عجله در بازگشایی لانه روباه پیر+ تصاویر
-گروه سیاسی: ادیب پیشاوری در شرح ترفندهای موذیانه انگلیس از تعابیر گوناگونی استفاده كرده و در قالب هر یك از آن تعابیر چند خصلت این قدرت استعماری را بیان كرده است؛ القابی چون روباه پیر، زاغ شوم و افعی عالمگزای برخی از این تعابیر هستند.
استعمارگران و بهویژه بریتانیا با ترفندها و روشهای مختلف به استعمار مناطق مختلف جهان پرداختند. آنها سرزمینهای تازهكشفشده را به نام خود ثبت میكردند و به سركوب بومیان و تاراج منابع و ثروت آنها میپرداختند، اما در كشورهایی كه دارای دولتهای نیرومند و جمعیت زیاد بودند، استعمارگران ابتدا به تأسیس نمایندگیهای تجاری مبادرت ورزیدند یا اینكه مسیونهای مذهبی ایجاد میكردند و در ادامه نفوذ اقتصادی خود را تحكیم میبخشیدند و كمكم آن را به نفوذ و سلطهی سیاسی و حضور نظامی تسری میدادند.
سرزمینهایی كه به استعمار بریتانیا در آمد یا حتی سرزمینهای كه تحت نفوذ این كشور قرار گرفتند، جدای از ویرانیهای نیروی نظامی انگلیس، تجربههای تلخی از نیرنگهای این استعمارگر پیر دارند، انگلیسیها نه تنها به وعدههای خود به سران این كشورها پایبند نبودند، بلكه حتی موافقتنامههایی را كه با آنها به امضا میرساندند زیر پا میانداختند؛ نمونه این مسئله را میتوان در زمان جنگ جهانی اول و در موافقتنامهی «مك ماهونـحیسن» دید، در این موافقتنامه، بریتانیا به اعراب تحت سلطهی امپراتوری عثمانی وعده داده بود كه در مقابل شورش علیه عثمانی، بعد از جنگ، استقلال آنها را به رسمیت بشناسد؛ اما با پایان جنگ، این موافقتنامه از سوی انگلیس و دیگر قدرتهای استعمارگر انكار و امیدهای اعراب در خصوص خودمختاری، قربانی منافع بریتانیا و فرانسه شد.
ترفند دیگر بریتانیا در مستعمرات را میتوان در شعار انگلیسی «تفرقه بینداز و حكومت كن» دید. این مسئله بهخصوص زمانی كه مقاومتی ملی یا مذهبی علیه سلطه استعمار شكل میگرفت، نمود مییافت. انگلیسیها با ایجاد تفرقه بین مردم و قیامكنندگان، آنها را پراكنده و در نهایت سركوب میكردند. تاریخ ایران به وفور شاهد اجرای این سیاست انگلیسیها بوده است؛ ردپای استعمار انگلیس را میتوان از وقایعی چون تفرقه در دربار پادشاهان قاجار و ماجرای قتل امیركبیر تا تفرقه و شورش شعبان بیمخ و ناكامی نهضت ملی شدن نفت پی گرفت. مشابه چنین اتفاقاتی را میتوان در ناكامی قیامهای مردم هندوستان علیه بریتانیا دید.
خبر غافلگير كننده
و اما در شامگاه شصت و دومین سالگرد کودتای 28 مرداد در ایران روزنامه گاردین در خبر کوتاهی اعلام کرد سفارت انگلیس در تهران پس از چند سال تعطیلی روز یکشنبه اول شهریور 94 با حضور وزیر خارجه آن کشور بازگشایی میشود!
این خبر کوتاه به سرعت در محافل خبری و رسانهای دست به دست شد اما مقامات کشورمان که معمولا سفرهای مقامات خارجی را از چند هفته قبل با آب و تاب و ذوقزدگی مقدمهچینی میکنند، پس از پنهانکاریهای اولیه، تنها به تائید خبر مذکور بدون هرگونه اظهارنظر دیگری اکتفا کردند!
اکنون و پس از 4 سال، ناگهان با خبری از سوی منابع غربی مبنی بر بازگشایی قریبالوقوع مواجه شدهایم! اما به راستی چرا برخی مقامات ذوقزده داخلی، این خبر را که برای آنها قطعا از سفر فلان هیات دون پایه تجاری و فرهنگی اهمیت بیشتری داشته، پنهان کردهاند!؟
به نظر میرسد مقامات دولتی، پس از هشدار صریح و بیپرده اخیر رهبر معظم انقلاب درباره خطر نفوذ دشمن و برشمردن مجدد نقش خباثتهای انگلستان، از بیم مخالفت عمومی و تجمعهای مردمی و دانشجویی در مخالفت با بازگشایی سفارت، این موضوع را پنهان کردند و به نظر میرسد اگر گاردین موضوع را لو نداده بود، مقامات رسمی باز هم آن را پنهان میکردند!
