دمدمی مزاج، چشمهای زلال در دهانه غاری تاریخی+ تصاویر
چشمه دمدمیمزاج چشمه ای زلال و عجیب در دهانه غاری تاریخی، در میان مُغستان های سرسبز ودر منطقه فوق حاره ای، که با تغییر فصل ها تغییر طبع می دهد و سرانجام تبدیل به جوی فوق العاده پُر آبی می شود، همه را متحیر کرده است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، چشمه ای زلال و عجیب با ماهی های سحر انگیز و متفاوت، در دهانه غاری تاریخی، در میان مُغستان های سرسبز ودر منطقه فوق حاره ای، که با تغییر فصل ها تغییر طبع می دهد و سرانجام تبدیل به جوی فوق العاده پُر آبی می شود، همه را متحیر کرده است.
در شهر ستان حاجی آباد استان هرمزگان و در مجاورت یک کوه کوچک و صخره ای ، در نزدیک ترین فاصله با گنبد سبز یک امامزاده، در زیر سایه گسترده درختان خرما و در منطقه ای زیبا، سرسبز و خوش آب و هوا، چشمه بیضی شکل «سبز پوشان» واقع شده است .
این چشمه در 25 کیلومتری جنوب شهرستان حاجی آباد و در وسط روستای «برغنی» واقع شده است و در مسیر آبشار «تزرج» و در بالای تپه «کنار چشمه» بقعه امامزاده را زینت داده است .
چشمه سبز پوشان با نام محلی « گُلم سوز پوشُن» خاصیتی عجیب دارد، زیرا در تابستان سوزان جنوب، آبی خُنک و زلال و پایین تر از دمای بدن انسان دارد و در زمستان سرد و خشک، آبی ولرم، دلنشین و متناسب با دمای بدن انسان دارد و شنا را دلپذیر و خاطره انگیز می کند.
این چشمه از بزرگترین چشمههای استان هرمزگان است و میزان آبدهی این چشمه ٣٦٠ لیتر در ثانیه است و مظهر چشمه به صورت بیضی شکل با عرض ١٥ متر مربع و عمق ٢/٥ متر است که از زیر تخته سنگی پهن و نه چندان بزرگ و بسیار زیبا جان می گیرد.
آب این چشمه محیط مناسبی را برای رشد برخی از گونه جانوری و گیاهی ایجاد کرده و محل زندگی ماهیان گونه باربوس، سیاه ماهی و کامبوزیا و گونههای مختلف از نرم تنان و پلانکتونها است. در اطراف چشمه هم درختان گز و کُنار و خرما دیده می شود.
اغلب مردم حاجی آباد و به ویژه روستای دیدنی «برغنی» بر این باورند که ماهی های این چشمه متعلق به زیارتند و نباید آنها را صید کرد و هر کسی آنها را صید کند بدون شک با مشکل بزرگی مواجه می شود و بدبیاری های زیادی می آورد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *