خطرات نخوردن صبحانه
نخوردن صبحانه خطر ابتلا به هیپوگلیسمی یا کاهش قند خون را افزایش میدهد؛ علائم جسمی دیگر شامل لرزش، ضعف، سرگیجه، سردرد، احساس سوزن سوزن شدن، سریع شدن ضربان قلب، است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی ، در جهان تغذیه یک سوال اساسی همیشه مطرح بوده و آن هم این که: آیا واقعا صبحانه مهمترین وعده غذایی در روز است؟ پاسخ این سوال در حال حاضر کاملا روشن است: انجمن قلب آمریکا اعلام کرده کسانی که از وعده صبحانه صرف نظر میکنند، در طور روز بیشتر از سایرین دچار پرخوری شده و اضافه وزن را تجربه میکنند.
چاقی و عوارض متعاقب آن از قبیل دیابت، ناباروری، بیمایهای قلبی، و .... از بزرگترین نگرانیهای قرن هستند. عدم مصرف صبحانه در این میان میتواند خطر ابتلا به چاقی و عدم از دست دادن وزن را وخیمتر کند. به گفته کارشناسان تغذیه نخوردن صبحانه باعث میشود که شما در تمام طول روز پرخوری کنید.
این در حالی است که مصرف مواد غذایی مناسب برای صبحانه مانع از تجمع انسولین میشود. این هورمون باعث میشود که سلولهای چربی، اسیدهای چرب بیشتری ذخیره کند.
به عقیده محققان افرادی که صبحانه میخورند کمتر در معرض نوسانات وزن قرار میگیرند. یکی از دلایل اصلی چاقی ناشی از صبحانه نخوردن این است که بدن در حالت روزه طولانی مدت قرار میگیرد.
سپس زمانی که غذا مصرف میکنید بدن مواد غذایی دریافتی را به صورت چربی ذخیره می کند تا در حالت روزه طولانی مدت از آن ها استفاده کند. نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۳ انجام شده است نشان می دهد خوردن صبحانه کامل مانند تخم مرغ و ناهار سبک باعث تسهیل کاهش وزن، کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری های قلبی و کلسترول بالا میشود؛ در حالی که عکس این قضیه یعنی صبحانه سبک و ناهار سنگین چنین تاثیری را ندارد.
به طور کلی تغذیه نامناسب روی رشد ذهنی کودکان و نوجوانان تاثیر منفی میگذارد. محققان دانشگاه مریلند مشاهده کردند کودکانی که صبحانه نمیخورند در مدرسه احساس خستگی بیشتری کرده و نمیتوانند به درستی تمرکز داشته باشند. به عقیده محققان دانشگاه آیووا ایالات متحده آمریکا نیز کودکانی که به میزان کافی آهن، ید و پروتئین دریافت نمیکنند بهره هوشی پایینتری دارند.
این در حالی است که کودکانی که برای صبحانه بلغور جو دوسر مصرف میکنند حافظه کوتاه مدت قویتری دارند. به طور کلی نتایج تمام پژوهشهای انجام شده در خصوص صبحانه نشان میدهد که مصرف منظم صبحانه باعث افزایش قدرت حل مسائل، بهبود یادگیری، افزایش خلاقیت کاری و به خاطر سپاری بهتر میشود.
حذف وعده صبحانه در زنان با بی نظمیهای دوران قاعدگی همراه است. علاوه بر این قاعدگی دردناک و یبوست نیز از عوارض دیگر هستند.
مصرف مواد غذایی مناسب برای صبحانه باعث تامین ویتامینها و مواد معدنی بدن شده و کمک میکند که با انرژی بیشتری روز را سپری کنید. اما صرف نظر کردن از اولین وعده غذایی باعث میشود که خیلی زود احساس خستگی و کج خلقی کنید. نتایج پژوهشها نشان میدهد بزرگسالانی که صبحانه کاملی مصرف میکنند خوش خلقتر و مثبتتر از افراد دیگر هستند.
نخوردن صبحانه خطر ابتلا به هیپوگلیسمی یا کاهش قند خون را افزایش میدهد. علائم جسمی دیگر شامل لرزش، ضعف، سرگیجه، سردرد، احساس سوزن سوزن شدن، سریع شدن ضربان قلب، است.
یکی از دلایل ضعف کردن و احساس گرسنگی مداوم، عدم مصرف صبحانه است. افرادی که روز خود را با مصرف صبحانه آغاز میکنند کمتر گرسنه میشوند؛ اما زمانیکه روز خود را بدون صبحانه آغاز میکنید معدهتان سیگنالهایی به مغز فرستاده و اعلام خالی بودن میکند؛ در نتیجه از همان ابتدای روز حس گرسنگی در بدنتان شکل گرفته و باقی میماند. هر چه دیرتر اقدام به خوردن بکنید نیز احساس گرسنگیتان بیشتر خواهد شد.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
چاقی بر اثر نخوردن صبحانه
این در حالی است که مصرف مواد غذایی مناسب برای صبحانه مانع از تجمع انسولین میشود. این هورمون باعث میشود که سلولهای چربی، اسیدهای چرب بیشتری ذخیره کند.
به عقیده محققان افرادی که صبحانه میخورند کمتر در معرض نوسانات وزن قرار میگیرند. یکی از دلایل اصلی چاقی ناشی از صبحانه نخوردن این است که بدن در حالت روزه طولانی مدت قرار میگیرد.
سپس زمانی که غذا مصرف میکنید بدن مواد غذایی دریافتی را به صورت چربی ذخیره می کند تا در حالت روزه طولانی مدت از آن ها استفاده کند. نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۳ انجام شده است نشان می دهد خوردن صبحانه کامل مانند تخم مرغ و ناهار سبک باعث تسهیل کاهش وزن، کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری های قلبی و کلسترول بالا میشود؛ در حالی که عکس این قضیه یعنی صبحانه سبک و ناهار سنگین چنین تاثیری را ندارد.
کاهش سطح حافظه بر اثر نخوردن صبحانه
این در حالی است که کودکانی که برای صبحانه بلغور جو دوسر مصرف میکنند حافظه کوتاه مدت قویتری دارند. به طور کلی نتایج تمام پژوهشهای انجام شده در خصوص صبحانه نشان میدهد که مصرف منظم صبحانه باعث افزایش قدرت حل مسائل، بهبود یادگیری، افزایش خلاقیت کاری و به خاطر سپاری بهتر میشود.
بی نظمی در قاعدگی بر اثر نخوردن صبحانه
کاهش سطح خلق و خوی بر اثر نخوردن صبحانه
عوارض جانبی فیزیکی بر اثر نخوردن صبحانه
احساس گرسنگی مدام بر اثر نخوردن صبحانه
به عقیده محققان صبحانه نخورها بیشتر در دام تغذیه ناسالم میافتند. این افراد برای سیر شدن و مقابله با احساس گرسنگیشان هر ماده غذایی نامناسب را نیز مصرف میکنند.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *