دولت دوم ترامپ؛ جنگ تجاری با رقیبان و چالش بدهی آمریکا
دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، تیم اقتصادی جدید خود را بهدلیل آنچه هوش تجاری و اعتبار والاستریت خوانده شده، تمجید میکند، اما برخی از افراد کلیدی او تا پیش از این در سال جاری، دوام اولویتهای اصلی ترامپ را زیر سوال بردند.
اسکات بسنت، مدیر صندوق تامینی آمریکا، منتخب ترامپ برای وزارت خزانهداری، در اوایل سال ۲۰۲۴ به سرمایهگذاران خود گفت که تعرفهها تورمزا هستند و به سختی نقطه شروع خوبی برای انقلاب صنعتی آمریکا هستند.
هوارد لوتنیک، انتخاب ترامپ برای ریاست وزارت بازرگانی، مالیاتهای وارداتی تهدید شده را صرفا یک «چانهزنی» توصیف کرده است.
کوین هاست، که شورای اقتصاد ملی ترامپ را مدیریت خواهد کرد، هشدار داد که «کنگره باید در اعمال تعرفههای جهانی مشارکت داشته باشد».
هاست، همچنین گفته تردید دارد که کاهش بیشتر مالیات شرکتها بهعنوان قانون مالیاتی ترامپ در سال ۲۰۱۷ «به اثرهای پویا قابل مقایسه» در افزایش درآمد دست یابد و بر نیاز به یک بانک مرکزی مستقل تاکید کرده است.
پیشبینی اختلاف در دولت دوم ترامپ درباره اقتصاد آمریکا
در حالی که این رقبا بهطور گسترده در گذشته از سیاستهای ترامپ حمایت کردهاند و در طول انتخابات برای او مبارزههای انتخاباتی انجام دادند، تظاهرات مخالفان آنها نشان میدهد در حالی که رئیسجمهور منتخب برنامههای گستردهاش را برای تغییر شکل تجارت جهانی و اقتصاد آمریکا دنبال میکند، ممکن است درگیری در دولت دوم ترامپ وجود داشته باشد.
ترامپ پیش از این از جیمیسون گریِر، یکی از زیرمجموعههای مشاور تجاری دیرینهاش و رابرت لایتیزر، چهره مخالف چین، بهعنوان نماینده تجاری او در آمریکا استفاده کرده است و همچنان باید انتصاب خود را در مشاغل دیگر از جمله ریاست شورای مشاوران اقتصادی اعلام کند.
اِوِرت ایسنستات که بهعنوان دستیار معاون ترامپ در دولت اول وی فعالیت میکرد، گفت: همیشه بین مقامهای ارشد هر دولتی اختلاف وجود دارد و در طول دولت اول ترامپ بحثهای قوی در مورد سطح تعرفهها و نحوه اجرای آنها وجود داشت.
وی تاکید کرد: انتظار دارم در این دولت نیز بحثهایی در این زمینه صورت گیرد.
جنگ تجاری آمریکا و پیشبینی فاجعه اقتصادی
دونالد ترامپ پیش از این تهدید کرد که بر ۳ شریک تجاری بزرگ آمریکا تعرفه اعمال خواهد کرد: ۲۵ درصد برای مکزیک و کانادا و ۱۰ درصد برای چین.
ترامپ، بیش از هر رئیسجمهور دیگر آمریکا، سالها از عوامل انحراف افکار عمومی، چه برای مبارزههای انتخاباتی و چه برای حکومت، تغذیه کرده است.
او میتواند بهصورت یکپارچه از یک موضوع انحرافی به موضوع بعدی حرکت کند؛ اگرچه او هنوز چند هفته فرصت دارد تا به قدرت برسد، اما میتواند از تعرفهها به عنوان یک موضوع انحرافی استفاده کند که زودتر شروع شود.
رئیسجمهور منتخب آمریکا در انتصابهای خود با مشکل مواجه شده است؛ البته او بهراحتی میتوانست افرادی را بیابد که به خواستههای او عمل کنند و در سنا با اکثریت جمهوریخواهان قابلقبول باشند.
- بیشتر بخوانید:
- جنگ تجاری ترامپ با کشورها کلید خورد
- انتخابهای پرحاشیه ترامپ؛ کدام افراد در سنا تایید نخواهند شد و چرا؟
اما چنین اقدامی، هدف اصلی از نامزد کردن افرادی مانند مت گاتز و احتمالا دیگرانی را که ترامپ نام برده است، شکست میدهد؛ مجبور کردن سناتورهای جمهوریخواه به نشان دادن سرسپردگی مفتضحانهای که ترامپ برای علنی شدن نیاز دارد.
علاوه بر سه دولتی که وی نام برد، دولتهای اروپایی در تلاشند تا دریابند چه چیزی میتوانند به ترامپ پیشنهاد دهند تا از اختلال اقتصادی تعرفهها جلوگیری کند.
به گزارش اکونومیک تایمز، آمریکا با یک بحران قریبالوقوع قرض مواجه است که این ظرفیت را دارد تا اقتصاد ملی آمریکا را برای مدت بیشتری فلج کند.
آیا آمریکا به سمت ورشکستگی پیش میرود؟
دونالد ترامپ، به محض اینکه قدرت را در دست بگیرد، با یک کار دشوار مواجه خواهد شد که مبارزه با بدهی ملی فزاینده آمریکاست.
این رقم به حدود ۳۶ تریلیون دلار رسیده است و پیشبینی میشود که این رقم در سالهای آینده دولت دونالد ترامپ افزایش یابد، حتی اگر او قصد دارد هزینههای دولتی را در دوران تصدی خود کاهش دهد.
براساس گزارشها، ترامپ و برنامههای اقتصادی جاهطلبانه او دلیل اصلی افزایش شدید بدهی ملی در سالهای آتی هستند و لکههای بزرگی در اقتصاد آمریکا ایجاد میکنند که ممکن است سالها طول بکشد تا از این پس بهبود یابد.
علاوه بر این، افزایش بدهی ملی آمریکا به این میزان قابلتوجه به این معنی است که هر شهروند آمریکایی بیش از ۱۰۰ هزار دلار بار بر دوش خود دارد که رقم بزرگی است.
انتهای پیام/