آموزه های امام سجاد(ع) برای بشریت در صحیفه سجادیه نهادینه شده است
حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی رضایی کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره شخصیت امام سجاد(ع) گفت: امام چهارم شیعیان در زندگی شان درس مقاومت و پایداری و درس بسیار بزرگی به جامعه انسانیت دادند؛ ایشان در کربلا همراه پدر بزرگوارشان بودند و رسالت امام حسین(ع) و پیامشان را عهده دار شدند. ایشان به همراه حضرت زینب(س) به خوبی از عهده این کار برآمدند.
وی در همین راستا افزود: امام سجاد(ع) هم در برابر دشمن ایستادگی کردند و هم معصومیت پدرشان را به گوش جهانیان رساندند. از سجایای اخلاقی امام سجاد(ع) می توان از عبادت های ایشان نام برد. ایشان از بس عبادت می کردند پاهایشان ورم می کرد.
حجت الاسلام و المسلمین رضایی با اشاره به صفت زین العابدین بیان کرد: عبادت های بسیار امام سجاد(ع) باعث شد که ایشان را زین العابدین یعنی زینت عبادت کنندگان بنامند. همچنین علت اینکه ایشان را سجاد می نامیدند سجده های طولانی بود که این امام بزرگوار به جا می آوردند.
وی ادامه داد: از ویژگی های امام سجاد(ع)، راهنماییهای ایشان به مردم در شرایط خفقان بود که از طریق دعا این کار را انجام دادند . امام سجاد(ع) در کتابی به نام صحیفه سجادیه که به ظاهر فقط یک کتاب است؛ همه ابعاد زندگی را به بشریت درس می دهند.. لازم است انسان با خواندن دعاهای شریف این کتاب دقت و تعقل کند که امام(ع) چه نکاتی را یادآور شده اند.
این کارشناس علوم قرآنی درباره دیگر ویژگی های امام چهارم شیعیان خاطر نشان کرد: تواضع و فروتنی امام سجاد(ع) حتی با غلامان و کنیزان زبانزد بوده است. ایشان اهل بخشش و کرم بودند. نقل شده است در پایان ماه مبارک رمضان تعداد زیادی از کسانی که از خدمتگزاران امام بودند با بخشش امام آزاد شدند. مقام عالی حسن خلق از دیگر ویژگی های امام سجاد(ع) بود که دیگران در مراوده، مذاکره و مجالست با ایشان از آن بهره مند شده اند.