جلوگیری از کابل دزدی با تعریف کابلبانها/ مردم موارد مشکوک را گزارش دهند
وی افزود: با توجه به گرمای هوا عمده مشکل ما در مرداد ماه متمرکز است و این امکان وجود دارد که در هفتههای اول شهریور ماه نیز مدیریت مصرف اعمال شود.
سخنگوی صنعت برق در ادامه خاطر نشان کرد: با ماندگاری گرمای هوا و محدودیت منابع ابی در صورت اعمال نکردن محدودیت با مشکلاتی عمده روبرو میشدیم.
حقی فام در پاسخ به سوال در خصوص کابل دزدیهای اخیر با توجه به زمانبندیهای قطعی برق خاطر نشان کرد: احتمال افزایش کابل دزدی یکی از دلایلی بود که وزارت نیرو در ابتدا زمانبندی قطعی برق را اعلام نمیکرد.
وی افزود: در ابتدا این پیش پیش بینی وجود داشت، اما برای اطمینان خاطر مشترکان این برنامه اعلام شد و به طبع آن قطعی برق برخی مناطق بیش از ساعات اعلامی ادامه پیدا کرد.
سخنگوی صنعت برق در ارتباط با اقدامات انجام شده برای جلوگیری از کابل دزدی گفت: این موضوع از طریق سیستمهای بازرسی و نظارت وزارت نیرو در حال پیگیری است و افرادی به نام کابل بان در این راستا تعریف شدند.
حقی فام با اشاره به همکاری نیروی انتظامی و مردم دراین زمینه گفت: مامورین برق برای انجام عملیات با لباس مخصوص در حال کار هستند و اگر مردم با افراد مشکوکی در این زمینه برخورد کردند تقاضا میشود که موضوع را به شماره ۱۲۱ اطلاع دهند.
وی با بیان اینکه در ۱۰ سال اخیر میانگین رشد مصرف برق در کشور ۵ درصد بوده عنوان کرد: حداکثر توان تولید برق در کشور ۵۲ هزار مگاوات بوده به طوریکه در پیک مصرف برق در سال جاری شاهد استفاده برق به رقم ۵۸.۵۱۵ هزار مگاوات بودیم.
سخنگوی صنعت با اشاره به اینکه برای مدیریت مصرف ۳ سناریو در نظر گرفته شده خاطرنشان کرد: میزان رشد مصرف را به طور میانگین ۵ درصد، ۲ درصد و صفر درصد در نظر گرفته ایم که برای هر سه این ارقام برنامههایی تبیین شده است، اما در هر سه مورد از ۶۵۰۰ مگاوات تا ۳۷۰۰ مگاوات کمبود تولید برق داریم.
حقی فام در ادامه گفت: طبق قانون بودجه وزارت نیرو باید هزینه حداقلی را از مشترکین برای پوشش بیمهای و جبران خسارت دریافت کند که این رقم برای مشترکین شهری هزار و ۲۰۰ تومان در سال و برای مشترکین روستایی ۶۰۰ تومان در سال در نظر گرفته شده است که پس از انجام امور کارشناسی، خسارات احتمالی پرداخت میشود.
وی افزود: در سال ۹۶ یک شرکت بیمه خصوصی عهده دار پوشش بیمهای این خسارات بود و این در حالی است که برای سال جاری نیز در حال برگزاری مناقصه برای مشخص شدن بیمه گذار هستیم.
سخنگوی صنعت برق در خصوص علت خاموشیهای نامنظم و خارج از برنامه تهران گفت: ۲ عامل در این بی نظمی موثر بوده نخستین عامل خطا در پیش بینی مرکز دیسپاچینگ کشور در حوزه ارزیابی مصرف برق است که این رقم میتواند بسته به درجه حرارت هوا متغیر باشد. عامل دوم نیز تحت فشار بودن شبکه انتقال و توزیع کشور است که در برخی موارد حتی در صورت وصل برق، به دلایل مختلف شبکه توزیع دچار نقص شده و متاسفانه تعمیر و بازگشت آن به مدار زمان بر است.
حقی فام ضمن تشکر از همکاری مشترکین برقی درزمینه قطعیهای پیش آمده گفت: در زمینه تولید برق نمیتوانیم سطح آب پشت مخازن سدها را کاهش دهیم و ریسک کنیم، اما این به معنی کاهش سرمایه گذاری در بخش نیروگاهی نیست.
وی افزود: سرمایه گذاری در حوزه تولید برق لازم و واجب است، اما میتوانیم با مدیریت مصرف برق از بسیاری از هزینه تراشیها جلوگیری کنیم.
این مقام مسئول با بیا برخی از آمار گفت: پیش بینیهای انجام شده در مهرماه امسال نشان میدهد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته هوا گرمتر است، اما جای نگرانی نیست و امیدواریم محدودیتهای کمتری داشته باشیم، اما نگرانی ما عمدتاً مربوط به مردادماه و دوهفته ابتدایی شهریورماه است.
حقی فام با اشاره به رشد ۵ درصدی مصرف برق در در ۶ ماهه نخست سال جاری خاطر نشان کرد: با این رقم رشد در نیمه نخست سال ۶۵ روز بالای ۵۲ هزار مگاوات برق مصرف شده و این رقم در حال افزایش است و لازم به ذکر است که بیشترین سهم تولید برای نیروگاههای حرارتی است.
سخنگوی صنعت برق با اشاره به اینکه از این هفته بالاترین کسریهای تامین برق را خواهیم داشت اعنوان کرد: این میزان به طور کلی ۵ هزار و ۵۰۰ مگاوات است که بیشترین میزان کمبود را در ساعات بین ۹ تا ۲ بعد از ظهر شاهد هستیم.
وی افزود: رشد مصرف برق در سال جاری ۳ درصد بوده است که اگر این میزان به ۵ درصد برسد، با خاموشیهای بیشتر روبرو خواهیم شد و در این میان سهم مصرف برق تجهیزات سرمایشی در کشور ۲۱ هزار مگاوات بوده است.
معاون هماهنگی توزیع توانیر با اشاره به برنامه ریزیهای صورت گرفته برای استفاده از توان نیروگاههای کشور گفت: در سال اخیر مجموع انرژی برنامه ریزی شده از نیروگاههای برق آبی بالغ بر ۱۱۵ هزار مگاوات در ساعت بود که به منظور تداوم انرژی با استفاده از اقدامات جهادی در زمینه مدیریت مصرف و مدیریت بار، میزان دریافت انرژی از واحدهای برق آبی ۵۰ درصد کاهش پیدا کرد.