کسب درآمد آمریکا و اروپا از فروش ابزار کشتار
صنعت تسلیحات در غرب یکی از صنایع سودآور بوده که ارتباط مستقیمی با ادامه جنگها در نقاط مختلف دارد. تولیدکنندگان غربی تسلیحات بدون توجه به اینکه از تسلیحاتشان علیه چه کسانی استفاده میشود، همواره بهدنبال فروش تسلیحات خود هستند.
در این میان میتوان به جنگهای غزه و اوکراین اشاره کرد. این ۲ جنگ سودهای هنگفتی را به جیب سازندگان تسلیحات روانه کرده است.
وقتی جان انسانها برای کاسبان جنگ بیارزش است
بهطور کلی میتوان گفت که این دغدغه که چه کسانی با تسلیحات فروختهشده جان خود را از دست میدهند برای شرکتهای تسلیحاتی و بهطور کلی دولتهای غربی به هیچ وجه اهمیتی ندارد.
بهعنوان نمونه، یک مقام آمریکایی گفته که دولت بایدن در حال پیشبرد بسته فروش تسلیحات ۶۸۰ میلیون دلاری به رژیم صهیونیستی است.
بهگفته این مقام، این بسته که نخستینبار ازسوی فایننشالتایمز گزارش شد، شامل هزاران کیت مهمات حمله مستقیم مشترک (JDAM) و صدها بمب با قطر کوچک است.
پافشاری بر ادامه ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی درحالی است که بارها گزارش شده که رژیم اشغالگر در حال ارتکاب جنایتهای جنگی در غزه و علیه غیرنظامیان است.
نکته مهمتر، این است که در موارد زیادی، این جنایتها با استفاده از تسلیحات غربی، بهویژه آمریکا انجام شده و تاکنون گزارشهای متعددی در این مورد منتشر شده است.
دورویی آمریکا در موضوع صادرات تسلیحات
در همین حال، کانال عبریزبان کان بهنقل از یک منبع آمریکایی گزارش کرد که اکنون امکان ارسال محموله تسلیحاتی آمریکا به رژیم صهیونیستی که در ظاهر پیشتر تعلیق شده بود، وجود دارد. دولت بایدن اقدام خود را با این استدلال ادعایی توجیه کرده که دولت بعدی آمریکا احتمالا همچین اقدامی میکرد.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در اوایل ماه می (اردیبهشت) مدعی شده بود که آمریکا صادرات بمب به رژیم صهیونیستی را بهدلیل نگرانی درمورد استفاده احتمالی از آنها در تهاجم به رفح متوقف کرده است.
با وجود تعلیق ظاهری ارسال یک محموله تسلیحاتی خاص به رژیم صهیونیستی ازسوی دولت آمریکا، این کشور همچنان به صادرات سایر محمولههای تسلیحاتی ادامه داده است. این موضوع با حمایت نظامی و سیاسی نامحدود از رژیم صهیونیستی در جریان جنگهایش علیه غزه و لبنان همراه بوده است.
- بیشتر بخوانید:
- تروریسم جهانی؛ عامل موثر در گسترش کاربرد تسلیحات شیمیایی
- مینهای ضدنفر؛ خطری جدی برای غیرنظامیان در جهان
در طرف دیگر، جنگ اوکراین همچنان ادامه دارد. یکی از دلایل ادامه جنگ اوکراین، تداوم کمکهای تسلیحاتی غرب به اوکراین بدون درنظر گرفتن جانهایی است که ممکن است از دست برود.
بهعنوان نمونه، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا بهتازگی حدود یک میلیارد دلار کمک نظامی و امنیتی اضافی را برای اوکراین در بحبوحه جنگ اعلام کرد.
این بسته ۹۸۸ میلیون دلاری تجهیزات جدید، که تحت طرح کمک امنیتی اوکراین ارائه شده، شامل سیستمهای هوایی بدون سرنشین، مهمات موشکی و پشتیبانی از برنامههای تعمیر و نگهداری است.
این بیستودومین بسته کمکی آمریکا است که تحت دولت بایدن صادر میشود؛ براساس گزارشها، مجموع کمکهای نظامی آمریکا به اوکراین از زمان آغاز جنگ در فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰) به بیش از ۶۲ میلیارد دلار رسیده است.
درحالی که این محمولهها ازسوی رسانههای غربی بهعنوان کمک توصیف میشوند، اما در واقعیت تسلیحات ارسالی در ابتدا باید از شرکتهای تولیدکننده خریداری شوند؛ بنابراین ارسال هر نوع کمک نظامی برای این شرکتها درآمد بههمراه خواهد داشت.
میتوان نتیجه گرفت که شرکتهای تسلیحاتی بهطور گستردهای روی کسب درآمد از جنگها حساب باز میکنند و بنابراین تمام تلاش خود را برای ادامه جنگها انجام میدهند.
سود شرکتهای تسلیحاتی از ادامه جنگها
براساس گزارش تازه موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم (SIPRI) درباره فروش تسلیحات، فروش جهانی تسلیحات در سال ۲۰۲۳ شاهد رشد قابل توجهی بود که ناشی از جنگ در اوکراین و غزه و تشدید تنشها در منطقه خاورمیانه بود.
۱۰۰ شرکت اصلی تسلیحاتی جهان مجموع فروش ۶۳۲ میلیارد دلاری را در سال ۲۰۲۳ ثبت کردند؛ این میزان در مقایسه با سال قبل آن ۴.۲ درصد افزایش داشته است.
در میان بازیگران پیشرو، شرکتهای آمریکایی تسلط خود را بر بازار حفظ کردند و نیمی از درآمد تسلیحاتی جهانی را به خود اختصاص دادند.
انتهای پیام/