مرگ روزانه ۷ تا ۱۰ نفر به دلیل نرسیدن عضو اهدایی/ در مرگ مغزی، یک میلیونیوم درصد هم احتمال بازگشت وجود ندارد
کتایون نجفیزاده مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان در گفتگو با میزان با بیان این موضوع که اهدای عضو درسال گذشته به نسبت سالهای قبل با افزایش همراه بوده است، گفت: اهدای عضو با شاخص تعداد اهدا در یک میلیون نفرسنجیده میشود، چرا که مکانهای مختلف جمعیت متفاوتی دارند و برای سنجش درست از این شاخص که پی. ام. پی نام دارد، استفاده میشود.
وی ادامه داد: این شاخص در سال ۹۷ برابر با ۱۱ و ۲ دهم درصد بوده است، که نسبت به کشورهای دیگر آمار پایینی محسوب میشود، اما پی. ام. پی کشور در سال گذشته با همت وزارت بهداشت، تیمهای پیوند و انجمن پیشرفت ۳ واحدی داشته است و به شاخص چهارده پی. ام. پی رسیده است و با توجه به اینکه در سراسر دنیا آمار اهدای عضو در طول سال یک دهم بالا می رود دستیابی به این آمار پیشرفت قابل توجهی محسوب میشود.
نجفی زاده ضمن بیان این موضوع که رتبه جهانی ایران در زمینهی اهدای عضو نسبت به سال گذشته با صعود ۷ پلهای همراه بوده، افزود: تلاشهای ارگانهای فرهنگ ساز در طول ۱۵ سال اخیر موجب شده تا آمار رضایت به اهدای عضو از ۱۰ درصد به ۷۰ درصد برسد. چرا که فردی که دچار مرگ مغزی شده، مردهای است که ضربان قلب دارد و پذیرش و فهم مرگ مغزی برای خانوادهها امری است که احتیاج فرهنگ سازی طولانی مدت دارد.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان ضمن بیان نقش پررنگ هنرمندان و ورزشکاران در فرهنگسازی اهدای عضو اظهار کرد: به دلیل اهمیت و تقدس مسئلهی اهدای عضو این افراد کمکهای داوطلبانهای در این خصوص داشته اند.
نجفی زاده بیان کرد: اگر فردی که دچار مرگ مغزی شده کارت اهدای عضو داشته باشد، باز هم برای اهدای خانوادهی او باید رضایت داشته باشند، چرا که اهدای عضو بدون رضایت خانواده میتواند اثرات مخرب اجتماعی به همراه داشته باشد.
۷ هزار عضوی که سالانه زیر خاک میروند
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان با اشاره به این موضوع که سالیانه حدود ۷ هزار عضو که قابلیت اهدا شدن را دارند به زیر خاک میروند، گفت: در طول یکسال حدود ۳ تا ۴ هزار نفر مرگ مغزی قابل اهدا میشوند که از این تعداد ۱۰۷۸ نفر در سال گذشته اعضای خود را اهدا کرده اند و به عبارتی ۲ تا ۳ هزار مورد مرگ مغزی اعضایشان را به زیر خاک برده اند.
مرگ روزانه ۷ تا ۱۰ نفر به دلیل نرسیدن عضو اهدایی
وی ادامه داد: هر فرد مرگ مغزی قابلیت اهدا ۱ تا ۸ عضو بدنش را دارد و اگر به طور میانگین هر مورد مرگ مغزی ۳ عضو خود را اهدا کند، سالانه حدود ۶ تا ۷ هزار عضو بدون اهدا به زیر خاک میرود و این در حالی است که روزی ۷ تا ۱۰ نفر به دلیل نرسیدن عضو اهدایی جان خود را ازدست میدهند که اگر نصف این تعداد عضو اهدا شود هیچ یک از این افراد جان خود ر ازدست نمیدهند.
در مرگ مغزی، یک میلیونیوم درصد هم احتمال بازگشت وجود ندارد
نجفی زاده با تاکید بر این موضوع که در مرگ مغزی سلولها متلاشی میشوند و یک میلیونیوم درصد هم احتمال بازگشت وجود ندارد، افزود: مرگ مغزی باید توسط ۴ نفر اعم از یک متخصص مغز و اعصاب، یک متخصص بیهوشی، یک متخصص داخلی و یک پزشک سازمان پزشکی قانونی به عنوان نماینده قوه قضائیه تایید شود و در صورت عدم تایید این تیم، نمیتوان به فرد انگ مرگ مغزی زد، ولی در صورت تایید این تیم به هیچ وجه امکان بازگشت فرد مرگ مغزی شده وجود ندارد.