سطح زیر کشت واقعی برنج در کشور/با چه معیاری سطح زیرکشت ۲ برابر افزایش یافت
جمیل علیزاده شایق در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد در واکنش به اینکه برخی از مسئولان سطح زیرکشت برنج در سال جاری را ۸۵۰ هزار هکتار اعلام کردهاند اظهار کرد: سطح زیرکشت ثابت برنج در ایران ۵۲۰ هزار هکتار است که هیچگاه دچار ریسک کم آبی هم نمیشود، اما اگر شرایط آبی مناسب باشد سطح زیرکشت به ۶۲۰ هزار هکتار هم خواهد رسید.
وی همچنین با اشاره به میزان تولید برنج در کشور گفت: تولید برنج کشور طی سه سال گذشته ۲ میلیون ۲۰۰ تا ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تن بوده است.
دبیر انجمن برنج افزود: امسال علی رغم وقوع سیل زمینهای مازندران و گلستان آسیبی ندید و در مقابل با توجه به بارندگی مناسبی که بود سطح زیر کشت به ۶۰۰ هزار هکتار افزایش یافت.
شایق ادامه داد: در این بین برخی از مسئولان استانی از جمله رئیس جهادکشاورزی خوزستان اعلام کرد؛ ۲۰۰ هزار هکتار برنج کشت کردیم، در حالی که اگر زمینهایی که طی سالهای گذشته بخاطر خشکسالی کشت نمیشد هم در این سال زیر کشت میرفت بازهم ۲۰۰ هزار هکتار نمیشود.
وی با بیان اینکه وزارت جهادکشاورزی با استناد به همین آمارها سطح زیر کشت را ۸۵۰ هزار هکتار اعلام کرد، گفت: وزارت جهادکشاورزی سال گذشته اعلام کرد به علت اینکه برخی استانها اجازه کشت نداشتند سطح زیرکشت به ۴۰۰ هزار هکتار رسیده است اما، چه اتفاقی افتاده که در مدت یکسال سطح زیرکشت دو برابر افزایش یافته است.
دبیر انجمن برنج تصریح کرد: در حالی که مسئولان وزارت جهاد میزان تولید برنج را ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار اعلام کردند که نیاز کشور حدود ۳ میلیون تن است، اما در ۶ ماهه امسال ۸۰۰ هزار تن برنج وارد کشور شده است.
شایق ادامه داد: اگر ۲ میلیون ۹۰۰ هزار تن تولید شده مسئولان وزارت جهادکشاورزی باید اعلام کنند به چه جهت مجوز واردات صادر کردند.