اقتصاد و امنیت شکننده اراضی اشغالی؛ نیاز رژیم صهیونیستی به توافق آتشبس
خبرگزاری میزان - رژیم صهیونیستی و میانجیها به دنبال دستیابی به توافق آتشبس برای مبادله زندانیها هستند که با توقف طولانی درگیریها و همچنین افزایش شدید کمکها به مردم غزه همراه خواهد بود.
واشنگتن پست در مقالهای نوشت که برای رژیم صهیونیستی آسیب دیده، دستیابی به آتشبس و آزادی زندانیها یک هدف اساسی است.
مذاکرهکنندگان رژیم صهیونیستی آماده پذیرش توقفی در درگیریها هستند که هفتهها طول میکشد و شاید بتوان آن را با تغییر شرایط تمدید کرد.
رژیم صهیونیستی طی هفتههای گذشته میانجیهای مصری و قطری را تحت فشار قرار داده تا حماس را متقاعد کنند که چارچوب مذاکرات را بپذیرد و چانهزنی بر سر جزئیات مبادله زندانیان انجام شود.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی چندی قبل شرط حماس برای آتشبس دائمی را رد کرده بود.
نتانیاهو گفته بود: شرایط تسلیم به حماس را رد میکنم. اما او با فشار فزاینده داخلی برای آزادی ۱۳۶ زندانی صهیونیست که در بازداشت حماس باقی ماندهاند، مواجه است؛ بنابراین او به شدت به یک طرح برای آزادی زندانیها نیاز دارد.
واشنگتن پست در ادامه با اشاره به نیاز رژیم صهیونیستی به توافق توقف درگیریها و تبادل زندانیها، نوشت: در زیر زمین جنگ تونلها میتواند ماهها ادامه داشته باشد.
اهمیت اقتصادی برای رژیم صهیونیستی
توقف جنگ غزه برای رژیم صهیونیستی همچنین از نظر اقتصادی اهمیت دارد.
یوسی فتال، مدیرعامل انجمن تورگردانان رژیم صهیونیستی، گفت: بسیاری از خطوط هوایی از زمان آغاز حملات به نوار غزه در ماه اکتبر به اسرائیل پرواز نکردهاند و اسرائیل منزوی شده است.
به گفته او، ۲۵۰ شرکت هواپیمایی قبل از حملات به غزه در اراضی اشغالی فعالیت میکردند، اما به گفته روزنامه عبریزبان معاریو، این تعداد پس از آغاز تهاجم به غزه به ۴۵ شرکت کاهش یافت.
فتال، اضافه کرد: اسرائیل کاملا از جهان منزوی شده و در حال حاضر ۸۰ درصد از پروازها در اسرائیل از سوی هواپیماهای متعلق به شرکت هواپیمایی الال ایرلاینز اسرائیل انجام میشود.
پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر) تعداد گردشگرانی که به اراضی اشغالی سفر میکنند کاهش جدی داشته است.
فتال به پیروزی حماس در منزوی کردن رژیم صهیونیستی اشاره کرد و تاکید کرد که این رژیم باید این امکان را برای گردشگران فراهم میکرد که با وجود جنگ همچنان به اراضی اشغالی سفر کنند.
اقتصاد رژیم صهیونیستی در جریان جنگ بیش از چهار ماهه علیه غزه که طی آن هزاران صهیونیست مشاغل را ترک کرده و برای جنگ به ارتش پیوستهاند، ضربه خورده است.
انتهای پیام/