رئیس کل دادگستری یزد: بیشترین توجه به حقوق بانوان در فقه شیعه دیده میشود
حجتالاسلام والمسلمین حسین طهماسبی در جمع دانشجویان دانشگاه میبد، اظهار کرد: بسیاری از افراد از شعار حقوق بانوان، تنها بهرهبرداری سیاسی داشتهاند و از آن به عنوان پله استفاده کرده و هیچ اقدام قابل اتکایی که برای بانوان اثرگذار باشد نداشتهاند.
وی افزود: در یک نگاه کلی هیچ مکتب فمنیستی در طول تاریخ بشریت، به اندازه مکتب شیعه، حامی حقوق زنان نبوده و این فقه شیعه است که دارای یک منظومه فکری با تمام جوانب آن در خصوص بانوان است.
رئیس کل دادگستری یزد با بیان اینکه در خصوص اسلام و نگاه آن به بانوان باید آن را کامل و جامع مورد تحقیق و مطالعه قرار داد، گفت: در اسلام برای خانه دو بُعد بیرون و داخل دیده شده است که مدیریت بیرونی آن به عنوان سرپرستی و مدیریت خانواده به مرد و مدیریت درونی خانواده بهعنوان مدیریت خانه، به زن سپرده شده است.
وی یادآور شد: خانهداری به معنای مدیریت امور داخلی خانواده است که رسالتی بسیار حساس، سنگین و پیچیده است؛ تعبیری که امروز به غلط برای انجام کارهای خانه به کار میرود در حالیکه هر عضو خانواده باید کارهای خود را انجام دهد لذا خانهداری به معنای انجام کارهای سایر افراد خانواده نیست، بلکه مدیریت خانه و درون خانواده است.
حجتالاسلام والمسلمین طهماسبی اساسیترین چالش در تدوین قوانین را زمانبر بودن تصویب قوانین و دخالت مجموعههای مختلف در روند تصویب آن دانست و عنوان کرد: باید پذیرفت قوانين نسبت به حقوق زنان پراکنده است و لازم است اولا این قوانین تجمیع و سپس تنقیح شده و مواردی از فقه ناب شیعی که در این زمینه مغفول مانده به آن افزوده شود.
وی نگاههای سیاسی و جناحی در فرایند تصویب قانون را مهمترین آسیب قانونگذاری در کشور ذکر کرد و گفت: در ارزیابی میزان اثرگذاری قانون باید از پیشداوری پرهیز کرده و آن را موکول به تأیید شورای نگهبان و اجرایی شدن آن در جامعه کرد.
حجت الاسلام والمسلمین طهماسبی عدم مدیریت و نظارت صحیح بر فضای مجازی را به عنوان یک گلایه مطرح کرد و گفت: پلتفرم های اطلاعرسانی قطعاً می تواند به عنوان یک منبع اطلاعاتی جهت استفاده در سیاستگذاری های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی مورد بهرهبرداری قرار گیرد لذا سادهانگاری است که تصور شود بیگانگان بدون بهرهبرداری از این اطلاعات و فروش آن به رقبای تجاری و اقتصادی و حتی سیاسی، چنین بسترهایی را برای مردم ما فراهم کرده اند.
وی تصریح کرد: بدون تردید، همان اندازه که امروز اصل فضای مجازی لازم و ضروری است مدیریت آن نیز ضروری است و غفلت از آن خسارت محض خواهد بود.
انتهای پیام/