۷۱ درصد واحدهای تولیدی فعال هستند/حل مشکل ۴ هزار واحد تولیدی تعطیل
معاون وزیر صنعت و رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از فعال بودن ۷۱ درصد واحدهای تولیدی کشور خبر داد و گفت: ۴ هزار واحد تولیدی تعطیل که مشکل تأمین مالی دارند با حمایتهای در دست اجرا از جمله اختصاص ۴ هزار میلیاردی مشوق صنایع کوچک و استفاده از اختیارات تبصره ۱۸ مجدداً فعال شوند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه اقتصاد ، صادق نجفی در یکی از برنامههای تلوزیونی با موضوع رونق تولید با حمایت از کالای ایرانی گفت: بزرگترین نمایشگاه صنایع کوچک و متوسط ۲۱ مرداد به مناسبت روز ملی تولید در مصلی تهران افتتاح میشود.
وی در خصوص ایجاد کلینیک حل مشکل صنایع در همه استانها اظهار کرد: سازمان مدیریت صنعتی را مسئول این مهم کردیم و با دعوت از مشاوران در تمام شهرکها و نواحی صنعتی امکانات خود را بسیج کردیم تا به همه واحدهای تولیدی به ویژه واحدهای کوچک و متوسط که ۹۲ درصد از مجموع صنایع کشور را تشکیل میدهد، (ایران ۸۴ هزار واحد تولیدی دارد) کمک کنیم.
معاون وزیر صنعت در ادامه گفت: وظیفه این تیم کاری سرکشی به واحدهای تولیدی برای رفع مشکلات موجود در آن واحدهاست و این ارتباط گیری اعم از آن است که واحدها دچار مشکل باشند و یا مشکلی در مسیر تولید وجود نداشته باشد و این روش موجب میشود که از مجموع ۸۴ هزار واحد سراسر کشور اطلاعات دقیق داشته باشیم که چند واحد در طول چند سال گذشته تعطیل شده و چند واحد کار میکند و هر کدام از واحدها با چه درصدی از ظرفیت تولید خود فعال است.
نجفی یادآور شد: با بررسی مسائل واحدهای تولیدی توسط کلینیک حل مشکل صنایع، دریافتیم که بیش از ۷۱ درصد واحدهای ما در سراسر کشور به نوعی فعالیت دارند به نحوی که در سهمهای مختلفی از ظرفیت تولید فعال هستند و در بازهای از اعداد ۱۰، ۲۰، ۳۰ تا ۱۰۰ درصد ظرفیت تولید.
وی به تلاش شش ماهه در ایجاد این کلینیک اشاره و اظهار کرد: برنامه ریزی انجام شده و در اواخر تیر ماه به اتمام رسید که در آن به موضوعاتی متعددی از جمله مشکلات بیمه تأمین اجتماعی، بدهی بانکی، ارز شخصی و مسائل متعدد دیگر پرداخته میشود و خوشبختانه در سه ماه گذشته ۲۰۱ واحد تعطیل شده در داخل شهرکهای صنعتی با شناسایی مشکلات و رفع و رجوع آنها به طور مجدد راه اندازی شد.
معاون وزیر صنعت همچنین گفت: تعدادی از واحدهای تعطیل در خارج از شهرکها نیز راه اندازی شد و تعداد دیگری نیز در ادامه پیگیریها راه اندازی میشود و طبق برنامه ریزیهای انجام شده مقرر است ۴ هزار واحد تعطیل شده را که مشکل تأمین مالی دارند از طریق تبصره ۱۸ و اختصاص ۴ هزار میلیارد تومان مشوقهای سازمان صنایع کوچک مجدد به مدار تولید بازگرداینم.
نجفی ادامه داد: به علاوه یارانهای که وزارت صنعت از طریق وزارت کار در اختیار ۸ بانک قرار میدهد و سود ۱۰ الی ۱۴ درصدی شامل آن تسهیلات است با کاهش ۲ الی ۳ درصدی که وزارت صنعت متقبل آن است موجبات تشویق واحدهای تولیدی برای فعالیت مجدد است.
وی در مود حمایت از واحدهای تولیدی مناطق محروم و شهرهای با جمعیت کمتر از ۱۰ هزار نفر نیز گفت: طبق توافق با آقای ربیعی وزیر کار و آقای منصوری مقرر شد واحدهای تولیدی که در کنار روستاها و در شهرکهای صنعتی وزارت صنعت واقع هستند نیز با تخفیف ۶ و ۴ درصدی تسهیلات مواجهه باشند و تعداد بسیاری از تسهیلات را پرداخت کردیم و تلاش است تا تسهیلات به سمت واحدهای تولیدی و صنعتی در جوار روستاها سوق یابد.
معاون وزیر صنعت به اهمیت توسعه واحدهای تولیدی بر اساس جمع آوری و معرفی محصولات آنها پرداخت و گفت: مهم است تا به روشی بتوانیم واحدهای تولیدی را در کنار یکدیگر قرار دهیم و روز گذشته با رونمایی از سایت فکوک ارتباط واحدهای تولیدی به صورت B۲B فراهم شد تا مشخص باشد در کشور هر واحد تولیدی چه کالایی را و با چه مشخصاتی تولید میکند و این موضوع یکی از مشکلاتی بود که واحدهای تولیدی در کلینیک حل مشکل صنایع استان خود مطرح کرده بودند به نحوی که واحد تولیدی برای رفع نیاز خود بخشی از محصولات و کالای مورد نیاز را وارد میکرد و از تولید آن در داخل کشور اطلاع نداشت.
نجفی در ادامه عنوان کرد: در دلیجان و در زاویه استان مرکزی واحد تولیدی داریم که در دنیا دومین واحدی است که تجهیزات مربوط به کولدرد را تولید میکند و تولید کنندگان فولاد با اطلاع از این مهم به سراغ این واحد تولیدی آمدند همچنین الیاف شیشهای که هزینه ۵۰۰ میلیون دلار واردات این محصول به داخل کشور بود و با هماهنگی و انتقال تکنولوژی از آلمانیها و طی دوره آموزشی حدود سه ماه است که به صورت آزمایشی تولید دارد و نیاز کشور را تأمین میکند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *