زلزله در تیم ترامپ؛ تمامی کسانیکه از دولت ترامپ خارج شدند
دونالد ترامپ در روز 20 ژانویه سال 217 به عنوان رئیس جمهور آمریکا سوگند یاد کرد اما با گذشت حدود 15 ماه از ریاست جمهوری وی بسیاری از مقامات دولت آمریکا در بخشهای گوناگون به دلیل اختلاف نظر با رئیس جمهور یا اخراج شده و یا خود استعفا دادهاند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه بینالملل ، دونالد ترامپ در روز 20 ژانویه سال 217 به عنوان رئیس جمهور آمریکا سوگند یاد کرد اما با گذشت حدود 15 ماه از ریاست جمهوری وی بسیاری از مقامات دولت آمریکا در بخشهای گوناگون به دلیل اختلاف نظر با رئیس جمهور یا اخراج شده و یا خود استعفا دادهاند.
استعفای مشاور امنیت ملی آمریکا
«مایکل فلین» مشاور امنیت ملی دولت ترامپ ماه فوریه سال 2017 از سمت خود کنارهگیری کرد.
در پی انتشار گزارشهایی مبنی بر ارتباط میان فلین و سفیر روسیه در آمریکا و تماسهای انجام شده میان آنها، فلین از سمت خود کنارهگیری کرد.
استعفای مایکل فلین در حالی صورت گرفت که کمتر از یک ماه از عمر دولت جدید آمریکا میگذشت.
صرفنظر گزینه مورد نظر ترامپ از پذیرش سمت وزارت کار
16 فوریه سال 2017 رسانه های آمریکایی گزارش دادند که نامزد مورد نظر دونالد ترامپ برای پست وزیر کار آمریکا از وزارت صرفنظر کرد.
دلیل این اقدام افشاگریهای بود که درباره زندگی خصوصی و همچنین در ارتباط با حرفه اصلی او مطرح شد.
شورش آرام اعضای دولت ترامپ
ماه ژوئن سال 2017 پایگاه «نیویورک تایمز» در گزارشی نوشت که برخی از اعضای دولت آمریکا همزمان با افزایش تنش با دونالد ترامپ در حال انجام یک «شورش آرام» هستند.
نیویورک تایمز مینویسد: در حالی که ترامپ به دنبال اتحاد با دیگر کشورهاست برخی از دیپلماتهای ارشد دولت آمریکا آشکارا در حال مخالفت و جدا شدن از وی هستند که این امر نوعی شورش آرام به حساب میآید.
«دیوید رنک» کاردار سفارت آمریکا در چین به کارکنان خود اعلام کرد که قادر به دفاع از تصمیم ترامپ در راستای خروج از پیمان آب و هوایی پاریس نیست و بعد از اعلام این مطلب از سمت خود استعفا داد.
تنها یک روز پیش از اقدام کاردار آمریکا در چین، «لوئیس لوکنز»، سفیر آمریکا در لندن، نیز در پی حمله تروریستی با انتشار پیامی در صفحه توییتر حمایت خود از «صادق خان» شهردار لندن را اعلام کرد.
پیش از این نیز «دانا شل اسمیت»، سفیر آمریکا در قطر، با انتشار پیامی در صفحه توییتر خود به اخراج مدیر اف.بی.آی از سوی ترامپ واکنش نشان داد.
استعفای دادستان کل آمریکا
ماه ژوئن رسانههای آمریکایی به نقل از منابع آگاه اعلام کردند که دادستان کل آمریکا به علت اختلاف شدید با دونالد ترامپ استعفای خود را تقدیم کرده است.
رسانهها به نقل از منابع نزدیک به رئیسجمهور آمریکا اعلام کردند دونالد ترامپ بارها در نشستهای خصوصی «جف سشنز» را
سرزنش میکرد که چرا خود را از پرونده مربوط به ادعای دخالت روسیه در انتخابات آمریکا نجات داده است.
این منابع دولتی گفته بودند سرزنشهای رئیسجمهور به حدی بود که دادستان کل اعلام کرد که استعفا خواهد داد.
استعفای مدیر کل اخلاقیات دولت ترامپ
«والتر شاب» مدیر دفتر اخلاقیات دولت آمریکا که از ابتدای ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید بر سر رویکردهای وی، بارها با رئیس جمهوری این کشور منازعاتی داشت، سرانجام در اعتراض به رویکردهای ترامپ از سمت خود استعفا داد.
به گفته مقامات کاخ سفید شاب که سال 2013 از سوی اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا به این سمت منصوب شده بود از ابتدای ورود ترامپ به کاخ سفید، بارها برسر رویکردهای رییس جمهوری با او به مشاجره پرداخت و نظراتش را رد کرده بود.
وی در ماه جولای رسما از مقام خود استعفا کرد و نوشت که از تاریخ 19 ماه جاری میلادی همکاری با یک مرکز کمپین های حقوقی فراجناحی را به منظور مقابله با فساد دولتی در آمریکا آغاز خواهد کرد.
استعفای شان اسپایسر سخنگوی کاخ سفید
ماه جولای سال 2017 شان اسپایسر سخنگوی کاخ سفید استعفا داد.
رسانههای آمریکایی گزارش دادند که رئیس جمهور آمریکا، «آنتونی اسکاراماچی» را به عنوان مدیر ارتباطات کاخ سفید منصوب کرده و اسپایسر نارضایتی خود را از این انتصاب ابراز کرده است.
برکناری آنتونی اسکاراماچی
رئیس جمهور آمریکا «آنتونی اسکاراماچی» را تنها 10 روز پس از انتصابش به عنوان مدیر ارتباطات کاخ سفید، برکنار کرد.
استعفای یک مسئول دیگر
ماه جولای «مارک کارالو» مسئول هماهنگی رسانهای تیم حقوقی ترامپ در ارتباط با بحران اتهامات وارده به مسکو مبنی بر دخالت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز از سمت خود استعفا کرد بدون اینکه به دلایل این تصمیم خود اشاره کند.
درخواست عزل داماد ترامپ
گروهی از دموکرات های مجلس نمایندگان آمریکا ماه جولای در نامهای به دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور ، از وی خواستند تا جرد کوشنر را به دلیل تماسهایش با مقامات روس برکنار کند.
این نامه چند روز پس از آن نوشته شده که کوشنر در دو جلسه پشت سر هم در مجلس نمایندگان و سنای آمریکا حاضر شد و درباره دیدارش با یک وکیل روس در سال 2016 توضیحاتی داد.
استعفای دو دستیار نیکی هیلی
2 نفر از دستیاران ارشد «نیکی هیلی» ماه آگوست از سمت خود استعفا دادند، «کناره گیریهایی کلیدی» درست در بحبوحه شدت گرفتن تنشها میان آمریکا و کره شمالی به وقوع پیوست.
«استیون گراوز» (Steven Groves) رئیس دفتر «نیکی هیلی» و «جاناتان واچل» (Jonathan Wachtel) مدیر ارتباطات وی 2 فردی هستند که از سمت های خود استعفا دادند.
استعفای جمعی اعضای کمیته هنری کاخ سفید
ماه آگوست سال گذشته تمام اعضای کمیته «هنرها و علوم انسانی» کاخ سفید ضمن اعتراض به اظهارات «دونالد ترامپ» در حمایت از گروههای نژادپرست، از این کمیته کنارهگیری کرده و از ترامپ هم خواستند از ریاستجمهوری استعفا دهد.
دولت ترامپ در واکنش به استعفای اعضای کمیته هنری هم موضع مشابهی گرفته و اعلام کرده که از چندی پیش قصد داشته این کمیته را منحل کند.
کنارهگیری دو دیپلمات ارشد وزارت خارجه آمریکا
دیپلمات ارشد آمریکا و مسئول میز نظارت بر سیاستهای این کشور در سازمان ملل و دیگر سازمانهای بینالمللی ماه آگوست از سمت خود استعفا کرد.
تریسی ژاکوبسن، 52 ساله، دیپلمات باسابقه و مدیر اداره امور سازمانهای بین المللی وزارت خارجه آمریکا از تصمیم خود برای کنارهگیری خبر داد.
استعفای اجباری وزیر بهداشت آمریکا
دونالد ترامپ ماه اکتبر از «تام پرایس» وزیر بهداشت دولت خود خواست تا از سمت خود کنارهگیری کند.
در پی این تصمیم، کاخ سفید اعلام کرد تام پرایس از این سمت استعفا کرد و ترامپ نیز آن را پذیرفته است.
مشاور وزارت خارجه آمریکا
یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا که مسئول اصلاح ساختار این وزارتخانه بود، تنها سه ماه پس از تصدی سمتش استعفا داد.
یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، اظهار داشت که «مالیز بیمز» اواسط ماه اگوست به عنوان مشاور وزارت خارجه آمریکا منصوب شد اما او اینک تصمیم گرفته که به محل سابق زندگی اش در بوستون بازگردد.
استیو بنون استراتژیست ارشد کاخ سفید
ماه آگوست دونالد ترامپ، استیو بنون مشاور ارشد کاخ سفید در امور استراتژی را از کار برکنار کرد.
نیویورک تایمز به نقل از دو مقام آمریکایی نوشت ترامپ به دستیاران ارشد خود اعلام کرده وی تصمیم گرفته است بنون را از سمت خود برکنار کند.
معاون مدیر افبیآی
معاون مدیر افبیآی در پی به وجود آمدن انتقادات شدید مبنی بر رفتارهای تبعیض آمیز علیه دونالد ترامپ در این سازمان، سال آینده از سمت خود هگیری خواهد کرد.کنار
سومین مقام بلندپایه وزارت دادگستری
به دنبال حملات لفظی که دونالد ترامپ به مقامهای ارشد مجری قانون داشت راشل برند، سومین مقام ارشد وزارت دادگستری آمریکا برای مخالفت با رویه ترامپ، تصمیم به استعفا گرفت.
نویسنده نطقهای جنجالی ترامپ
نویسنده متن سخنرانیهای رئیس جمهور آمریکا تنها چند روز پس از استعفای «رابرت پورتر»، از مشاوران ارشد کاخ سفید، از سمت خود کنارهگیری کرد.
«دیوید سورنسن» در پی متهم شدن به بدرفتاری با همسر خود استعفا کرد.
«جسیکا کوربت»، همسر سابق سورنسن، در مصاحبه با واشنگتن پست گفته است که سورنسن در طول 2.5 سال زندگی مشترک وی را مورد آزار قرار داده است.
مدیر ارتباطات سفید کاخ
«هوپ هیکس» یکی از مشاوران باسابقه دونالد ترامپ و مدیر ارتباطات کاخ سفید نیز از سمت خود استعفا کرد.
سی ان ان نیز در گزارشی به صحبتهای هیکس اشاره کرد و بیان کرد : هیکس در گفتگو با قانونگذاران آمریکا گفته بود گاهی به خاطر ترامپ به ناچار دروغ گفته است.
مشاور اقتصادی دولت ترامپ
کاخ سفید ماه مارس سال جاری اعلام کرد گری کوهن، مشاور اقتصادی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از سمت خود استعفا داده است.
سخنگوی اداره مهاجرت
جیمز شواپ به دنبال ناتوانی در تحمل بار نشر روایتهای ناصحیح دولت ترامپ از منصب خود استعفا کرد.
نیویورک تایمز دلیل استعفای جیمز شواپ را اینگونه شرح داد: شواپ به دلیل آنکه توان تحمل بار نشر روایتهای ناصحیح دولت ترامپ را نداشت از منصب خود استعفا کرد.
اخراج ناگهانی جیمز کومی
ماه می منابع خبری اعلام کردند که «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا رئیس «اف بی آی» را اخراج کرده است.
اخراج کومى در حالى صورت گرفت که وى به دلیل به جریان انداختن تحقیقات در مورد ایمیل هاى کلینتون تنها چند روز پیش از انتخابات، به جانبدارى از ترامپ و اثرگذارى بر انتخابات متهم شده بود.
راب پورتر
«راب پورتر»، یکی از مشاوران ارشد ترامپ، ماه فوریه سال جاریی و پس از آنکه دو همسر سابقش وی را متهم به بدرفتاری و خشونت کردند مجبور به استعفا شد.
دونالد ترامپ در واکنش به این استعفا در جمع خبرنگاران و نیز در صفحه توییتر خود از پورتر حمایت و برای وی «آروزی موفقیت» کرد.
رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا
رئیس جمهور آمریکا ماه مارس رکس تیلرسون را از سمت وزارت خارجه برکنار و رئیس سیا را به جای وی منصوب کرد.
ترامپ دلیل برکناری تیلرسون را اختلاف با وی در برجام عنوان کرده و میگوید: با تیلرسون به دلیل توافق هستهای ایران به اختلاف خوردم.
رکس تیلرسون طی اظهاراتی از علت برکناری خود اظهار بیاطلاعی کرده و گفت: با ترامپ صحبت نخواهم کرد و دلیل برکناری خود را نمیدانم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *