طبیعتی که بیگناه میمیرد/ مرز عاشقی در سیستان و بلوچستان/ بازار داغ غذای ارزانقیمت در کرمانشاه
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، طبیعتی که بیگناه میمیرد، مرز عاشقی در سیستان و بلوچستان، بازار داغ غذای ارزانقیمت در کرمانشاه و ... را در بسته خبری «در استان ها چه خبر» دنبال کنید.
۳۲۹ جلد از قرآنهای نفیس و قدیمی کردستان مرمت و ثبت شد
تسنیم: در سال گذشته و امسال قرآنشوی «نجنه علیا» و «هفتاش» شهرستان بانه، قرآن کاشتر شهرستان کامیاران، قرآن روستای سلین شهرستان سروآباد، قرآن شصتپاره و 120 پاره حسینیه شهرستان بیجار مرمت و ثبت شدند. سال گذشته و امسال در مجموع 329 جلد از قرآنهای نفیس و قدیمی ذکر شده در قالب 6 مجموعه کار مرمت و ثبت آنها انجام شد. همچنین حنجی کردن قرآن، روش سقز گیری یا ون، مراسم ذکر قیام دراویش، روش نواختن و ساخت دف و مراسم شاه حسین خانی شهرستانهای بیجار و قروه بهعنوان میراث معنوی در استان کردستان ثبت ملی شدند. برای تمام روستاهای استان که دارای قرآنهای تاریخی و نفیس هستند کار مرمت آن ها انجام شده و طی اقدامی خاص کار جاسازی ویترین، دوربین مداربسته و مرمت این قرآنها انجام شده است.
طبیعتی که بیگناه میمیرد
ایسنا: روزهای گرم تابستان گذشت و طبیعت به پاییز رسیده طبیعتی که در پاییز باید رنگ هزار رنگ به خود بگیرد اما نخالههای ساختمانی نقش این طبیعت هزار رنگ را گرفته و به رنگ خاکستری تبدیل کرده است، طبیعتی که با وجود نخالههای ساختمانی چند وقت دیگر به خواب زمستانی فرو میرود بلکه شاید بعد از بیدار شده حالش خوب شود. نخالههای ساختمانی در کنار رودخانه گلدشت صدای این رودخانه را خفه کرده و پرندگان دیگر اشتیاقی برای خواندن بر روی شاخههای درختان کنار آن را ندارند. مشکلات زیست محیطی و نخالههای ساختمانی در حریم این رودخانه سال هاست که مردم را آزار می دهد و خاطر گردشگران را میآزارد. وجود زباله و چهره زشتی که به این رودخانه داده شده در حالی است که شهرداری بروجرد وظیفه ساماندهی و ایجاد مکانی مناسب برای جمع آوری و دفع نخالهها را دارد و مطابق قانون نظارت بر وضعیت نخاله های ساختمانی بر عهده این نهاد است. نخالههای ساختمانی شبانه در کنار و حریم رودخانه تخلیه میشود. معاون خدمات شهری شهرداری بروجرد دراین باره گفت که یکبار نخالههای ساختمانی از کنار رودخانه جمعآوری شده و مامور برای گشت و بازرسی در محل گذاشته شده است. متاسفانه نخالههای ساختمانی شبانه در کنار و حریم رودخانه تخلیه میشود ولی مدیریت پسماند با متخلفین در صورت مشاهده برخورد میکند. صحبتهای این معاون شهرداری بروجرد در حالی عنوان میشود که سال گذشته رئیس اداره حفاظت محیط زیست این شهرستان نیز گفته بود که نصب سامانه ردیاب خودرو( GPS ) بر خودروهای حمل نخالههای ساختمانی ضروری است و متاسفانه خودروهای نخالههای ساختمانی اقدام به تخلیه فاضلاب شهری و نخالههای ساختمانی در مسیر جادههای اصلی و روستایی، مناطق تفریحی و حتی رودخانهها میکنند. وجود اینگونه پسماندها و فاضلاب علاوه بر نازیبایی مناظر خطراتی را برای محیط زیست و سلامت شهروندان دارند. قرار براین شده است که شهرداری ضمن ساماندهی خودروهای حمل فاضلاب و نخاله ساختمانی اقدام به نصب سامانه ردیاب بر روی این خودروها کند و با انجام این کار مبدا و مقصد تخلیه فاضلاب و نخاله مشخص میشود. این تخلیه نخالههای ساختمانی گاهی با هدف تخریب منابع طبیعی و تغییر کاربری زمینهای کشاورزی صورت میگیرد. این صحبت مسئول محیط زیست بروجرد زمانی قابل تاملتر میشود که یکسال است که نه تنها سامانهای نصب نشده بلکه هر روز بر میزان نخالهها در گوشه و کنار این شهرستان افزود میشود و همچنان خودروهای حمل نخاله های ساختمانی اقدام به تخلیه این مواد در حریم رودخانه میکنند.
