به این دلایل روغن حیوانی مصرف نکنید
رییس انجمن تغذیه خوزستان گفت: استفاده روغن حیوانی نامناسب بوده و مصرف آن به هیچ وجه توصیه نمی شود.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی ، دکتر مجید محمد شاهی اظهار کرد: از نظر علم تغذیه مصرف روغن حیوانی به طور کلی رد شده و هر روغنی که در دمای محیط و اتاق به صورت جامد باشد برای بدن مضر و هر روغنی که در دمای محیط مایع باشد برای بدن مفید است.
وی افزود: از روغنهای گیاهی فقط روغن نخل یا پالم و نارگیل به دلیل جامد بودن در دمای محیط برای سلامت مضر هستند و در بین روغنهای حیوانی فقط روغن ماهی به دلیل مایع بودن در دمای محیط برای بدن مفید است.
محمدشاهی بیان کرد: بنابراین روغنهای با منشا لبنیات یا گوشت باعث افزایش کلسترول خون شده و مضر هستند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: روغن کلزا، زیتون و کنجد برای سلامتی بدن مفید هستند البته بهتر است مصرف این نوع روغنها به نوبت و در فواصل زمانی کوتاه مدت تغییر کند، چون در همه آنها ترکیبات مفیدی وجود دارد.
وی اظهار کرد: این روغنها با توجه به ترکیب اسیدهای چرب و نسبتهای مختلف آنها، برای قلب و عروق، التهاب و یا کبد چرب مفید هستند.
** فقط روغنهای مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن استفاده شود
محمدشاهی با تاکید بر اینکه هیچ کدام از روغنهای یاد شده برای سرخ کردن مناسب نیستند افزود: روغن کنجد بیشترین تحمل حرارت را دارد که دمای تا حدود ۲۲۰ درجه را تحمل میکند و فقط برای سرخ کردنهای بسیار سطحی با حرارت پایین توصیه میشود.
دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: روغنهای گیاهی برای پخت و پز و ریختن روی غذا مناسب هستند.
وی گفت: برای سرخ کردن فقط باید از روغنهای مخصوص سرخ کردنی حتی با داشتن ۴۰ تا ۵۰ درصد پالم استفاده کرد، چون فقط روغن پالم تحمل حرارت را دارد و استفاده از روغنهای دیگر برای سرخ کردن سرطان زا است.
**روغنهای صنعتی مشتقات نفتی ندارند
محمدشاهی در خصوص اینکه در تولید روغنهای صنعتی از مشتقات نفتی استفاده میشود اظهار کرد: این موضوع به هیچ عنوان قابل تایید نیست؛ روغن صنعتی گیاهی مناسب هستند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: تمام مشتقات نفت جذب نمیشوند و در صورت مصرف، سیستم گوارشی بلافاصله واکنش نشان میدهد و باعث بیماری میشود.
وی بیان کرد: ارزانترین محصولات نفتی مانند قیر و پارافین گرانتر از روغن گیاهی هستند و در دنیا هیچ روغنی ارزانتر از روغن گیاهی وجود ندارد.
محمد شاهی اضافه کرد: صنعت خودروسازی دنیا به دنبال این است که خودروها به جای نفت یا بنزین با روغن گیاهی کار کند.
رییس انجمن تغذیه خوزستان در خصوص روغنهای تراریخته گفت: روغن تراریخته روغنی است که گیاه با هدف تولید محصول بیشتر، دستکاری ژنتیکی شده است.
وی ادامه داد: استفاده از این روغن از نظر تغذیهای ایرادی ندارد و ادعای سرطان زا بودن و تاثیر در ژنتیک افراد، اشتباه است.
وی در خصوص خواص روغن هسته انگور اظهار کرد: این روغن جایگاه بهتری بین دیگر روغنهای گیاهی دارد و تحمل حرارت آن هم بیشتر است، اما روغن هسته انگور خالص در بازار موجود نیست.
دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: تنها یک درصد روغنهای هسته انگور موجود در بازار، روغن هسته است و بقیه ناخالصی زیادی دارد، چون تهیه آن گران تمام میشود.
** روغن گیری دستی زمینه ورود آلودگی به روغن
وی در خصوص روغن گیری دستی که در حضور مشتری انجام میشود بیان کرد: این روش به دلیل آلودگی بالای دانههای روغنی مناسب نیست و، چون تصفیه شیمیایی صورت نمیگیرد و تنها با یک فیلتر ساده انجام میشود به همین دلیل آلودگی زیادی را وارد روغن میکند.
محمدشاهی افزود: در روغنهای صنعتی، آنتی اکسیدان اضافه میشود، اما در روغنهای دست ساز هیچ آنتی اکسیدانی اضافه نمیشود و در نتیجه به سرعت فاسد میشود.
**مردم برای کسب اطلاعات پزشکی از طریق فضای مجازی دقت کنند
این متخصص تغذیه ورژیم درمانی گفت: این روغنها باید در مدت یک یا ۲ هفته استفاده شود، چون در معرض حرارت، نور و هوا اکسید میشوند.
