افزایش ۷۶ درصدی عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی
به گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی، حسن عباسزاده امروز (دوشنبه، ۱۹ آذر) در نخستین رویداد آموزشی تأمین مالی زنجیرهای SCF که از سوی بانک تجارت و به میزبانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد، اظهار کرد: صنعت پتروشیمی بهعنوان یکی از بخشهای مهم صنعت نفت با رویکرد تکمیل زنجیره ارزش در حال توسعه است و در صورتی این صنعت موفق است که محصول نهایی را بتوان در داخل کشور استفاده کرد.
وی با بیان اینکه سیاستهایی که پیشتر در صنعت پتروشیمی برنامهریزی شده بر تولید محصولاتی راهبردی مانند پلیاتیلن، پلیاستایرن، متانول یا اوره و آمونیاک تمرکز داشته است، افزود: اکنون ۷۰ درصد این محصولات به خارج از کشور صادر میشود و در داخل کشور استفاده نمیشوند و برهمین اساس باید صنایع تکمیلی را با هدف تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی گسترش داد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اینکه صنایع تکمیلی نیازمند حمایت هستند، ادامه داد: برآوردها نشان میدهد حدود یک میلیون شغل در بخش صنایع تکمیلی پتروشیمی وجود دارد و واحدهای تولیدی به دلایل مختلف فقط میتوانند بخشی از محصولات پتروشیمیایی را جذب کنند.
عباسزاده با اشاره به اینکه اغلب واحدهای تولیدی در صنایع تکمیلی پتروشیمی با ظرفیت کامل فعالیت ندارند و با ظرفیتی حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد در حال تولید هستند، تصریح کرد: این واحدها باید پایش شوند و راهکارهایی برای افزایش تولید آنها اجرایی کرد.
وی مشکل نقدینگی و نبود توانایی برای خرید خوراک مورد نیاز را یکی از دلایل تولید پایین در واحدهای تکمیلی دانست و گفت: به این منظور با همکاری بانک تجارت بهعنوان یک بانک حامی صنعت پتروشیمی، اقدامهای ارزشمندی تحقق یافته است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه عرضههای اعتباری سبب تسهیل فعالیت صنایع تکمیلی شده است، تصریح کرد: پارسال حدود ۷۸ هزار میلیارد تومان عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی رقم خورد و منافع این عملکرد برای تمام فعالان صنعت پتروشیمی است و باید این نکته را در نظر داشت که با رونق صنایع تکمیلی شاهد بازاری پویا خواهیم بود.
عباسزاده با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تا پایان مهر ۷۲ هزار میلیارد تومان عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی محقق شده است، اظهار کرد: این عرضهها با همکاری هلدینگها و شرکتهای پتروشیمی و بانک تجارت ۷۶ درصد رشد نسبت به مدت مشابه پارسال نشان میدهد و پیشبینی میشود بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان تا پایان امسال عرضه اعتباری انجام شود.
وی ادامه داد: عرضه محصولات پتروشیمی به واحدهای تولیدی در داخل کشور صنعت را در شرایطی پایدار قرار خواهد داد، زیرا بازاری مطمئن در کنار مجتمعهای پتروشیمی قرار میگیرد، بهطوری که محصول نهایی افزون بر تأمین نیاز کشور میتواند به خارج از کشور نیز صادر شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به مدل مالی زنجیرهای که از سوی بانک تجارت ارائه شده است، گفت: ترویج و استفاده از این روش با همکاری این بانک ادامه خواهد یافت و امید است عرضههای اعتباری خوراک در سایر بخشها و صنایع نیز اجرایی شود.
انتهای پیام/