محیط زیست مازندران سیستم اطفای حریق ندارد
حسینعلی ابراهیمی در گفتوگو با میزان گفت: در محیط زیست استان، تغییر کاربری، تصرف، تخریب و تجاوز به عرصههای ملی از مشکلات اساسی ما است که برای حل آن باید مرزهای منافع ملی مشخص شود.
وی افزود: علیرغم تمام تلاش ها، تنها بخش کوچکی از این مشکلات حل شده و بخش اعظمی از این پرونده ها، در کاغذبازیهای اداری و کمبودهای اعتباری متوقف شده است.
مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان مازندران با اشاره به کمبودهای اساسی در استان برای حفظ منابع طبیعی اظهار کرد: به لطف بارشهای سال گذشته، پوشش جنگل و مراتع رشد بسیاری داشته است، اما این مناطق مستعد آتش سوزی و گسترش هستند. با توجه به اینکه این آتش سوزیها در جنگلها خسارات زیادی به زیستگاه و زیستمندان وارد میکنند، باید اقداماتی انجام داد.
وی اظهار کرد: متاسفانه ما در استان مازندارن که بیشترین پهنه جنگلهای هیرکانی را داریم، حتی یک پایگاه متمرکز اطفای حریق نداریم و در صورت بروز آتش سوزی قطعا با مشکلات زیادی مواجه خواهیم بود.
ابراهیمی اظهار کرد: دههها است که این مشکلات و عدم مدیریت وجود دارد و تنها به یک دوره مدیریتی مربوط نمیشود. از آنجایی که شمال متعلق به همه مردم ایران است و مورد استفاده همگان قرار میگیرد، پس باید در تامین منابع لازم برای حل مشکلات در بودجه برنامه ریزی صورت گیرد.
وی ادامه داد: اگر این مشکلات رفع نشود، سرعت تخریب افزایش یافته و بازسازی آنها زمان و هزینه بیشتری نیاز خواهد داشت.
میانکه رو به خشکی است
مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان مازندران درباره میانکه اظهار کرد: شبه جزیره میانکاله، ذخیره گاه زیست کره بوده و به ثبت جهانی رسیده است. همچنین تالاب آن نیز ثبت ملی شده است.
وی افزود: متاسفانه ۲۵ درصد ضلع قبلی این تالاب خشک شده و به زودی آسیب بیشتر میبیند که نیازمند همکاری دستگاهها برای رفع مشکلات آن است که از تخریب بیشتر جلوگیری شود.