پرورش گاومیش فرصت اقتصادی برای کارآفرینان/ایران بیستمین کشور پرورش دهنده در جهان+تصاویر
پرورش گاومیش فرصتی اقتصادی با ارزش افزوده بالا است که شیر و فرآوردههای آن، منبعی سرشار از کلسیم است و درصد پروتئین در شیر گاو میش بیشتر از گاوهای شیری اعلام شده است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، گاومیش دام بومی و اصلی آسیا بوده که به واسطه تولیدات با ارزش خود نقش بسزایی در اقتصاد روستائیان و پرورش دهندگان آن ایفا میکند. در حال حاضر در جهان بیش از ۱۵۰ میلیون راس گاومیش وجود دارد که بیش از ۹۰ درصد آن در قاره آسیا نگهداری میشود.
ایران هم از نظر پرورش و تعداد گاومیش با ۵۰۰ هزار راس جزء ۲۰ کشور اول جهان است.
به گفته کارشناس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بدلیل شرایط خوب آب و هوایی مازندران از مناطق مستعد پرورش گاومیش در کشور است به طوری که در حال حاضر ۵ هزار و ۹۲۰ راس گاومیش در ۸ شهرستان استان پراکنده است.
درصد پروتئین در شیر گاو میش بیشتر از گاوهای شیری بوده و همزیستی او با شرایط سخت در مقایسه با گاوهای شیری عاملی اساسی در توسعه پرورش این حیوان محسوب میشود و شیر گاومیش و فرآوردههای آن، منبعی سرشار از کلسیم است که از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری میکند.
پرورش گاو میش در مقایسه با پرورش گاو بهینهتر است، چون نیاز غذایی این حیوان به غذا مانند گاو نیست و این حیوان از هر علوفهای تغذیه میکند، ولی گاوهای شیری توان هضم علوفههای مختلف را ندارند.
این دام میتواند گیاهانی که فیبر بالایی دارند را به واسطه شرایط فییولوژیکی شکمبه هضم کند و در مقایسه با گاوهای شیری نیز هزینه نگهداری آن ۵۰ درصد کمتر است.
استانهای مختلف کشور نیز برای پرورش گاومیش برنامههایی در دست دارند که از نمونه های آن به اصلاح نژادی گاومیشها، اجرای پروژه انتقال جنین در گاومیش و تلاش برای توسعه ژنتیکی گاومیشهای اشاره کرد.
برای دیدن سایر عکسها بر روی لینک کلیک کنید.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *