، تشکر کرده و شما را دعا میکنم.
گفتنی است، در ابتدای این دیدار، حجتالاسلام والمسلمین احمد فرخ فال، رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گزارش مبسوطی از فعالیتهای مجمع ارائه داد.
وی ضمن بیان تعداد اساتید فضلا و طلاب و همچنین مراکز تخصصی، مدارس فقهی و مؤسسات علمی اظهار کرد: مهمترین مسئلهای که امروز باید از آن حمایت و حفاظت کرد، همان مسئله علم و اخلاق است که بزرگان ما همیشه بر آن تاکید داشته و دارند.
رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان گفت: حوزه انقلابی به معنای حوزه علم و حوزه اخلاق است که در پرتو این دو حمایت از ارزشها و دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی محقق میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *