۹۵ درصد از اراضی ملی دارای سند مالکیت است/ ۹۳۰ فقره سند مربوط به اراضی دولتی صادر شد
میرکل ثبت اسناد و املاک استان مرکزی گفت: سال گذشته برای حدود یک میلیون و 900 هزار هکتار اراضی استان مرکزی سند مالکیت صادر شده است و با فعالیت مجموعه ثبت استان نزدیک به 95 درصد از اراضی ملی استان دارای سند مالکیت هستند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی قضایی ، سیدرضا صدری، میرکل ثبت اسناد و املاک استان مرکزی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات دادگستری کل استان برگزار شد، گفت: سازمان ثبت در دو حوزه املاک و اسناد و اجرا و ثبت شرکتها فعالیت دارد. در سالهای اخیر سامانههای مختلفی از سوی این اداره شامل سامانه جامع املاک، سامانه تعیین تکلیف اراضی و املاک فاقد سند رسمی، ثبت شرکتها و موسسات، سایت وقایع ازدواج و طلاق، پرتال اجرای اسناد رسمی و لازمالاجرا، سیستم مکانیزه ارتباط با دادگستری و دفاتر اسناد رسمی، برنامه جامع نقشه برداری و کاداستر، سامانه شمیم و ... تشکیل شده است.
وی اظهار کرد: تا پایان سال گذشته برای حدود یک میلیون و 900 هزار هکتار اراضی استان مرکزی سند مالکیت صادر شده است و با فعالیت مجموعه ثبت استان نزدیک به 95 درصد از اراضی ملی استان دارای سند مالکیت هستند.
صدری اظهار کرد: در سال 95 نزدیک به 930 فقره سند صادر شده مربوط به اراضی دولتی بوده است. در استان مرکزی حدود دو میلیون هکتار اراضی ملی وجود دارد که از این رقم تا پایان سال گذشته حدود یک میلیون و 900 هزار هکتار اراضی دارای سند مالکیت شده است. یعنی نزدیک به 95 درصد اراضی ملی استان دارای سند مالکیت هستند.
این مقام مسئول ادامه داد: راه اندازی سیستم شمیم با قابلیت دو دستگاه گیرنده و فرستنده به شکل آنلاین کار می کنند در استان دارای دو دستگاه از این سیستم هستیم که یکی در اراک و دیگری در زرندیه است. این سیستم ها تا شعاع 150 کیلومتری را پوشش می دهند و دقت نقشه برداری را با میزان اختلاف حدود سه سانتی متری افزایش داده است.
وی اضافه کرد: در بخش اجرای اسناد در سال 95، یکهزار و 462 فقره پرونده تشکیل شده است که از این تعداد قریب به یکهزار و 156 مورد ان مختومه شده است. طی عملیات اجرایی در سال گذشته بابت مطالبات بانک ها قریب به 43/4 دهم میلیارد تومان از طریق اجرای ثبت انجام شده است که در مقایسه با سال 94 که میزان مذکور معادل 28میلیارد تومان است نزدیک به 44 درصد رشد را نشان می دهد.
صدری ادامه داد: سامانه تعیین تکلیف اراضی و املاک فاقد سند رسمی از دیگر سامانه های راه اندازی شده است. که از ابتدای تشکیل این سامانه در سال 91 تا کنون قریب به 23 هزار درخواست در این سامانه ذکر شده است که حدود 20هزار پرونده قریب به 84درصد مورد رسیدگی قرار گرفته است. از 12 شهرستان 11 شهرستان رسیدگی به درخواست ها به روز است و تاپایان سال ساوه به روز خواهد شد.
وی افزود: سامانه ثبت شرکت ها از دیگر خدمات است. با ثبت این سامانه تمامی کارها به شکل دستی و حضوری انجام می شد اما از زمان تشکیل سامانه خدمات به شکل سیستمی انجام می شود. در استان 26هزار مؤسسه و شرکت داریم که میزان تشکیل مؤسسه و شرکت در سال 95 قریب به 990 موردست. میانگین مدت زمانی برای شرکت ها دو روزست که در برخی موارد به دلیل اشتباهات متقاضی باعث می شود پونده های آنان برگشت داده شود.
