تحریف روایت فلسطین در جریان اصلی رسانه غرب؛ فاجعهای انسانی که با لابیگری صهیونیستها همراه است
به گزارش گروه بینالملل ، شبکهی الجزیره در گزارشی با عنوان «چرا رسانهها به درستی و با همدلی موضوع فلسطین را پوشش نمیدهند» مینویسد: کارشناسان بر این باوزند که لابی قوی اسرائیل و واهمه از متهم شدن به سیاسیکاری موجب عدم پوشش مناسب موضوع فلسطین از سوی رسانهها شده است.
الجزیره میگوید: بر اساس اعلام گروههای حقوق بشری و نیز سازمان عفو بینالملل، ساکنان نوار غره در پی محاصره دریایی، زمینی و هوایی از سوی اسرائیل و مصر، در آستانه یک فاجعه انسانی قرار دارند.
بیشتر بخوانید: تبعیض و نژادپرستی اساس ماهیت رژیم صهیونیستی
ماه فوریه «آنتونیو گوترش» بر اهمیت این بحران تأکید کرد و گفت که حدود ۲ میلیون ساکن این منطقه محاصره شده با فقر فزاینده، بیکاری، دسترسی محدود به آب آشامیدنی، برق، آموزش و بهداشت مواجه هستند.
الجزیره میافزاید: اما جریان اصلی رسانهها همواره در گفتن روایت فلسطین معاصر به شیوهای درست و با همدلی، موفق نبوده است.
بر اساس این گزارش، روز پنجشنبه گذشته جمعی از کارشناسان درباره نقش رسانه در پوشش این موضوع بعه عنوان یکی از مسائل مهم در سیاست بینالمللی، در شهر «گلاسکو» در اسکاتلند به گفتگو نشستهاند.
شبکه الجزیره با تعدادی از کارشناسان حاضر در این نشست مصاحبه کرده و این کارشناسان از مشکلاتی که در پوشش رسانهای موضوع فلسطین وجود دارد گفتهاند.
«سارا هلم»، یکی از خبرنگاران سابق روزنامه ایندیپندنت میگوید: شما همیشه در گزارش کردن رویدادهای اسرائیل و فلسطین تحت فشار خاصی قرار دارید، چرا همواره یک لابی رسانهای شدید و ملموس وجود دارد و این امر شامل لابی سیاسی اسرائیل است که در تمامی سطوح وجود دارد.
این خبرنگار در ادامه میگوید این لابی همواره وجود داشته، موضوعی محرمانه نیست و آنها (مقامات رژیم صهیونیستی) نیز آن را مخفی نگه نمیدارند.
سارا هلم در دهه ۱۹۹۰ به عنوان خبرنگار ایندیپندنت در قدس اشغالی حضور داشته است.
این خبرنگار میگوید که سردبیرش «بارها به خاطر آنچه خبرنگاران میدانیاش انجام دادهاند از سوی لابی اسرائیل تحت فشار قرار گرفته است.»
«دیوید کرونین»، خبرنگار گاردین نیز سال ۲۰۱۵ درباره ناامیدی خود با نشریه آنلاین «الکترونیک انتفاضه»، زمانی که در این نشریه فعالیت داشته مینویسد: پس از ارسال گزارشها درباره جنایاتی که اسرائیل علیه مردم فلسطین مرتکب میشد، این نشریه «از من میخواست تا دیگر درباره غزه ننویسم».
در ادامه گزارش الجزیر آمده است: محدودیتهای زمانی و مکانی نیز به این معناست که گزارشهای رسانههای انگلیس بافت تاریخی منازعه میان فلسطین و اسرائیل را نادیده میگیرند.
«مریم برغوثی»، نویسنده آمریکایی_فلسطینی ساکن رامالله سال ۲۰۱۷ طی یادداشتی برای الجزیره مینویسد: توجه جریان اصلی رسانه همیشه معطوف به واکنش فلسطینیان و نه اقدامات اسرائیل بوده است و این نشان میدهد که فلسطینیان در معرض این جنایت قرار داشته و در حال دفاع از خود هستند.