بعد از گرفتن کارنامه ام، حال درس خواندن ندارم. چه کنم؟
به گزارش گروه فضای مجازی ، بعد از دریافت کارنامه ام از زندگی ناامید شده ام. هرچند تلاش بسیار زیادی برای کسب نمرات خوب در نیم سال تحصیلی کردم، اما معدلم تقریبا ۱۷ شده است. در ضمن کلاس نهم هستم و درسهای مان هم بسیار سخت است. بعد از گرفتن کارنامه ام، حال درس خواندن ندارم. چه کنم؟
دانش آموز عزیز، عوامل موثر در نتیجه نگرفتن شما به دو دسته تقسیم میشود. یکی نقص در حین مطالعه و دیگری نقص در هنگام پاسخ گویی به سوالات که در این مطلب درباره هر کدام توضیحاتی داده میشود.
از زندگی ناامید نشوید!
قبل از هر چیز باید اعتماد به نفس از دست رفته تان را بازیابید تا بتوانید به آنچه که میخواهید در خرداد دست یابید. به خودتان و توانمندی هایتان ایمان بیاورید و جملاتی مانند این که نمیتوانم یا از زندگی ناامید شده ام را فراموش کنید. مطمئن باشید که با رعایت یک سری نکات در زمان مطالعه و امتحانات، موفقیت تحصیلی چشمگیری خواهید داشت.
نواقص در هنگام مطالعه
ممکن است، شما به رغم مطالعه زیاد، به علت عوامل درونی مانند تمرکز پایین یا عوامل بیرونی مانند سر و صدا نتوانید تمرکز لازم را داشته باشید و در واقع تمرکز پایینتر موجب میشود که بازدهی کار شما پایین بیاید. اگر سر و صدا مزاحمتان است آن را رفع کنید یا اگر افکاری شما را اذیت میکند و مدام شما را درگیر خود میکند، سعی کنید در هنگام مطالعه این افکار را یادداشت کنید و در زمان استراحت خود به سراغ این افکار بروید. شاید روش مطالعه تان اشتباه است: هر درسی روش مطالعه خاص خود را دارد. به عنوان مثال، شاید شما درسهایی با خاصیت ریاضی را پشت سر هم مطالعه میکنید یا دروس عمومی و حفظی را پشت سر هم میخوانید. این مساله نیز اشتباه است، زیرا این کار موجب خستگی شما از این مباحث میشود؛ بنابراین باید در برنامه درسی تان درسهای متنوع را کنار هم قرار دهید تا کمتر خسته شوید.
شاید برنامه ریزی تان نادرست است
چند ساعت در روز؟ چند درس در روز؟ چه درس هایی؟ کدام اولویت بندی برای درس ها؟ از چه ساعتی تا چه ساعتی؟ و .... همه اینها مربوط میشود به برنامه ریزی شما. اینکه شما چند ساعت و چند درس در روز بخوانید متناسب با زمانهای خالی شما خواهد بود، اما اولویت شما میتواند درسهای نخوانده یا ضعیف یا درسهای مهم رشته تان باشد. بهتر است، از اول صبح مطالعه تان را شروع کنید، درست از زمانی که مغزتان استراحت کرده و آماده دریافت اطلاعات است. همچنین درباره استراحت شما در حین مطالعه نیز باید بدانید به ازای هر ۴۵ دقیقه تا یک ساعت مطالعه باید ۱۰ دقیقه تا یک ربع استراحت داشته باشید. همچنین هر سه، چهار ساعت یک بار یک استراحت یک ساعته به خود بدهید.
شاید مرورتان نامناسب است
برخی مباحث نیاز به تمرین بیشتر و برخی کمتر دارند؛ بنابراین ممکن است تمرین شما در مبحث کم باشد یا این که در هنگام مطالعه به درستی تمرین نکنید. یکی از شرایط تمرین این است که شرایط محل امتحان را برای خودشبیه سازی کنید. همچنین برنامهای برای مرور درسها در نظر بگیرید و بدانید اگر مرور نکنید همه چیز به مرور از ذهن تان پاک خواهد شد.
نواقص در حین پاسخ دادن
ممکن است، مشکل فقط در روش مطالعه نباشد و شما در انتقال اطلاعات به روی کاغذ و پاسخ گویی مشکل داشته باشید. تعدادی از این نواقص را که در هنگام پاسخ گویی به سوالات روی میدهد، در ادامه مطلب بررسی میکنیم. شاید زمان را مدیریت نمیکنید: شما اگر روی زمان تان مدیریت نداشته باشید، تعدادی از سوالات را ممکن است پاسخ ندهید. برای آنکه بتوانید زمان تان را مدیریت کنید باید این کار را در خانه تمرین کنید.
شاید صورت مساله را دقیق نمیخوانید
بسیاری از دانش آموزان با عجله و بدون تمرکز متن سوال را میخوانند و همین مسئله موجب اشتباه آنها در فهم سوالات میشود و نتیجه آن اشتباه در حل کردن سوال و از دست دادن نمره آن میشود.
منابع: خراسان
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.