مازاد تولید عامل کاهش قیمت گوجه فرنگی
تولید بالای گوجه فرنگی در سال جاری باعث شد تا بسیاری از کشاورزان محصولات خود را با قیمت های پایینی بفروشند و در این بین بسیاری از کشاورزان نیز موفق به فروش محصول خود نشدند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، نبود برنامه ریزی در زمینه کشت محصولات کشاورزی همواره تولید محصولات را تحت تاثیر خود قرار میدهد به طوریکه هر ساله برخی از محصولات با مازاد تولید و برخی با کمبود مواجه میشود.
در این بین با کمبود محصولات قیمتها با رشد چند برابری روبرو میشود و در مقابل مازاد تولید باعث کاهش چشمگیر قیمت محصولات کشاورزی میشود.
این در حالی است که با کاهش محصولات و کمبود عرضه در بازار، مصرف کننده باید هزینه این کمبود را پرداخت کند و در صورت مازاد تولید و کاهش قیمتها ممکن است حتی هزینههای تولید محصولات برای کشاورز جبران نشود و متحمل ضررهای سنگینی شود.
امسال در بحث مازاد تولید قرعه به نام گوجه فرنگی افتاده است و کاهش قیمت این محصول بسیاری از کشاورزان را متضرر کرده به طوریکه قیمت این محصول در زمینهای کشاورزی به کمتر از هزار تومان رسیده است.
در این بین برخی از کشاورزان از هزینههای بالای تولید این محصول گلایه دارند و اینکه با فروش محصول خود حتی هزینههای کاشت را هم نتوانستند جبران کنند.
لازم به ذکر است که عدهای از کشاورزان هم با وجود قیمتهای پایین گوجه فرنگی موفق به فروش محصول خود نشدند و در نهایت محصولشان خوراک دام ها شده است.
با این حال انگشت اشاره به سمت کارخانههایی میرود که به تولید رب گوجه فرنگی مشغول اند، اما این کارخانهها نیز به حد کافی در کشور وجود ندارد از این رو ظرفیت تولید آنها محدود است.
البته پراکندگی کارخانهها و هزینههای ارسال بالای محصولات به سمت کارخانهها برای کشاورزان صرفه اقتصادی ندارد از این رو
دلیلی بر استقبال نکردن کشاورزان از فروش محصولات به کارخانههای دور دست میشود.
خرید تضمینی گوجه فرنگی دردی دوا نکرد
با وجود مشکلات فراوان در زمینه فروش محصولات کشاورزی، خرید تضمینی گوجه فرنگی در سال جاری تنها اقدامی بود که از سوی دولت انجام شد، اما کاهش شدید قیمت این محصول و گلایه بسیاری از کشاورزان نشان از ناموفق بودن این طرح دارد.
باتوجه به گفتههای حسن شیرزاد مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران هدف از اجرای طرح خرید تضمینی گوجه فرنگی، پایداری تولید، حفظ قیمت محصول در بازار و جلوگیری از ضرر و زیان تولید کنندگان است.
این طور که پیداست از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون بیش از ۸۹ هزار تن گوجه فرنگی با قیمت توافقی در استانهای مختلف از کشاورزان خریداری شده است، اما تولید بالای این محصول باعث شد تا با وجود خرید تضمینی قیمتها روند کاهشی خود را حفظ کند.
با این تفاسیر موضوعاتی از این قبیل هرساله در حال تکرار است و راه حل آن تنها داشتن الگوی کشت جامع در هر استان با توجه به منابع آبی و اقلیم آن است، اما بی توجهی مسئولان به این مساله باعث میشود دود این بی برنامگیها به چشم کشاورز و مصرف کننده رود و آنها را با ضرر و زیان روبرو کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *