مهار سرطان با کمک نوعی جلبک
پژوهشگران ایرانی با تولید محصول استراتژیک کاروتنوئید ها به ویژه بتاکاروتن موجود در جلبک سبز و تک سلولی دونالیلا سالینا، از تشکیل تومورهای مختلف سرطانی جلوگیری و پیشرفت این بیماری را مهار کنند.
خبرگزاری میزان -
وی افزود: بتاکاروتن (یک نوع کاروتنوئید) نیز در جلبک سبز و تک سلولی دونالیلا سالینا چند هزار برابر بیشتر از میوهها و سبزیهای رنگی است. جلبک دونالیلا سالینا (این ریز جلبک بومی ایران بوده و از دریاچه ارومیه جدا شده است) میتواند در شرایط استرس محیطی همانند شوری بالا تا ۱۴ درصد از وزن خشک خود را بتاکاروتن تولید و ذخیره کند. این جلبک در دریاچههای نمکی فوق اشباع وجود دارد به همین دلیل، اکوسیستم ایران با وجود دریاچههای آب شور متعدد بستر مناسبی برای پرورش تجاری این جلبک فراهم ساخته است.
وی به مزیتهای بتاکاروتنهای طبیعی اشاره کرد و گفت: بتاکاروتن پیش ساز ویتامین A. است و باعث بهبود بینایی میشود. همچنین این ترکیبات دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند و از تشکیل تومورهای مختلف سرطانی مانند سرطان پوست، سرطان پانکراس، معده و ... جلوگیری کرده یا پیشرفت آنها را مهار میکند. این رنگدانهها سطح کلسترول خون را نیز کنترل میکنند.
وی ادامه داد: بتاکاروتن در صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و دارویی به عنوان رنگ یا یک ماده آنتی اکسیدان استفاده میشود و با داشتن خاصیت حذف رادیکالهای آزاد از سلولهای بدن، آنها را از آسیبهای ناشی از این مولکولها که در پی استعمال سیگار، نور زیاد خورشید، استرس و... تشکیل میشوند، محافظت میکند.
منبع: خبرگزاری علم و فناوری
به گزارش گروه فضای مجازی ، پژوهشگران ایرانی موفق شدند با استفاده از یک جلبک مخصوص به مهار سرطان دست بیابند:
مریم ملا صالحی، مسوول واحد تحقیق و توسعه این شرکت تحقیقاتی گفت: یکی از محصولهای استراتژیک که اکنون در صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی کاربرد فراوان دارد کاروتنوئیدها و به ویژه بتاکاروتن هستند. کاروتنوئیدها یک دسته از رنگدانههای طبیعی محلول در چربی هستند که عمدتا در گیاهان و جلبکها و باکتریهای فتوسنتز کننده یافت میشوند. کاروتنوئیدها مسوول ایجاد رنگهای زرد، نارنجی، قرمز در برگهای گیاهان، میوهها و گلها یا رنگهای بسیاری از پرنگدان، حشره ها، ماهیها و سخت پوستان هستند.
سرطان مری چیست و چه نشانههایی دارد؟
مریم ملا صالحی، مسوول واحد تحقیق و توسعه این شرکت تحقیقاتی گفت: یکی از محصولهای استراتژیک که اکنون در صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی کاربرد فراوان دارد کاروتنوئیدها و به ویژه بتاکاروتن هستند. کاروتنوئیدها یک دسته از رنگدانههای طبیعی محلول در چربی هستند که عمدتا در گیاهان و جلبکها و باکتریهای فتوسنتز کننده یافت میشوند. کاروتنوئیدها مسوول ایجاد رنگهای زرد، نارنجی، قرمز در برگهای گیاهان، میوهها و گلها یا رنگهای بسیاری از پرنگدان، حشره ها، ماهیها و سخت پوستان هستند.
سرطان مری چیست و چه نشانههایی دارد؟
وی افزود: بتاکاروتن (یک نوع کاروتنوئید) نیز در جلبک سبز و تک سلولی دونالیلا سالینا چند هزار برابر بیشتر از میوهها و سبزیهای رنگی است. جلبک دونالیلا سالینا (این ریز جلبک بومی ایران بوده و از دریاچه ارومیه جدا شده است) میتواند در شرایط استرس محیطی همانند شوری بالا تا ۱۴ درصد از وزن خشک خود را بتاکاروتن تولید و ذخیره کند. این جلبک در دریاچههای نمکی فوق اشباع وجود دارد به همین دلیل، اکوسیستم ایران با وجود دریاچههای آب شور متعدد بستر مناسبی برای پرورش تجاری این جلبک فراهم ساخته است.
وی به مزیتهای بتاکاروتنهای طبیعی اشاره کرد و گفت: بتاکاروتن پیش ساز ویتامین A. است و باعث بهبود بینایی میشود. همچنین این ترکیبات دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند و از تشکیل تومورهای مختلف سرطانی مانند سرطان پوست، سرطان پانکراس، معده و ... جلوگیری کرده یا پیشرفت آنها را مهار میکند. این رنگدانهها سطح کلسترول خون را نیز کنترل میکنند.
وی ادامه داد: بتاکاروتن در صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و دارویی به عنوان رنگ یا یک ماده آنتی اکسیدان استفاده میشود و با داشتن خاصیت حذف رادیکالهای آزاد از سلولهای بدن، آنها را از آسیبهای ناشی از این مولکولها که در پی استعمال سیگار، نور زیاد خورشید، استرس و... تشکیل میشوند، محافظت میکند.
منبع: خبرگزاری علم و فناوری
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *