بهره برداری 50 سد در کشور تا پایان برنامه پنجم
مشاور وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه 2 ماه دیگر تا پایان برنامه پنجم کشور باقی مانده است گفت: از مجموع 138 سد تعداد 50 سد را تمام کرده ایم و طی این مدت در کشور به بهره برداری می رسد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه اقتصاد ،محمد حاج رسولیها روز پنجشنبه در آیین معارفه مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمان در سالن اجتماعت شرکت آب منطقه ای کرمان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله هاشمی رفسنجانی یار دیرین امام و رهبری افزود: شاخص توسعه ای کشور به برنامه سوم بر می گردد که همه ذهن ها توسعه ای بود و در آن دوره 35 سد به بهره برداری رسید.
وی با بیان اینکه بیش از 2 سال است که صیانت از آبهای زیرزمینی جزء برنامه های راهبردی دولت قرار گرفته است عنوان کرد: اگر آب های زیرزمینی کشور به تاراج برود در آینده هیچ تمدنی نخواهیم داشت.
وی بیان کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه اگر تاکنون سالانه سه هزار حلقه چاه غیرمجاز را مسدود می کردیم از این به بعد باید 20 هزار چاه را مسدود کنیم.
وی اظهار کرد: امسال دهمین سالی است که در کشور شاهد خشکسالی پی در پی هستیم و هیچ وقت سابقه نداشته که 10 سال مداوم کمتر از میانگین، بارندگی داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: استان کرمان 30 میلیمتر بارندگی داشته که 41 درصد کمتر از میانگین 48ساله کشوری است و در کشور هم با وضعیت بسیار سختی مواجه هستیم.
وی اضافه کرد: منابع آب تجدیدپذیر ما از 130 میلیارد متر مکعب به 100 میلیارد متر مکعب رسیده و 1.1 دهم سانتی گراد افزایش درجه حرارت داشتیم که به معنای یک فاجعه است چرا که هر 2 درجه افزایش حرارت، میزان منابع آب تجدیدپذیر را تا 10 درصد کاهش می دهد.
رسولیها اظهار کرد: در حال حاضر 116 میلیارد متر مکعب آب تجدیدپذیر داریم که حدود 100 میلیارد متر مکعب آن یعنی 86 درصد را استفاده می کنیم.
وی اضافه کرد: این میزان استفاده جزء رکوردهای دنیا و یک فاجعه بسیار بزرگ محسوب می شود و اگر درست برنامه ریزی نکنیم، خسارت آن با هیچ مبلغ و متدی قابل جبران نخواهد بود.
وی ادامه داد: در مجموعه آب کشور تلاش زیادی انجام شد تا یک راهکار برای عبور از این بحران طراحی شود و در اوایل سال 90 توانستیم طی هشت ماه شرایط را تا سال 1404 تبیین کنیم و در این مسیر از هر کسی که می توانست کمک کند کمک گرفتیم.
وی در ادامه بیان کرد: نهایتا گزارش 32 صفحه ای را در مهر ماه 91 به مقام معظم رهبری تقدیم کردیم که در این گزارش هفت چالش اصلی تبیین شده بود و امروز تمام آن هفت چالش، گریبان گیر استان کرمان شده است.
رسولیها گفت: در بند اول گزارش آمده بود که برای حل مسئله آب باید ابتدا نابسامانی و ناهماهنگی در بخش دولت و قوای دیگر مرتفع و شورای عالی آب فعال شود.
وی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی با دقتی که در مطالعه گزارش داشتند، اعلام کردند بایستی شورای عالی آب به طور مستمر تشکیل شود و این در حالی بود که طی 10 سال فقط هفت جلسه شورای آب تشکیل شده بود.
مشاور وزیر نیرو گفت: در دولت دهم تنها یک جلسه شورای عالی آب تشکیل شد در حالی که در دولت یازدهم تا این لحظه 20 جلسه شورای عالی آب تشکیل شده است.
وی خاطرنشان کرد: در آن گزارش نوشته بودیم که 9 میلیارد دلار به بخش آب کمک شود و برکت این اقدام این بود که با دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی 10 میلیارد دلار به این بخش کمک شد.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: اگر در کشور 60 درصد آب زیر زمینی و 40 درصد آب سطحی مصرف می کنیم در کرمان 85 درصد آب سطحی مصرف می شود.
وی تصریح کرد: با نگاه مثبت استاندار کرمان گام های موثری برخواهیم داشت و ان شاالله بتوانیم بزودی 120 میلیارد متر مکعب کسری آبهای زیر زمینی را جبران کنیم.
وی تاکید کرد: امروز با نصب کنتورهای هوشمند در 15 دشت کشور شاهد برگشت آب در این دشتها هستیم.
وی اظهار کرد: ابراهیم علیزاده مدیرعامل جدید آب منطقه ای کرمان در سطوح مختلف برنامه ریزی و طرح و توسعه کار کرده است و ما از مجموعه استانداری درخواست می کنیم همچون گذشته از مدیرعامل جدید آب منطقه ای حمایت کنند.
در این آیین ابراهیم علیزاده که پیش از این معاونت طرح و توسعه آب منطقه ای استان کرمان را عهده دار بود به عنوان مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمان معرفی و از زحمات محمدرضا بختیاری مدیرعامل سابق تقدیر شد.
محمدرضا بختیاری در حال حاضر ریاست هیات مدیره شرکت آب منطقه ای استان تهران را عهده دار است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *