سیاستهای ریاکارانه دولتهای آمریکا در قبال منع اشاعه تسلیحات اتمی
– روزنامه «واشنگتن پست» اخیرا در گزارشی فاش کرد که دولت آمریکا انجام یک آزمایش اتمی را بررسی کرده است.
بر اساس این گزارش، موضوع انجام یک آزمایش اتمی در جریان نشست آژانسهای امنیتی آمریکا مطرح شده است.
این موضوع به عنوان گزینهای در برابر ادعای تلاش روسیه و چین برای انجام آزمایشهای اتمی آمریکا مطرح شده و این در حالی است که مقامهای دولت آمریکا هیچ مدرکی بر این ادعای خود ارائه ندادهاند.
پایگاه «امریکن کانزرویتیو» در گزارشی، موضع دولتهای آمریکا در خصوص آزمایشهای اتمی این کشور از زمان توقف این آزمایشها در سال ۱۹۹۲ پرداخته است.
«اسکات ریتر»، افسر سابق اطلاعات تفنگداران دریایی و تحلیلگر آمریکایی در این مطلب به گزارش واشنگتن پست اشاره کرده و مینویسد: این آزمایش احتمالی علاوه بر این به عنوان ابزاری برای وارد کردن روسیه و چین به مذاکرات برای یافتن جایگزینی برای توافق میان آمریکا و روسیه که در ماه فوریه ۲۰۲۱ به پایان میرسد، پیشنهاد شده است.
این گزارش به نقل از «درایل کیمبال»، رییس انجمن کنترل تسلیحاتی آمریکا می گوید: دولت ترامپ درباره این موضوع اشتباه میکند که تهدیدهای هستهای و از جمله آزمایشهای هستهای میتوانند در اجبار کردن مخالفان موفق شوند؛ تاریخ نشان داده که این تفکر اشتباه است.
ریتر در ادامه ضمن اشاره به اتهامات ترامپ علیه چین و روسیه در زمینه تسلیحات اتمی، مینویسد: این ۲ کشور تمامی اتهامات را رد میکنند و آمریکا نیز برای ادعاهای خود هیچگونه مدرکی ارائه نمیکند.
در ادامه این گزارش ضمن اشاره به پایان آزمایشهای اتمی آمریکا در سال ۱۹۹۲، آمده است: آمریکا از سال ۱۹۹۲ به بعد هیچ آزمایش اتمی انجام نداده است؛ از آن زمان به بعد سیاستهای دولتهای بعدی به دنبال این بوده که همچنان احتمال از سرگیری آزمایشهای هستهای را باز نگه دارند؛ شاید ماهیت دوگانه این سیاست را در نامه «کاندولیزا رایس»، وزیر خارجه وقت دولت «جرج بوش» در سال ۲۰۰۷ مبنی بر دنبال کردن سیاست ادامه آزمایشهای اتمی بتوان دید.
در ادامه این گزارش به سیاستهای دولت «باراک اوباما»، نیز اشاره شده و آمده است که وی از سیاست توسعه زرادخانه هستهای آمریکا حمایت کرده است.
نگاهی به آزمایشهای اتمی که از سوی واشنگتن تا پیش از سال ۱۹۹۲ انجام داده، نشان میدهد که ادعاهای این کشور در زمینه کنترل تسلیحات و عدم اشاعه تسلیحات هستهای کاملا بی اساس بوده و واشنگتن طی دهههای اخیر بدون توجه به قوانین بین المللی، برنامه تسلیحات هستهای خود را پیش برده است.
آمریکا بین سالهای ۱۹۴۵ تا ۱۹۹۲، ۱۰۳۲ آزمایش هستهای انجام داده که این آزمایشها نه تنها جان بسیاری از افراد را گرفته بلکه اثرات ناشی از آنها تاکنون نیز باقی مانده است؛ برخی از مناطقی که این آزمایشهای هستهای در آنها صورت گرفته پس از گذشت چند دهه همچنان غیر قابل سکونت هستند.
سازمان کنترل تسلیحات گزارشی منتشر کرده که نشان میدهد آمریکا ۱۰۳۲ آزمایش هستهای را انجام داده است.