جزئیات استراتژی جدید آمریکا در "افغانستان" مخفی میماند
به گزارش سرویس بین الملل سباستین گورکا معاون دستیار رئیسجمهور آمریکا گفت: برای دانستن پیروزی یا عدم پیروزی آمریکا در جنگ افغانستان باید به این پرسش پاسخ داد که دلیل اهمیت یافتن افغانستان برای آمریکا چیست و منافع ملی که واشنگتن را به کابل ارتباط داده کدام است؟
گورکا با اذعان بر اینکه آمریکا اشتباهات گذشته را تکرار نخواهد کرد، اظهار داشت که مشکل در 16 سال گذشته این بوده که آمریکا پس از سپری شدن هر 10 ماه، تعریف خود از پیروزی را تغییر داد.
معاون دستیار ترامپ تصریح کرد: اگر تعریف ماموریت آمریکا در افغانستان جلوگیری از استفاده از این کشور برای حملات گسترده علیه آمریکا باشد، بنابراین میتوان در این جنگ پیروز شد.
وی افزود: آمریکا پس از حملات تروریستی یازدهم سپتامبر 2001 به افغانستان نیرو اعزام کرد تا از این کشور حملات علیه آمریکا صورت نگیرد.
گورکا که یکی از مشاوران تیم امنیت کاخ سفید نیز هست در ادامه تصریح کرد: دولت ترامپ اکنون نمیخواهد سیاست بازنگریشده واشنگتن در قبال افغانستان را فاش سازد و یا در مورد پیامدهای احتمالی آن صحبت کند.
وی اظهار داشت: این اشتباهی است که دولت سابق در زمان ریاست جمهوری «باراک اوباما» انجام داده بود و دشمنان و رقبای واشنگتن از اعلام پیش از موقع سیاست آمریکا در قبال افغانستان سوء استفاده کردند.
گورکا همچنین تصریح کرد: دولت دونالد ترامپ نمیخواهد اشتباهات 16 سال گذشته آمریکا در افغانستان را تکرار کند.
معاون دستیار دونالد ترامپ اذعان کرد: در بسیاری موارد استراتژی آمریکا در قبال افغانستان بر مبنای «فرضیههای نادرست» بنا شده بود.
این در حالی است که ژنرال «جیمز ماتیس» وزیر دفاع آمریکا نیز چندی درباره تمایل به مخفی نگه داشتن جزئیات استراتژی آمریکا اظهار کرده بود: «نمیخواهم به دشمن بگویم که چهتعداد نظامی را اعزام خواهیم کرد؛ شما من را میشناسید، اگر اعلام شمار نیروها نظامیان ما را به خطر اندازد، من در این باره صحبت نخواهم کرد.»
سباستین گورکا در پاسخ به پرسش صدای آمریکا که آیا وی گزارش «نیویورک تایمز» مبنی بر تمایل ترامپ برای استخراج معادن افغانستان را تاکید میکند یا خیر؛ اظهار داشت که در عصر حاضر نمیتوان بحث اقتصاد را از امنیت ملی جدا کرد.
نیویورک تایمز در گزارشی نوشته بود: در حالی ترامپ از امضای طرح اعزام نظامیان بیشتر به افغانستان خودداری کرده است، اما این رئیسجمهور تاجر مسلک آمریکایی اذعان کرده که استفاده از منابع سرشار افغانستان میتواند توجیهی برای حضور آمریکا در این کشور باشد.
در ادامه این گزارش آمده است که برای بررسی این شرایط، کاخ سفید حتی در نظر دارد تا نمایندهای را برای دیدار با مقامات وزارت معادن افغانستان اعزام کند.
با این حال اظهارات این مقام کاخ سفید در حالی بیان میشود که اختلافات مقامات آمریکایی بر بازنگری استراتژی جدید منطقهای واشنگتن در قبال افغانستان و به ویژه نحوه برخورد با پاکستان، موجب تاخیر در اعلام این راهبرد شده است.