به کودکان خود بادام زمینی بدهید تا به آن حساسیت پیدا نکنند
انجمن پزشکی اطفال آمریکا در سال ۲۰۱۵ تایید کرد که خطر ایجاد حساسیت به بادام زمینی در کودکانی که از سن ۴ ماهگی بادام زمینی مصرف می کنند، بیشتر است و مصرف این ماده باید حداقل از سن سه سالگی آغاز شود؛ اما اکنون محققان موسسه ملی سلامت آمریکا نظر متفاوتی در رابطه با این موضوع دارند و اعلام کرده اند که کودکان باید مصرف بادام زمینی را از سن ۴ ماهگی آغاز کنند و مدعی هستند که متخصصان سلامت نیز این موضوع را تایید کرده اند.
یکی از محققان سازمان ملی سلامت آمریکا به این موضوع اشاره کرد که افرادی که به بادام زمینی حساسیت دارند، نیازمند مراقبت دائمی هستند و پیشگیری از ایجاد حساسیت به بادام زمینی در افراد موجب می شود که دچار عارضه های کمتری که ناشی از این حساسیت هستند؛ شوند و هزینه های درمانی آن ها نیز کاهش پیدا کند.
دانشمندان امیدوارند با این توصیه ها بتوانند میزان از ایجاد حساسیت به بادام زمینی در کودکان حساس جلوگیری کنند.
یکی از تحقیقات با توجه به بررسی انجام شده توسط موسسه ملی آمریکا در مورد کودکانی که در سن هشت ماهگی هیچ واکنشی به آزمایش حساسیت به بادام زمینی نشان ندادند، صورت پذیرفت.
۱۴ نفر از این کودکان در سن ۵ سالگی دچار حساسیت به بادام زمینی شدند؛ اما تنها ۲ نفر از کودکانی که از سنین طفولیت هر هفته به طور مرتب کمی بادام زمینی مصرف می کردند، دچار این حساسیت شدند.
این تحقیق با بررسی ۶۰۰ کودک که خطر ایجاد حساسیت به بادام زمینی در آن ها در آینده نزدیک تشخیص داده شده بود، مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتند. قبلا نشانه هایی از اگزما (حساسیت پوستی) یا حساسیت به تخم مرغ در این کودگان مشاهده شده بود.
آمار نشان می دهد که میزان حساسیت به
بادام زمینی در شهروندان آمریکایی از سال ۱۹۹۷ تاکنون، بیش از سه برابر شده
است و محققان دلیل این اتفاق را توصیه های قدیمی پزشکان (که امروزه خلاف
آن ها ثابت شده است) به والدین برای جلوگیری از ایجاد حساسیت به بادام
زمینی در کودکان می دانند.
در حال حاضر دانشمندان معتقدند که دریافت
پروتئین های بادام زمینی از هوا می تواند، باعث ایجاد حساسیت به آن می شود؛
اما خوردن مقدار کمی از بادام زمینی نه تنها باعث ایجاد حساسیت نمی شود،
بلکه می تواند به جلوگیری از آن نیز کمک کند.
یکی از دلایلی که میزان حساسیت به بادام زمینی در کشورهایی همچون آمریکا و انگلستان بالاتر است، این است که این ماده یکی از مواد غذایی اصلی مورد استفاده در این کشورها محسوب می شود؛ اما کودکان در اغلب اوقات از این ماده استفاده نمی کنند؛ اما در سایر کشورها یا بادام زمینی به ندرت یافت می شود و یا هم بزرگسالان و هم کودکان از آن استفاده می کنند و مشکل حساسیت به بادام زمینی در کودکان دیده نمی شود.
این نظر تحت عنوان فرضیه قرار گرفتن در معرض دو ماده آلرژی زا یا dual-allergen exposure hypothesis شناخته می شود که بیانگر این مطالب است که جذب یک ماده از طریق پوست می تواند باعث ایجاد حساسیت نسبت به آن شود؛ اما خوردن میزان کمی از یک ماده آلرژی زا می تواند مقاومت بدن در برابر آن را افزایش دهد و احتمال حساسیت را کاهش دهد.
بنابراین پزشکان توصیه می کنند کودکانی که در معرض خطر دچار شدن به حساسیت به بادام زمینی هستند (منظور کودکانی است که دچار حساسیت شدید به تخم مرغ و یا مبتلا به اگزما هستند) هستند، باید مصرف بادام زمینی را از شش ماهگی شروع کنند. توصیه می شود استفاده از بادام زمینی در رژیم غذایی کودکانی که دچار اگزمای خفیف یا متوسط هستند، نیز از شش ماهگی آغاز شود.
والدینی هم که کودکان آن ها دچار اگزما و یا حساسیت های غذایی نیستند، در دادن بادام زمینی به کودکان خود آزاد هستند و می توانند این ماده را در هر سنی که فکر می کنند مناسب است، همراه با سایر مواد مغذی دیگر در رژیم غذایی آن ها جای دهند.
پزشکان موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی به والدین توصیه هایی ارائه می کنند و تشخیص می دهند که آیا احتمال ایجاد حساسیت به بادام زمانی در فرزندان آن ها وجود دارد یا نه و اگر این احتمال وجود داشته باشد، به آن ها در اضافه کردن میزانی از بادام زمینی به رژیم غذایی کودکان که هیچ خطری برای آن ها نداشته باشند، کمک می کنند؛ بنابراین توصیه می شود قبل از مشورت با پزشک در رابطه با این موضوع، هیچ کاری انجام ندهید.
در حال حاضر محققان سایر کشورها نیز در حال انجام مطالعات و تحقیقات مشابهی هستند؛ به عنوان مثال در حال حاضر در کشور استرالیا به والدین توصیه می شود کودکان در همان سال اول مصرف بادام زمینی و تخم مرغ را شروع کنند.
محققان امیدوارنند این رویکرد بتواند به کاهش میزان حساسیت به بادام زمینی در کودکان و بزرگسالان کمک کند. طبق بررسی های انجام شده تخمین زده شده است که در حال حاضر از هر سیزده کودک آمریکایی، یک نفر از حساسیت به بادام زمینی رنج می برد.