پیگرد خارجی و محاکمه داخلی؛ نتانیاهو در مواجهه با وضعیتی دشوار
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در روزها و هفتههای گذشته با چالشهای قانونی بزرگی روبرو شده است.
دیوان بینالمللی کیفری ICC، اول آذر ۱۴۰۳ حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآف گالانت، نخستوزیر و وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی را صادر کرد؛ این اقدام دیوان بینالمللی کیفری در شرایط پیچیده و پس از فرازونشیبهای بسیار انجام شد.
دیوان بینالمللی کیفری (ICC) با صدور حکم بازداشت برای نتانیاهو و گالانت، خطرهای قانونی را متوجه نخستوزیر رژیم صهیونیستی کرد که خشم و عصبانیت او را درپی داشته است.
این حکم برای بسیاری نشاندهنده نقطه عطفی در پیگیری عدالت و اذعان رسمی به غم و اندوه فلسطینیها است.
دادگاه حکم داد که نتانیاهو و گالانت مسئول جنایتهایی هستند که در ادامه آمده است؛ استفاده از گرسنگی بهعنوان روشی برای جنگ، قتل، آزارواذیت، و هدف قرار دادن عمدی جمعیت غیرنظامی.
نتانیاهو اکنون بهعنوان بخشی از نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها، به اتهام جنایتهای جنگی با عدالت بینالمللی روبرو است؛ برای بسیاری، این موضوع نشانهای مبنی بر این است که عدالت بینالمللی ممکن است متحدان قدرتمند کشورهای بزرگ را نیز مورد بررسی قرار دهد.
نتانیاهو تحت تعقیب در ۱۲۴ کشور
پایگاه پیپولز ورلد نوشت: صدور حکم بازداشت علیه نتانیاهو و گالانت ازسوی دیوان بینالمللی کیفری در لاهه، اقدامی بیسابقه علیه اسرائیل است؛ اگر هر یک از این ۲ نفر وارد قلمرو ۱۲۴ کشور عضو دادگاه شوند، این کشورها موظف خواهند بود، آنها را به جرم جنایت علیه بشریت بازداشت کرده و به لاهه تحویل دهند.
این موضوع بهطور چشمگیری تعداد کشورهایی را که نخستوزیر رژیم صهیونیستی میتواند بدون نگرانی از بازداشت به آنها سفر کند، کاهش میدهد.
آمریکا که مانند رژیم اشغالگر عضو دیوان بینالمللی کیفری نیست و اقتدار آن را بهرسمیت نمیشناسد، این حکمها را رد کرده و اعلام کرده است که هرگز قصد ندارد از آنها تبعیت کند.
مواجهه نتانیاهو با دادگاه داخلی رژیم صهیونیستی
نخستوزیر رژیم صهیونیستی درحالی که براساس حکم دیوان بینالمللی کیفری با خطر بازداشت در بسیاری از کشورها مواجه است، در همین حال روز سهشنبه، ۱۰ دسامبر (۲۰ آذر) در چارچوب ازسرگیری رسیدگی به پرونده فساد مالیاش و پاسخ به اتهامهای مطرحشده و ارائه شهادت در این زمینه، در تلآویو به دادگاه رفت.
بنیامین نتانیاهو، نخستین رئیس این رژیم است که در حالی که در این سمت حضور دارد، به اتهام فساد، کلاهبرداری و سوءاستفاده از اعتماد عمومی محاکمه میشود.
جلسه سهشنبه آغاز دوباره روند این محاکمه بود که پیشتر و در می سال ۲۰۲۰ (اردیبهشت/خرداد ۱۳۹۹) آغاز شده بود.
- بیشتر بخوانید:
- دیوان کیفری بینالمللی حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر کرد
- آنچه باید درباره روند قانونی پرونده مقامهای رژیم صهیونیستی در لاهه بدانیم
این محاکمه بهدلیل جنگ در نوار غزه متوقف شده بود و نتانیاهو چندینبار درخواست تعویق آن را با استناد به این جنگ مطرح کرد.
براساس گزارشها، این جلسه به دلایل امنیتی در یک اتاق زیرزمینی برگزار شد.
نتانیاهو بهطور مداوم مجریان قانون در رژیم صهیونیستی را به سیاسیکاری و تلاش برای کودتای سیاسی متهم کرده است.
در یکی از پروندهها، نتانیاهو و سارا، همسرش متهم به پذیرش بیش از ۲۶۰ هزار دلار کالاهای لوکس (سیگار، جواهرات، مشروبات الکلی) در ازای اعطای امتیازات سیاسی به میلیاردرها ازجمله آرنون میلچان، تهیهکننده صهیونیست هالیوود و جیمز پکر، تاجر استرالیایی هستند.
احتمال مواجهه تعداد بیشتری از صهیونیستها با حکم دادگاه لاهه
درحالی که نتانیاهو و گالانت با اتهامهای جنایتهای جنگی ازسوی دیوان بینالمللی کیفری مواجه هستند، سازمانهای حقوق بشری تلاشها را تشدید کردهاند تا مقامهای صهیونیست بیشتری را بهدلیل ارتکاب جنایتهای جنگی علیه فلسطینیها در غزه پاسخگو کنند.
با وجود دهها پرونده تشکیلشده علیه سران و نظامیان رژیم صهیونیستی، کارشناسان و فعالان حقوقی بهدقت در حال پیگیری هستند تا ببینند آیا دادگاهی که از آن بهعنوان «آخرین راهحل» یاد میشود، در روزهای آینده حکم بازداشت بیشتری صادر خواهد کرد یا خیر.
انتهای پیام/