افزایش قیمت 5 گروه کالای اساسی در بازار / قیمت برنج کاهش یافت
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، گزارش هفتگی بانک مرکزی از متوسط قیمت در خرده فروشیها حاکی از آن است که در هفته منتهی به 16 تیرماه سال جاری، 3 گروه کالایی با کاهش قیمت، 5 گروه کالایی با افزایش قیمت، و ۳ گروه کالایی با ثبات قیمت همراه بودند.
در این میان می توان به افزایش 3.2 درصدی قیمت گروههای تخم مرغ، لبنیات 0.2 درصد، سبزیهای تازه 2.4 درصد، گوشت مرغ 1.5 درصد، چای 1.4 درصد اشاره کرد.
همچنین قیمت گروه های برنج 0.2 درصد، میوه های تازه 6.1 درصد، قند و شکر 0.6 درصد کاهش قیمت را تجربه کرد و قیمت گروههای حبوبات، گوشت قرمز و روغن نباتی بدون تغییر نسبت به هفته قبل از باقی ماند.
برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج، قیمت برنج وارداتی غیرتایلندی و برنج داخلی درجه دو ثابت بود و بهای برنج داخله درجه یک معادل 0.2 درصد کاهش داشت.
همچنین در گروه حبوب، قیمت لوبیا قرمز معادل 0.2 درصد افزایش یافت و بهای سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته ذکر شده قیمت گوشت گوسفند معادل 0.3 درصد کاهش را تجربه کرد و قیمت گوشت تازه گاو و گوساله معادل 0.3 درصد و گوشت مرغ 1.5 درصد افزایش داشت.
لبنیات و تخم مرغ
همچنین درگروه لبنیات بهای پنیر پاستوریزه نسبت به هفته قبل معادل یک درصد، ماست پاستوریزه و پنیر پاستوریزه هر یک 0.3 درصد افزایش داشت و قیمت سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود.
در این میان بهای تخم مرغ معادل 3.2 درصد افزایش یافت و هر شانه تخم مرغ بین 9 هزار تومان تا 11 هزار تومان قیمت دارد.
میوهها و سبزیهای تازه
در گروه میوه های تازه قیمت موز معادل 2.3 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 2.6 درصد تا 14.1 درصد کاهش داشت.
در گروه سبزی های تازه قیمت بادنجان نسبت به هفته قبل ثابت بود و بهای سیب زمینی معادل 2 درصد، لوبیا سبز 0.1 درصد و سبزی های برگی 8.1 درصد کاهش داشت اما قیمت سایر اقلام این گروه بین 4 درصد تا 38.6 درصد افزایش یافت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
همچنین قیمت قند معادل 0.8 درصد، شکر 0.3 درصد کاهش ولی قیمت چای خارجی معادل 1.4 درصد و روغن نباتی جامد 0.1 درصد افزایش یافت. قیمت روغن نباتی مایع ثابت بود.