وی اضافه کرد: در سال 94 تعداد استعلامات دفاتر اسناد رسمی معادل 40هزار و 340 فقره است که 65درصد آنان کمتر از 48درصد پاسخ داده شده است که این میزان در سال 95 به 42هزار و 900 موردست که با پیگیری و کنترل آمار زمان پاسخگویی به استعلام ها به 90درصد رسیده است. میانگین کشوری پاسخ به استعلام ها معادل 79درصدست.
این مقام مسئول بیان کرد: اداره کل ثبت اسناد در خصوص فرایندهای ثبتی و حوزه املاک بین 31 استان کشور در 6ماهه نخست سال گذشته رتبه اول را به خود اختصاص داد و در شش ماهه دوم سال بین 5استان برتر کشور قرار گرفت که در اسفندماه موفق شدیم رتبه 4کشور را از آن خود کنیم.
صدری اضافه کرد: اسناد مالکیت موقوفه در سال 95، 560 فقره است که در مقایسه با سال 94 که معادل 240 فقره بوده است رشد 230 درصدی را نشان می دهد. تعداد اسناد مالکیت اداره اوقاف تا پایان سال گذشته موفق شدیم برای 75درصد املاک موقوفه سند مالکیت صادر کنیم که این مهم موجب شد در بین پنج استان برتر کشور قرار بگیریم.
وی اشاره کرد: سایت های مختلف اداره کل از جمله ثبت شرکت ها، ازدواج و طلاق و سند کاداستری به صورت آنلاین با پایگاه اطلاعاتی ثبت احوال کشور در ارتباط است تا از هر گونه سواستفاده از نام و هویت اشخاص جلوگیری شود.
به گفته صدری در استان مرکزی نزدیک به 500 هزار پرونده ثبتی وجود دارد که از این تعداد نزدیک به 120 هزار پرونده در مرکز استان تشکیل شده است. از سال گذشته یکی از اقدامات انجام شده اسکن و داده آمایی پرونده های ثبتی بوده است که تا امروز موفق شدیم 2میلیون و پانصد برگ از پرونده های ثبتی مرکز استان را اسکن و داده آمایی کنیم که معادل حدود 70درصد از آنها می شود. حذف دفاتر املاک واحدهای ثبتی از دیگر اقدامات این اداره است که در دفترخانه ها نیز اتفاق افتاده است.
وی تشریح کرد: در سال گذشته 42 هزار و 902 مورد استعلام از دفاتر اسناد رسمی انجام شده که در مقایسه با سال 94 با رشد 6 درصدی مواجه شده است. در سال 95 خلاصه معاملات ملکی ثبت شده 40 هزار و 838 فقره بوده که در مقایسه با سال 94 رشد پنج درصدی را نشان می دهد.
صدری اضافه کرد: اسناد مالکیت صادره در سال گذشته 45 هزار و 679 فقره بوده که در مقایسه با سال 94 رشد هفت درصدی را نشان می دهد. مجموع بازداشت و رفع بازداشت املاک نیز در سال گذشته 15 هزار و 511 فقره بود که یک درصد رشد دارد.
وی گفت: اسناد مالکیت دولت در سال گذشته 930 فقره بوده که 28درصد رشد داشته است. اسناد مسکن مهر در سال گذشته، 432 فقره و در سال 94، هزار و 131 فقره بود که با کاهش 61درصدی مواجه شد. وصول مطالبات بانکی در سال گذشته 43.4 میلیارد بود که نسبت به سال 94، 55 درصد رشد داشته است. ثبت 990 شرکت در سال 95 نسبت به سال 94 نشان از رشد 20درصدی دارد.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان در بخش پایانی سخنان خود اظهار کرد: تا پایان سال 95 نزدیک به 150 هزار سند مالکیت تکبرگ صادر شده است یعنی یک سوم املاک استان دارای سند مالکیت تک برگ هستند که امنیت داشته و دارای نقشه است و امکان جعل در آن وجود ندارد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *