با روند ملایم و رو به کاهش کرونا در کشور مواجه هستیم
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، قاسم جان بابایی، معاون درمان وزرات بهداشت در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد گفت: اولین مورد کرونا در قم بود، روز ۲۹ بهمن به ما اطلاع دادند یک موردی است که با آنفلوانزا فرق میکند و بعد با دستور وزیر به قم رفتیم و آزمایشهای دیگر را انجام دادیم و نتیجه کرونای آن دو بیمار مثبت اعلام شد و بعد از آن هم به گیلان رفتیم و آنجا هم مواردی بودند که تست کرونا آنها مثبت اعلام شد.
جان بابایی در ادامه گفت: دو هفته قبل از اینکه کرونا در کشور تشخیص داده شود با احتمال اینکه با این ویروس مواجه شویم دستور العمل کشوری کرونا را به تمام دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ کردیم.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در کمتر از ۱۰ روز از ابتلا به این ویروس ۴۰ هزار تخت برای بستری فراهم شد. بر خلاف خیلی از کشورها تمام بیماران را بستری کردیم. بزرگترین بیمارستانها مثل بیمارستانهای امام خمینی امام حسین و فیروزگر را زیر بار کرونا بردیم.
وی در ادامه بیان کرد: بزرگترین بیمارستانهای استانها را نیز زیر بار کرونا رفتند. کشورهایی که با فاصله کوتاهی بعد از ما به کرونا مبتلا شدند همچنان در پیک بیماری هستند. ولی ما از اواخر هفته سوم این بیماری شرایط پیک اتفاق افتاده و روند رو به افزایش نداشتیم، ۱۰ روز قبل از عید در خیلی از استانها روند ثابت داشتیم و الان حتی در برخی از استانها کاهش هم داریم.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: در ایتالیا، اسپانیا، انگلیس و آمریکا برای مقابله با این بیماری با مشکل مواجه شدند و هنوز به پیک واقعی این بیماری نرسیده اند.
جان بابایی افزود: از اواخر هفته سوم شرایط پیک بیماری را داریم و روند افزایشی نداشته ایم. الان روند ملایم رو به کاهش و با ثباتی داریم و به سمت کاهش شیوع کرونا پیش میرویم.
وی در ادامه با بیان اینکه تعطیلی مدارس و مراکز آموزش عالی کار بسیار درستی بود گفت: احتمال اینکه بعد عید دچار بحران شویم خیلی کم است و هم اکنون میزان مراجعات سرپایی به مراکز درمانی این روزهای بسیار کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: ما اطلاعات زیادی از این بیماری نداشتیم و بسیاری از تجارب چین برای ما قابل استفاده نبود. همچنین مردم افراد سالمندان را در خانه نگه داشتند درحال حاضر شرایطمان باثابت شده است. استانهایی که درگیری بالا داشتند روند ثابتی دارند و استانهایی که حدس میزنیم که روند رو به رشدی داشته باشند الان ورودی سرپایی شان کمتر شده است
معاون درمان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: حدس میزنیم آن پیکی که ممکن است بعد از این ایجاد شود ملایم باشد و باعث ناکارامدی در سیستم نشود و سیستم را فلج نکند. خوشبختانه با روند ملایمی به سمت کاهش میرویم، اما ممکن است زمان ببرد. درصد بالایی از جامعه قرنطینه بودند، موسسات تعطیل بودند. نیروی کار ما تا قبل از عید سر کار بودند و درصدی به عنوان فاصله گذاری اجتماعی که اجرا شده است در خانه مانده اند و این موضوع موثر بوده است. اینکه دچار بحران شویم احتمال کمی دارد. امکان نوساناتی در برخی از استانها وجود دارد که این موضوع به رفتارهای اجتماعی مردم باز میگردد. مردم هر چه رعایت کنند این نوسانات کمتر خواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که ظرفیت موجود برای مراجعه بستری و سرپایی چگونه است، گفت: ظرفیت برای بستری نیز وجود دارد در هفتههای اول با توجه به اینکه نمیدانستیم در پیک بیماری با چه تعداد بیمار سرو کار داریم از همه ظرفیتهای کشور مانند نیروهای مسلح و بسیج کمک گرفتیم و نقاهتگاهها ایجاد کردیم. ظرفیت ۵۰ درصدی تختهای بیمارستانی در اکثر استانها برای بیماران کرونا است. امیدواریم هر چه میگذرد از این ظرفیت استفاده نکنیم و خدمات غیرکرونایی را سرعت بیشتری دهیم.