بودجه سال ۱۴۰۳ واقعگرایانه خواهد بود
خبرگزاری میزان - به گزارش مرکز روابط عمومی و امور بینالملل سازمان برنامه و بودجه کشور، «داود منظور» این مطلب را در مراسم روز ملی آمار در جمع خبرنگاران بیان کرد و گفت: بعد از رسیدگی به برنامه هفتم در مجلس، مرحله نخست بودجه ۱۴۰۳ در مجلس بررسی میشود.
فضای کسب و کار در کشور در حال بهبود است
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه گفت: آمار اشتغال تابستان امسال نشان میدهد در نرخ بیکاری به دامنه هفت تا هشت درصد نزدیک شدیم و این کاهش نرخ بیکاری نشان میدهد که فضای کسب و کار در کشور در حال بهبود است.
منظور با اشاره به عزم دولت جهت رفع مشکلات مردم، افزود: کاهش نرخ بیکاری نشان میدهد فضای کسب و کار در کشور در حال بهبود است و تلاش داریم به طرف نرخ بیکاری طبیعی حرکت کنیم. نرخ بیکاری جوانان یکی از مهمترین دغدغههای دولت است و تدابیری برای آن در شورای عالی اشتغال و دولت اندیشیده شده است.
معاون رئیسجمهور سپس گفت: براساس آخرین دادههای مرکز آمار، رشد اقتصادی در سه ماهه نخست امسال، رشد قابل قبولی داشته و انتظار داریم در تابستان هم اتفاق مشابهی افتاده باشد و تا دو ماه آینده، اطلاعات حسابهای ملی در فصل تابستان نیز منتشر خواهد شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در تبیین موضوع تحقق منابع و درآمدهای بودجه امسال گفت: تحقق منابع و درآمدهای بودجه در هفت ماه ابتدایی امسال در مجموع حدود ۷۰ درصد است و با آنچه در بودجه پیشبینی شده بود، فاصله دارد.
وی در توضیح بیشتر افزود: علت این مسئله، بیشبرآوردیهایی است که در بودجه ۱۴۰۲ اتفاق افتاده بود و امروز باید با رویکرد تخصیص بهینه بودجه، این موضوع را مدیریت کنیم. به هر حال باید هم در مرحله تدوین بودجه سال ۱۴۰۳ در دولت و هم در مرحله رسیدگی و تصویب آن در مجلس شورای اسلامی، از هرگونه بیشبرآوردی در منابع بودجه عمومی و منابع هدفمندسازی یارانهها بهشدت اجتناب شود.
منظور افزود: تلاش میکنیم در بودجه ۱۴۰۳، منابع و هزینهها را واقعگرایانه تعیین کنیم؛ بهگونهای که انطباق حداکثربربین مصارف و منابع اتفاق بیفتد.
وی سپس با اشاره به اهمیت مولدسازی ضرورت عملیاتی سازی حداکثری سیاستهای دولت جهت تأمین منابع در چارچوب برنامهریزی صورتپذیرفته تا پایان سال، گفت: یکی از دلایلی که منابع پیشبینی شده در بودجه امسال تحقق نیافته، عملکرد ضعیف درآمدهای حاصل از واگذاری داراییها و مولدسازی داراییهاست.
چسبندگی در واگذاری داراییهای مازاد در دستگاهها یکی از دلایل عدم تحقق درآمدهای بودجه امسال است
منظور با اشاره به پیشبینی رقم حدود ۱۰۴ هزار میلیارد تومانی از محل مولدسازی داراییها، افزود: اگرچه مولدسازی را امسال با جدیت دنبال میکنیم و هیئت ویژهای در دولت، قوه قضائیه و مجلس هر هفته در این زمینه تشکیل جلسه میدهد؛ اما چسبندگی در واگذاری داراییهای مازاد در برخی دستگاهها وجود دارد که یکی از دلایل عدم تحقق درآمدهای بودجه امسال است.
انتهای پیام/