هدف اصلی طب ایرانی حفظ سلامت و پیشگیری از بیماریها است
خبرگزاری میزان - به گزارش وبدا، حسین رضایی زاده گفت: اگر به دنبال داشتن جامعه سالم باشیم باید با ترویج آموزههای درست و مستند و علمی طب ایرانی، خصوصاً برای نسل بعدی و گروه مخاطب کودک، نوجوان و جوانان، با زبان گویا و شیوای امروزی که متناسب با شرایط جوامع شهری و صنعتی امروزی باشد، به سمت جامعه سالمتر و پویاتر حرکت کنیم تا بروز و شیوع بیماریها کاهش یافته و سطح و کیفیت سلامتی نیز ارتقا پیدا کند.
معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به هفته سلامت و نامگذاری روز چهارم با عنوان «جامعه سالم و رشد تولید» گفت: موضوع طب ایرانی را میتوان از دو منظری که در عنوان این روز آمده است مورد توجه قرار دهیم.
وی افزود: یکی از شاخصههایی که میتواند به این موضوع مرتبط باشد که با نگاه دانش بنیان میشود شاخص رشد تولید؛ اختصاصا میتواند مربوط به فرآوردههای سنتی، گیاهی، طبیعی و غذایی یا غذا داروییهایی باشد، یعنی آنچه که در فرهنگ غذایی مردم و سبد غذایی روزانه آنها به عنوان مواد غذایی سالم میتواند قرار بگیرد یا غذا داروهایی که ضمن تامین انرژی لازم مود نیاز بر سلامت ما نیز موثر هستند.
رضایی زاده ادامه داد: در مرحلهای که فرآوردهها تبدیل به فرآوردههای رسمی میشوند، نیاز به مجوز دارند؛ اعم از فرآوردههای سنتی، گیاهی و طبیعی که در این مرحله باید فرآیندهای سازمان غذا و دارو را طی کنند و طبیعی است که از تولید ماده اولیه همه این دسته بندیهای نامبرده شده و مراحل کشت، داشت، برداشت و توسعه کشاورزی و صنعتی تا مرحله فرمولاسیون و ترکیب سازی، بسته بندی و توزیع و عرضه و فروش این محصولات در فروشگاهها و داروخانهها یک زنجیره ارزش پیوسته به همراه دارد که اگر فرهنگ مصرف درست فرآوردهها و استفاده به جای آنها جا بیفتد، با توجه به ظرفیتهای داخلی کشورمان و دانش بومی و جمعیتی که مخاطب مصرف کننده این فرآوردهها هستند، میتوانیم شاهد رشد و تولیدی باشیم که در راستای سلامت جامعه است.
معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل تصریح کرد: این تولیدات چه آنهایی که در قالب دارویی و شبه دارویی هستند یعنی فرآوردههای سنتی، گیاهی و طبیعی و چه آنهایی که در دسته مواد غذایی، مکمل و غذا دارو قرار میگیرند که یک سمت آن در حوزه صنایع و مواد غذایی قرار میگیرد و یک سمت آن در حوزه دارویی، همه در کنار هم میتوانند شاخصهای رشد تولید را بهبود دهند، اما تولیدی که در راستای خدمت به سلامت جامعه است، خدمتی که در راستای پیشگیری از بیماریهاست و اگر بتوانیم موانع تولید این دو مساله را برطرف کنیم و به معنای واقعی تسهیلگری کنیم یعنی به جای دخالت یا حمایتهایی که عملاً مانع هستند، نظارتهای قوی بر کیفیت بیشتر داشته باشیم، شاید بتونیم مسیر رشد و تولید دانش بنیان و بومی خودمان را به سمت داشتن یک جامعه سالم سوق دهیم.
انتهای پیام