مرز عاشقی در سیستان و بلوچستان
این روزها با توجه به نزدیک شدن به روز اربعین میزان مراجعه زائرین پاکستانی به مرزهای شرقی کشور افزایش یافته که موجب شده عاشقان و دلدادگان امام حسین (ع) از جان و دل برای زوار حسینی فعالیت و خدمت رسانی کنند. ورود زائران پاکستانی به خاک ایران در پی رایزنی مسئولان کشوری و استانی با مسئولان پاکستان تسهیل شد. جهت تسریع در روند خروج زائران از پایانه، 30 دستگاه اتوبوس ایرانی داخل پایانه مرزی میرجاوه مستقر شده که کار انتقال زائران پاکستانی پیاده را که وارد خاک ایران میشوند، بهطور رایگان انجام میدهند. استاندار سیستان و بلوچستان نیز در بازدید از پایانه مرزی میرجاوه با بیان اینکه عبور زائران پاکستانی از سیستان و بلوچستان برکات معنوی زیادی برای استان دارد، گفته که با توجه به افزایش زائران پاکستانی برای زیارت عتبات عالیات و ضرورت برنامهریزی منسجم برای ارایه خدمات مناسب به زائرین اباعبدالله (ع)، تدوین طرح جامع اربعین در دستور کار ستاد اربعین استان قرار گرفته است. زائران پاکستانی با آلام و مشقات فراوانی خود را به مرز ایران میرسانند و وقتی به اینجا رسیدند باید دلشان روشن شود و این روشنی دل، توأم با امید به اعتقاد و نحوه پذیرایی و پذیرش ایرانیها میتواند خاطره قشنگی ایجاد کند. از نخستین ساعات فعالیت پایانه مرزی میرجاوه در روز شنبه تا لحظه مخابره این گزارش، 8 هزار و 320 زائر در بدو ورود به کشور از لحاظ مسائل بهداشتی مورد غربالگری قرار گرفتند و واکسیناسیون پولیو نیز برای همه این عزیزان انجام شد. با احتساب آمار امروز، از ابتدای آبان ماه امسال تعداد 25 هزار 790 نفر زائر پاکستانی که از مرز میرجاوه وارد خاک کشورمان شده اند، خدمات بهداشتی را دریافت کردهاند و این رقم معادل ۱۰۰ درصد زوار عزیز است. روزانه 40 خادم افتخاری در زائرسرا فعالیت میکنند که 25 نفر آنها آقا و 15 نفر خانم هستند؛ همچنین از 18 طلبه «جامعه المصطفی» قم دعوت شده تا مراسمات مذهبی، اقامه نماز جماعت، قرائت قرآن و بیان احکام شرعی را به شیوه و زبان زائران عزیز پاکستانی در این زائرسرا برگزار کنند.
بازار داغ غذای ارزانقیمت درکرمانشاه
مهر: منوهای ارزان بعضی از تهیه غذاها یا رستورانها را هرطور که حساب کنیم با تبلیغات رنگارنگ غذای باکیفتشان منطقی در نمی آید و اصلا معلوم نیست چه به خورد این شهروندان خوش خیال ما میدهند. چلوکبابهای ۴ هزارتومانی و پیتزاهای ۳ هزار تومانی با هیچ عقل سلیمی جور نمیشود مگر اینکه رستورانداران با دست بردن در ترکیب این غذاهای بیچاره با تقلب و استفاده از مواد اولیه بیکیفیت سر و تهشان را هم میآورند تا یک پرس غذای ارزان ولی ناسالم را به دست مردم بدهند. اطراف شهر کرمانشاه و حتی مناطق مرکزی آن به وفور میتوان این غذاهای ارزان قیمت را پیدا کرد که اتفاقا طرفداران خوبی هم دارند و هیچگاه بدون مشتری نمیمانند، مشتریانی که به قیمت چشمپوشی از سلامت خود حاضر به استفاده از این غذاهای ارزان میشوند. کوبیده از غذاهایی است که هرکسی نمیتواند آنرا در خانه تهیه کند و همیشه معمولا خانوادهها ترجیح میدهند آنرا بیرون میل کنند، اما حقیقتا این روزها کمتر کسی جرئت میکند از کبابهای رستورانها مخصوصا از نوع کوبیدهاش استفاده کند. کارشناس مسئول بهداشت و محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه می گوید که قیمت غذا و از جمله کباب در رستورانهای مختلف به دلیل درجهبندی آنها متفاوت است. در بحث پیتزا هم شاهد عرضه پیتزاهای ۳ هزار تومانی در اغذیه فروشیها هستیم که البته قیمت یک پیتزا با کیفیت خوب به ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان میرسد. در حال رایزنی با اصناف هستیم و گشتهای مشترک با معاونت غذا و دارو، ادارهکل استاندارد و... را شروع کرده و از اغذیه فروشیها، غذاهای آماده و رستورانهای سطح شهر نمونهگیری و آنها را بررسی میکنیم. متاسفانه در برخی موارد حتی شاهد استفاده از سنگدان مرغ در تهیه کبابهای ارزان قیمت بودهایم. با همکاری معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تجهیزاتی وارد شده که حتی نوع بافت گوشت در نمونهبرداریهای انجام شده را تشخیص میدهد و مشخص میکند که گوشت مورد استفاده از کدام نوع گاو ماده یا پیر، گوسفند یا سنگدان مرغ بوده است.
مسجد جامع اردستان آماده ثبت در فهرست میراث جهانی شد
ایرنا: این بنا شامل آب انبار، کاروانسرا، بازارچه، حسینیه، حمام و مدرسه علوم دینی به عنوان نخستین مسجد 2 طبقه و دومین مسجد چهار ایوانی جهان اسلام است که در سال 553 هجری قمری بنا شده و در سال 1311 خورشیدی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. این بنا دوره ساسانیان، آل بویه، سلجوقی و صفویه را به خود دیده و به فرمان ابوطاهر حسین ابن غالی بن احمد و به دست استاد محمود اصفهانی بنا شده و سازه های آن از آجر، گچ، خشت و چوب است. مطالعات و کاوش های باستان شناسی دهه 1350 خورشیدی در مسجد جامع به وسیله باقر آیت الله زاده شیرازی و سید نصرالله هاشمی با همراهی پروفسور گالدیری، سرپرست هیات باستان شناسی ایتالیایی انجام و مجموعه مقالات آن در سال 1361 منتشر شد. سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به استناد پژوهش ها این مسجد را واجد شرایط ثبت جهانی دانست و پس از به روز رسانی طرح مطالعات آن در سال 1392 به عنوان یک اثر جهانی به یونسکو پیشنهاد کرد. یونسکو با پیگیری های صورت گرفته در سال جاری، مسجد جامع اردستان را در نوبت ثبت جهانی اعلام کرده و در آینده نزدیک ارزیاب های آنها از این بنا بازدید خواهند کرد. در صورت تایید ارزیابی ها در اجلاس سالانه یونسکو، این بنای با ارزش در فهرست آثار جهانی قرار خواهد گرفت. نخستین مطالعات بر روی اثر تاریخی مسجد جامع اردستان از سوی پروفسورآندره گودار در سال 1310 خورشیدی انجام و در کتاب آثار تاریخی ایران نیز درج شده است. اردستان دارای یک اثر جهانی (قنات 2 طبقه )، 67 اثر ملی و 2 بافت تاریخی است.