یک کارگردان انیمیشن: جشنواره فیلمهای ورزشی، توجه به ابعاد مختلف ورزش را بیشتر میکند
مبینا جهانگیری کارگردان انیمیشن «قوانین» که در بخش مسابقه چهاردهمین جشنواره فیلمهای ورزشی حضور دارد، در گفتوگو با میزان درباره موضوع این فیلم اظهار کرد: انیمیشن کوتاه «قوانین» زمانی ساخته شد که المپیک پاریس در جریان بود و حضور تیمهایی از رژیم اشغالگر قدس در مسابقات، توجه مردم و رسانههای مختلف از کشورهای گوناگون را جلب کرده بود. در مدت زمان کمی که داشتم سعی کردم اثری معترض و انتقادی درباره این حضور بسازم. المپیک و ورزش بهانهای برای ایجاد صلح و دوستی است، این تصمیمِ ناعادلانهای است که پس از کشتار و نسلکشی در غزه، تیمهای ورزشی رژیم اشغالگر قدس به المپیک بیایند و در یک محیط ورزشی و جهانی شرکت کنند.
وی ادامه داد: «قوانین»، انیمیشنی دیجیتالی و دو بعدی که به صورت فریم بای فریم کار شده است. من پیش از این نمیدانستم جشنواره فیلمهای ورزشی برگزار میشود. خوشحالم که چنین رخدادی با این وسعت در حال برگزاری است. هر رویداد فرهنگی، هر تجمعی که بوی هنر، ورزش و فرهنگ دهد، به ایجاد شوق اجتماعی، همدلی و پویایی میانجامد. ورزش، بهانهای است برای تجمعی صلحآمیز در جهانی که گوشه گوشهاش سرشار از ناامنی، خشونت و هراس است.
این کارگردان افزود: با برگزاری جشنواره فیلمهای ورزشی مانند تمام جشنوارهها، بستری فراهم میشود تا افراد علاقهمند به سوژهها، ایدهها و اهداف مشترک، چند روز کنار هم باشند. آثاری شبیه به هم یا نزدیک به هم را ببینند، خود را محک بزنند و در فضایی تعاملی با سایر هنرمندان و نمایندگان رسانهها، حتی استادان و کارشناسان صحبت کنند.
کارگردان انیمیشن «قوانین» گفت: نمایش ابعاد مختلف و زوایای کمتر دیده شده داستان ورزشکاران که میتوانند برای تماشاگران الهامبخش باشند، از امتیازهای این جشنواره است. جامعه ما به امید و الگوسازی درست نیاز دارد، از سوی دیگر پرداختن به موضوعاتی در چارچوب ورزش مثل صلح و دوستی که از موضوعات همین جشنواره است، تاثیر اجتماعی پررنگی در افکار عمومی دارد. هدف ورزش، شهرت یا کسب درآمد نیست، ورزش علاوه بر سلامتی جسم، روح و جان جامعه را سالم میکند.
این کارگردان در پایان خاطرنشان کرد: ایدههای متفاوت و زیادی وجود دارند که برای افراد جالب هستند، خیلی از این ایدهها میتواند تبدیل به فیلم سینمایی شود اما گاه موانعی مثل دسترسی محدود به سوژه، مخصوصا برای تازه واردهای این حوزه، وجود دارد. مسائل مالی و امکانات فنی، میتواند وقفهای کوتاه یا بلند و یا حتی همیشگی در ساخت فیلم برای فیلمساز ایجاد کند. با این حال معتقدم توجه بیش از اندازه به این موانع تمرکز فیلمساز را از موضوع اصلی یعنی ایده و سوژه خوب و مسیر فیلمسازیاش منحرف میکند. بنابراین بهتر است اولین قدم برای ساخت فیلم را که ایده و چگونگی پرداخت آن است، محکم برداریم و بعد سراغ بقیه موارد برویم.
چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی ایران به عنوان نماینده انحصاری فدراسیون جهانی فیلم ورزشی (FICTS) با حمایت کمیته ملی المپیک و همراهی وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی پارالمپیک، شهرداری تهران، سازمان صدا و سیما و سازمان سینمایی ۶ تا ۹ آذرماه امسال در سینما فلسطین برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/