2018 ؛ خونینترین سال برای "رسانههای افغانستان"
به گزارش گروه بین الملل ، مجیب خلوتگر رئیس اجرایی نهاد «نی» تصریح کرد که در سال جاری میلادی بیش از 20 کارمند رسانه در افغانستان جان خود را از دست داده است.
وی افزود: که در سالجاری میلادی 12 حمله به رسانهها در افغانستان صورت گرفته است در حالی که در سال گذشته تنها دو حمله به رسانهها در این کشور به ثبت رسیده است.
رئیس اجرایی نهاد حمایت کننده رسانههای آزاد افغانستان اظهار داشت: 55 درصد از مجموع 197 مورد خشونت علیه خبرنگاران در سالجاری توسط نیروهای امنیتی و کارمندان دولتی صورت گرفته است.
وی افزود: در سالهای گذشته بیشترین خشونت علیه خبرنگاران از سوی گروههای تروریستی صورت میگرفت اما در سالجاری در بیشترین موارد کارمندان دولتی مرتکب خشونت علیه خبرنگاران شدهاند.
خلوتگر خاطرنشان کرد که رسانههای افغانستان با مشکلات امنیتی، عدم دسترسی به اطلاعات و مشکلات مالی روبرو هستند و برخی از رسانهها نیز بوجه کافی برای ادامه کار ندارند.
«سیدجعفر راستین» مشاور رسانهای وزارت فرهنگ افغانستان نیز اعمال خشونت علیه خبرنگاران از سوی نیروهای پلیس را تائید کرده است.
وی تصریح کرد که وزارت فرهنگ برای رسیدگی به این موضوع راهکاری را در نظر گرفته است.
راستین اظهار داشت: شماری از کارمندان دولت اسناد محرم را بهانه قرار داده و از ارائه اطلاعات به رسانهها خودداری میکنند که این روند باید پایان یابد.
وی تاکید کرد که هیچ نهاد دولتی حق ندارد که بر روند دسترسی به اطلاعات برای شهروندان افغانستان محدودیتی اعمال کند زیرا قانون همه مسائل در این زمینه را مشخص کرده است.
این در حالی است که اخیر وزارت کشور افغانستان از اعمال محدودیتهای جدید بر روند اطلاع رسانی توسط کارمندان این وزارت و نیروهای پلیس این کشور خبر داده است.
امرالله صالح وزیر کشور افغانستان روز گذشته هرگونه ارائه اطلاعات از سوی کارمندان وزارت کشور و نیروهای پلیس به رسانههای این کشور را ممنوع اعلام کرد.
در مجموع 1300 مورد خشونت علیه خبرنگاران در 17 سال گذشته در افغانستان به ثبت رسیده است اما میزان خشونتها علیه خبرنگاران در سالجاری به صورت بی سابقه افزایش یافته است.
پیش از این بنیاد حمایت از رسانههای آزاد افغانستان سال 2017 میلادی را نیز با 20 کشته و 41 زخمی خونینترین سال برای جامعه خبرنگاران در تاریخ افغانستان خوانده بود.