وی تاکید کرد: مردم برای کسب اطلاعات پزشکی از طریق فضای مجازی دقت و از کانالهای معتبر استفاده کنند و برای اطمینان از مطالب با متخصصان دانشگاهی مشورت کنند.
وی افزود: از روغنهای گیاهی فقط روغن نخل یا پالم و نارگیل به دلیل جامد بودن در دمای محیط برای سلامت مضر هستند و در بین روغنهای حیوانی فقط روغن ماهی به دلیل مایع بودن در دمای محیط برای بدن مفید است.
محمدشاهی بیان کرد: بنابراین روغنهای با منشا لبنیات یا گوشت باعث افزایش کلسترول خون شده و مضر هستند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: روغن کلزا، زیتون و کنجد برای سلامتی بدن مفید هستند البته بهتر است مصرف این نوع روغنها به نوبت و در فواصل زمانی کوتاه مدت تغییر کند، چون در همه آنها ترکیبات مفیدی وجود دارد.
وی اظهار کرد: این روغنها با توجه به ترکیب اسیدهای چرب و نسبتهای مختلف آنها، برای قلب و عروق، التهاب و یا کبد چرب مفید هستند.
** فقط روغنهای مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن استفاده شود
محمدشاهی با تاکید بر اینکه هیچ کدام از روغنهای یاد شده برای سرخ کردن مناسب نیستند افزود: روغن کنجد بیشترین تحمل حرارت را دارد که دمای تا حدود ۲۲۰ درجه را تحمل میکند و فقط برای سرخ کردنهای بسیار سطحی با حرارت پایین توصیه میشود.
دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: روغنهای گیاهی برای پخت و پز و ریختن روی غذا مناسب هستند.
وی گفت: برای سرخ کردن فقط باید از روغنهای مخصوص سرخ کردنی حتی با داشتن ۴۰ تا ۵۰ درصد پالم استفاده کرد، چون فقط روغن پالم تحمل حرارت را دارد و استفاده از روغنهای دیگر برای سرخ کردن سرطان زا است.
**روغنهای صنعتی مشتقات نفتی ندارند
محمدشاهی در خصوص اینکه در تولید روغنهای صنعتی از مشتقات نفتی استفاده میشود اظهار کرد: این موضوع به هیچ عنوان قابل تایید نیست؛ روغن صنعتی گیاهی مناسب هستند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: تمام مشتقات نفت جذب نمیشوند و در صورت مصرف، سیستم گوارشی بلافاصله واکنش نشان میدهد و باعث بیماری میشود.
وی بیان کرد: ارزانترین محصولات نفتی مانند قیر و پارافین گرانتر از روغن گیاهی هستند و در دنیا هیچ روغنی ارزانتر از روغن گیاهی وجود ندارد.
محمد شاهی اضافه کرد: صنعت خودروسازی دنیا به دنبال این است که خودروها به جای نفت یا بنزین با روغن گیاهی کار کند.
رییس انجمن تغذیه خوزستان در خصوص روغنهای تراریخته گفت: روغن تراریخته روغنی است که گیاه با هدف تولید محصول بیشتر، دستکاری ژنتیکی شده است.
وی ادامه داد: استفاده از این روغن از نظر تغذیهای ایرادی ندارد و ادعای سرطان زا بودن و تاثیر در ژنتیک افراد، اشتباه است.
وی در خصوص خواص روغن هسته انگور اظهار کرد: این روغن جایگاه بهتری بین دیگر روغنهای گیاهی دارد و تحمل حرارت آن هم بیشتر است، اما روغن هسته انگور خالص در بازار موجود نیست.
دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: تنها یک درصد روغنهای هسته انگور موجود در بازار، روغن هسته است و بقیه ناخالصی زیادی دارد، چون تهیه آن گران تمام میشود.
** روغن گیری دستی زمینه ورود آلودگی به روغن
وی در خصوص روغن گیری دستی که در حضور مشتری انجام میشود بیان کرد: این روش به دلیل آلودگی بالای دانههای روغنی مناسب نیست و، چون تصفیه شیمیایی صورت نمیگیرد و تنها با یک فیلتر ساده انجام میشود به همین دلیل آلودگی زیادی را وارد روغن میکند.
محمدشاهی افزود: در روغنهای صنعتی، آنتی اکسیدان اضافه میشود، اما در روغنهای دست ساز هیچ آنتی اکسیدانی اضافه نمیشود و در نتیجه به سرعت فاسد میشود.
**مردم برای کسب اطلاعات پزشکی از طریق فضای مجازی دقت کنند
این متخصص تغذیه ورژیم درمانی گفت: این روغنها باید در مدت یک یا ۲ هفته استفاده شود، چون در معرض حرارت، نور و هوا اکسید میشوند.
وی تاکید کرد: مردم برای کسب اطلاعات پزشکی از طریق فضای مجازی دقت و از کانالهای معتبر استفاده کنند و برای اطمینان از مطالب با متخصصان دانشگاهی مشورت کنند.
منبع:ایرنا
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *