ایران دومین مصرف کننده مواد آرایشی در خاورمیانه
به گزارش گروه فضای مجازی ، مدیر واحد نظارت بر فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: محصولات زیبایی و آرایشی به صورت گستردهای در سطح دنیا استفاده میشوند و در حال حاضر ایران در شاخص مصرف، رتبه دوم را در خاورمیانه دارد و به عنوان و هفتمین وارد کننده مواد آرایشی مطرح میشود.
ندا رونده با بیان اینکه آمار دقیقی از قاچاق این کالا به کشور وجود ندارد، تصریح کرد: رقمهای اعلام شده در حد حدس و گمان است؛ چراکه فرآوردههای آرایشی و بهداشتی غیرمجاز و قاچاق از طریق مبادی غیرقانونی و بدون اخذ مجوزهای لازم برای واردات از وزارت بهداشت و پروانههای بهداشتی و نظارتهای مرتبط، وارد کشور میشوند.
او ادامه داد: با توجه به نوع محصول و موضع استفاده، عوارضی از قبیل: عفونت پوست، زخمهای پوستی، قرمزی و تورم پوست، آکنه و جوشهای پوستی، شکنندگی و ریزش مو احساس سوزش در محل مصرف، پف آلودگی پلکها، سوزش چشم و حساسیت پوستی در بدن مصرف کننده ایجاد میکنند. قابل ذکر است این عوارض ممکن است بعد از چند بار مصرف یا چندین سال مصرف و حتی برای بار اول روی دهند.
به گفته این پزشک میتوان به مضرات فلزات سنگینی از جمله سرب که در برخی از فرآوردههای آرایشی بخصوص رژ لب یافت میشود، اشاره شود که از جمله عوارض آن ورود به بافتهای نرم نظیر مغز، کلیه، جانشینی کلسیم در مغز استخوان و عدم تولید هموگلوبین و افزایش فشار خون در بزرگسالان است.
این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به علل استقبال بالای بانوان از این محصولات با وجود هشدارهای داده شده، عنوان کرد: علت اصلی مصرف گسترده لوازم آرایشی قاچاق، ارزانی آنهاست و همین، دلیل تمایل مصرف کننده برای خرید است. دلیل بعدی نیز شاید عدم اطلاع رسانی صحیح باشد که باید دستگاهها تمرکز بیشتری روی این موضوع داشته باشند.
انتهای پیام/
منبع: ایسنا
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.