موسیقی ادای دین من به عالم هنر است
خبرگزاری میزان - مبارکی متولد منطقه کارخانه قند ورامین در سال ۱۳۶۵ است و پیش از آنکه خواننده باشد، ورزشکار بوده و در رشته کشتی صاحب مدال است و توانسته عضو ثابت تیم منتخب کشتی آزاد در منطقه خود باشد.
او از کودکی تا سال ۱۳۸۸ در باشگاه فجر ورامین در این رشته تمرین میکرده است.
مبارکی درباره ورودش به عرصه هنر موسیقی گفت: من به واسطه پدر و برادرم که هر دو دارای صدای خوبی هستند، به موسیقی و بخصوص به خواندن علاقمند شدم. پدرم اهل شعر و موسیقی بود و همین موجب شد تا من به سمت موسیقی کشیده شوم و دنیای عظیم موسیقی را با خوانندگی تجربه کنم، اما از دوارن نوجوانی موسیقی شکل جدی خود را به من نشان داد و دستم را گرفت و به سمت خوانندگی برد که تا هم اکنون نیز ادامه دارد.
وی با تاکید بر اینکه جایی که هم اکنون ایستاده جای درستی است ،گفت: به هیچ عنوان جای اشتباهی نایستادهام. من از همان ابتدای امر که موسیقی و خوانندگی را آغاز کردم، هدفم را می دانستم و برای رسیدن به آن برنامهریزی کرده بودم، بنابراین شک نکنید جایی که هم اکنون ایستادهام جای اشتباهی نیست و از قبل هدفمند و مشخص بوده است.
خواننده جوان کشورمان افزود: دغدغهام جوانها و حرف دلشان است. دوست دارم بتوانم حرف دل آنها را بزنم چون خودم را عضوی از اجتماع بزرگ آنها میدانم. اگر بتوانم در این زمینه موفق شوم، نصف بیشتر راه را رفتهام. به نظر من هر هنری باید ادامه مردم آن جامعه باشد وگرنه نمیتوان نام هنر روی آن گذاشت. من نیز مانند هر شهروند مسئولی وظیفه خودم میدانم که برای مردم باشم و از آنها بگویم و حرف دلشان را بزنم. ضمن اینکه دغدغه جامعه را نیز دارم و سعی میکنم به اتفاقات روز آن بیتوجه نباشم. در واقع موسیقی به نوعی ادای دین من به عالم هنر است.
مبارکی با اشاره به شرایط انحصاری موسیقی ایران افزود: من پیش از این با نام هنری و مستعار فعالیت میکردم و کسی مرا به نام اصلی خودم نمیشناسد. در این تغییر نام بسیاری از مخاطبان خود را از دست دادم.لازمه شناخت یک موزیسین تداوم در فعالیت های اوست. سعی کردهام این تداوم را در کارهایم داشته باشم و فکر میکنم توانستهام تا حدودی موفق عمل کنم.
این خواننده درباره واژه هنر لاکچری که این روزها در ایران از آن صحبت میشود، گفت: به نظر من چه در کار موزیک و چه در کار تئاتر یا فیلم از واژه لاکچری استفاده میکنند که کم و کاستیها را از بین ببرند بیشتر شبیه یک درپوش است. مثل این است که شما یک محصول نه چندان با کیفیت را در بستهبندی پر زرق وبرق به بازار ارائه کنید. شاید در آغاز و هنگام خرید چشم مخاطب یا خریدار را بگیرد، اما پس از استفاده متوجه میشوند که چه کلاه گشادی سرشان رفته است. به نظر من هنر جایی برای لاکچری بودن ندارد و اصلا نیازی هم به آن ندارد، چراکه خود به تنهایی ارزشمند است.
وی درخصوص انتخاب ترانه برای موسیقی و سرودن آنها توسط شخص خواننده گفت: تمامی ترانههای آهنگهایم را خودم میسرایم، چون فکر میکنم خودم به راحتی میتوانم منظورم را به مخاطبم برسانم. شاید در این گیر و دار ترانهای را دوست داشته باشم و آن را بخوانم، اما ترجیحم اجرای ترانه های خودم است. چون از درونم جوشیده و نمود پیدا کردهاند. این بدان معنا نیست که ترانه کسی را قبول ندارم و کسی را لایق این کار نمیدانم، ابدا! فقط دوست دارم کلام خودم که از دلم بر آمده را اجرا کنم.
مبارکی اادامه داد: در زمینه ملودی و آهنگسازی نیز همیشه خودم آنها را انجام دادهام، چون وقتی خودم این کاره هستم، چرا باید کارم را به دیگری بسپارم که پیش زمینهای از ذهنیت من ندارد؟ وقتی خودم کلامم را با موسیقیای که از دلم برآمده در کنار هم مینشانم و به زیبایی یک قطعه موسیقی تولید و منتشر میکنم، نیازی نیست تا از حضور کسی دیگر بهرهمند شوم.
این خواننده پاپ با بیان اینکه هنر لبریز از دغدغههای هنرمند است، تاکید کرد: تمام روزمرگیهای خود را در شعرهایم لحاظ و بیان میکنم. فکر میکنم هنر برای استفاده روزمره است و باید با آن ارتباط تنگاتنگ برقرار کرد تا بتوان از پس زندگی برآمد. هنر سرشار از دغدغههای انسانی است وگرنه شاید اصلا به آفرینش آن منجر نمیشد. این دغدغهها و دغدغهمندی انسان بود که موجب آفرینش هنر شد.
وی با بیان اینکه شعار من و ترانههایم بیشتر اجتماعی و عاشقانه است، گفت: تمام سعی من تا به امروز این بوده که از کلمات خیلی عامیانه استفاده کنم تا به گوش عامه مردم خوش بیاید. ذات هنر این است که مردم کوچه و بازار بتوانند به راحتی با آن ارتباط برقرار کنند، چون بخش عظیمی از جامعه را همین به اصطلاح عوام تشکیل میدهند که من سخت به آنها ارادت دارم.
این هنرمند درباره نحوه سازبندی در کارهایش گفت: سازهایی که برای تولید آثار خود استفاده میکنم با مفهوم کارها و معانی اشعارم مرتبط است و همینطور علاقه شخصی که به سازهایی مثل گیتار و ویلون دارم. حتماً اگر جایی برای سازهای کلاسیک و مدرن هم باشد استفاده خواهم کرد.
مبارکی همچنین به استفاده از موسیقی آکوستیک در آثار خود اشاره کرد و گفت: موسیقی آکوستیک در آثارم جایگاه ویژهای دارد. چون این سبک از موسیقی مخاطبان خاص خود را دارد و می تواند در دل آنها جای بگیرد و با آنها ارتباط برقرار کند. علاوه بر این خودم نیز به موسیقی کلاسیک علاقه دارم.
وی در پایان از مافیای موسیقی در ایران یاد کرد و گفت: حرف درباره مافیای موسیقی بسیار است، اما بهتر است سکوت کنم. چون تاکنون خوانندگانی بزرگتر از من حرفهایی را که باید بزنند، زدهاند و گوشهایی که باید بشنوند نیز آنها را شنیدهاند.
انتهای پیام/