سد کرج در آستانه لبریز/ انباشت ۲۰ میلیون متر مکعبی رسوبات در پشت سد
حدود ۲۰ میلیون متر مکعب از حجم سد کرج را رسوبات تشکیل میدهد که با کسر این رقم حدود ۱۸۵ میلیون متر مکعب در پشت سد آب ذخیره شده است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، سد کرج یا امیرکبیر یکی از پنج سد اصلی استان تهران برای تامین آب شرب پایتخت به شمار میرود که درسال ۱۳۴۰ به عنوان نخستین سد چند منظوره ایران به بهره برداری رسیده است.
مساحت این سد حدود ۷۶۴ کیلومتر مربع است و در کیلومتر ۲۳ جاده کرج –چالوس واقع شده است.
آخرین وضعیت سد کرج نشان میدهد که به رغم بارشهای مناسب در اواخر سال گذشته و اوایل سال جاری در حال حاضر این سد کاملا پر شده است و میزان خروجی سد با رقم ورودی آن در حال حاضر برابر است.
لازم به ذکر است که مجموع حجم مخزن این سد ۲۰۵ میلیون مترمکعب بوده که حدود ۲۰ میلیون متر مکعب را رسوبات تشکیل میدهد و با کسر این رقم حدود ۱۸۵ میلیون متر مکعب در پشت سد آب ذخیره شده است.
بررسیها نشان میدهد رها سازی آب سد امیرکبیر از بهمن ماه آغاز شد و دلیل رهاسازی سدها این بود که در پایین دست مشکلی رخ ندهد و این فرآیند تا ۲۰ فروردین ماه در تمام سدهای تهران انجام شد.
در مجموع ۵۷۱ میلیون متر مکعب آب برای کنترل سیلاب از سدهای پنج گانه تهران تخلیه شد که از این میزان ۱۶۱ میلیون متر مکعب آب از سد لتیان، ۲۴۱ میلیون متر مکعب از سد امیر کبیر و ۱۶۶ میلیون متر مکعب آب از سدهای دیگر تهران تخلیه شده است.
در حال حاضر در ستان تهران به جز سد لار تمام سدها در آستانه لبریز قرار دارد که بارشهای ناگهانی و یا ذوب برفها میتواند عامل طغیان رودخانهها شود که در این راستا مسئولان از مردم تقاضا دارند نکات ایمنی را هنگام اطراق در کنار رودخانهها جدی بگیرند.
یکی از مشکلاتی که همواره پایین دست سدها را تهدید میکند طغیان رودخانهها و به خطر افتادن جان افرادی است که در کنار رودخانهها اطراق کرده اند که با توجه به افزایش گذراندن اوغات فراغت در کنار رودخانهها آمار مرگ و میر اشی از این موضوع را تاحدودی افزایش داده است.
به طور کلی سال گذشته تعداد غرقشدگان در سدهای پنجگانه تهران ۲۲ نفر بوده است که هشت نفر در مخازن و ۱۳ نفر در کانال و یک نفر در رودخانه بودند، اما در سال جاری فقط ۱۲ نفر در رودخانههای استان تهران غرق شده اند که رقم قابل توجهی است.
یکی دیگر از معضلاتی که همواره در بحث سدها هزینههایی دربر دارد جمع آوری زباله از دریچه سدهاست به طوریکه برای جمع آوری هر تن حدود یک میلیون تومان هزینه نیاز است.
این موضوع در پی سیلابهای اخیر تشدید شد به طوریکه با رشد ۳ برابری در سال جاری به ۷۵۰ تن افزایش یافت، اما در این بین اطراق مردم در کنار رودخانهها نیز روند صعودی داشته که دلیلی بر افزایش حجم زبالههای انباشته شده در سدهاست.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *