بهرهبرداری طرحهای ذخیرهسازی نفت و فرآوردههای نفتی صندوق بازنشستگی صنعت نفت
خبرگزاری میزان - به گزارش شانا، سه طرح ذخیرهسازی نفت و فرآوردههای نفتی صندوق بازنشستگی صنعت نفت امروز (دوشنبه، چهارم تیر) با دستور محمد مخبر، سرپرست ریاستجمهوری و حضور جواد اوجی، وزیر نفت و جمعی دیگر از مسئولان از طریق ویدیوکنفرانس به بهرهبرداری رسید.
پایانه ذخیرهسازی و صادراتی نفت قشم با ظرفیت اسمی ۷ میلیون
شرکت سرمایهگذاری نفت قشم بهعنوان یکی از شرکتهای زیرمجموعه صندوق بازنشستگی صنعت نفت، فعالیت خود را در سال ۱۳۸۳ با هدف سرمایهگذاری در دو بخش میاندستی و پاییندستی صنعت نفت و گاز در منطقه آزاد قشم آغاز کرد. این شرکت پروژه ساخت پایانه نفتی قشم با ظرفیت ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه برای ذخیرهسازی نفت و میعانات گازی را به اتمام رسانده است.
ظرفیت عملیاتی این پایانه حدود ۷ میلیون بشکه و ظرفیت اسمی مخازن ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه است. مخازن راهبردی قشم سهم ۹درصدی از ظرفیت ذخیرهسازی کشور دارد. در این مخازن امکان ذخیرهسازی فرآوردههای متنوعی از نفت سنگین تا میعانات گازی وجود دارد. این پایانه افزون بر رفع نیاز داخلی کشور به ذخیرهسازی، نیاز کشور به ذخیرهسازی روی شناورها یا ذخیرهسازی در مخازن کشورهای خارجی را نیز کاهش میدهد.
فاز اول پایانه ذخیرهسازی و صادراتی نفت قشم با سرمایهگذاری ۱۲۲ میلیون دلاری شامل ۶ مخزن به ظرفیت تقریبی ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه به همراه استحصال زمین، مستحدثات فنی، راههای مواصلاتی، خطوط انتقال برق و آب و تأسیسات کنترلی و ایمنی در سال ۱۳۹۸ به بهرهبرداری رسید و فاز دوم پایانه ذخیرهسازی و صادراتی نفت قشم با سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیون دلاری شامل ۷ مخزن به ظرفیت ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه همراه با تکمیل ساختمانها و تأسیسات جانبی ابتدای سال ۱۴۰۳ به اتمام رسیده است. بخش فراساحل پایانه ذخیرهسازی و صادراتی نفت قشم با سرمایهگذاری ۸۰ میلیون یورو نیز شامل SPM و ملحقات آن با تأمین مالی خارجی تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسد.
پایانه ذخیرهسازی و صادراتی چابهار با ظرفیت ۴۰ هزار تن انواع قیر
براساس این گزارش، پروژه پایانه ذخیرهسازی و صادراتی چابهار با ظرفیت ۴۰ هزار تن انواع قیر با سرمایهگذاری ۱۹ میلیون دلاری به بهرهبرداری رسید.
شرکت پالایش نفت جی یکی دیگر از شرکتهای زیرمجموعه صندوق بازنشستگی صنعت نفت است که تأسیسات و تجهیزات پایانه صادراتی قیر و فرآوردههای مرتبط در بندر شهید بهشتی چابهار را با میزان ارزآوری ۲۵ میلیون دلار به بهرهبرداری رسانده است. این پروژه در آغازبهکار دولت سیزدهم ۵درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
محصولات قابل ذخیرهسازی در پروژه پایانه ذخیرهسازی و صادراتی چابهار شامل انواع قیر و فرآوردههای نفتی سنگین است.
طرح توسعه مخازن و بندر فراسکو (فاز نخست)
طبق این گزارش، شرکت فراسکو عسلویه بهعنوان یکی دیگر از شرکتهای زیرمجموعه صندوق بازنشستگی صنعت نفت با سرمایهگذاری ۲۰۲ میلیون یورویی از سال ۱۳۹۷ اجرای طرح توسعه مخازن و بندر فراسکو را آغاز کرد و خرداد ۱۴۰۰ عملیات اجرایی اسکله پسکرانه تمام شد و عملیات اجرایی فاز یک مخازن آن نیز در شهریور ۱۴۰۲ به پایان رسید. این پروژه در آغاز دولت سیزدهم پیشرفتی ۳۳درصدی داشت.
میزان ارزآوری سالانه این طرح بیش از ۸۰ میلیون دلار است و از توانمندیهای ترمینال و بندرفراسکو عسلویه میتوان به ذخیرهسازی طیف گستردهای از فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی، بزرگترین ترمینال تخلیه تراک در کشور، بارگیری مستقیم فرآوردههای سبک و نیمهسبک از تراک به کشتی، واحد مرکاپتانزدایی میعانات گازی، واحد تولید سوخت کمسولفور و ارائه خدمات سوخترسانی به شناورها اشاره کرد.
انتهای پیام/