تاریخ معاصر کشور ما مملو است از خیانت های مخرب دیپلماتهای انگلیس در وقایع مربوط به جنبش مشروطه، کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ رضاخان، ملی شدن صنعت نفت و سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی که نسل امروز ما به راحتی می تواند این اسرار فاش را بخواند و به تاملی ژرف بنشیند.
دخالتهای آشکار سفارتخانه هایی چون انگلستان، فرانسه، ایتالیا، امارات، عربستان سعودی و استرالیا در حوادث پس از انتخابات شکوهمند ۲۲ خرداد ۱۳۸۸، خبر از ادامه توطئه ای سازماندهی شده از سوی سرویس های امنیتی بیگانه علیه این مرز و بوم دارد. اما در این میان چه کسی می تواند نقش موثر انگلیس در آتش تهیه کودتای ۸۸ را به فراموشی بسپارد؟
در این بین سفارت انگلستان در تهران به عنوان مرکز فرماندهی، هدایت و خطدهی اقدامهای مداخله گرانه دولت خود در پروژه طراحی شده توسط برخی از عوامل داخلی فتنه، بی بی سی فارسی و سرویس امنیتی این کشور را بر عهده داشت.
سفارت انگلیس تحت پوشش نیروهای محلی،افرادی را بین اغتشاشگران فرستاده ومطالب مورد نظر خود را به آنها و به جامعه القا میکرد. آنها با استفاده از بعضی اغتشاشگران اخباری را در این زمینه جمع آوری و برای شبکه های خبری خود ارسال میکردند. درپی بروز دخالتهای افراد سفارت انگلیس درهمان روزها ۸ تن از کارمندان سفارتخانه دستگیر شدند.
عجله در بازگشایی سفارت انگلیس
منصور حقیقتپور عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس در گفت و گو با خبرنگار سیاسی میزان در مورد بازگشایی مجدد سفارت انگلیس در ایران، اظهارکرد: من احساس میکنم نباید ما دراین شرایط عجله میکردیم و باید در مورد موضوع به این مهمی مراقبت و دقت بیشتری میکردیم چراکه جنس انگلیسیها تغییر ناپذیراست و آنها در هر جا که باشند شیطنتهایی خواهند داشت بنابراین در شرایط کنونی هم باید قابلیت خود را بالا ببریم تا آسیب نبینیم.
عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس تصریح کرد: البته من معتقدم ما در شرایط کنونی برای برقراری ارتباط با انگلیس و بازگشایی سفارت آنها در کشور عجله کردیم و باید صبر میکردیم بعد از مشخص شدن نتیجه موضوع هستهای کشورمان در مورد روابطمان با این کشور تصمیم میگرفتیم.
200 مامور سفارت انگلیس در فتنه 88
حجت الاسلام حیدر مصلحی وزیر اطلاعات دولت دهم تصریح کرد: سرویس اطلاعاتی انگلستان دو استراتژی مهم برای اقدامات خود دارد که یکی رفتن بهسراغ خواص است، مسئلهای که در فتنه 88 بهخوبی مشاهده شد و دیدیم سفارت انگلستان به 200 فرد مأموریت داده بود که فقط سراغ خواص بروند و راههای نفوذ بر آنها را شناسایی کنند. اینکه دیدیم ناگهان برخی خواص ساکت شدند و وقتی ما به آنها سند ارائه میدادیم، میگفتند: "ما متوجه نمیشویم" به همین دلیل بود.
وی، دومین استراتژی سرویس اطلاعاتی انگلستان را استفاده از اراذل و اوباش دانست و گفت: این مسئله نیز در فتنه 88 و در کودتای 28 مرداد با استفاده از شعبان بیمخها تجربه شد. البته مردم ایران در مقاطع مختلف نقش خود را بهخوبی نشان دادند.
لیست بلند بالای خباثت ها و جنایت های بی شمار انگلیسی ها در ایران از هیچ احد و ناسی پوشیده نیست از جدا کردن افغانستان، تحمیل قرارداد رویترز و ایجاد فرقه ضاله بهائیت بگیرید تا حمایت از سلمان رشدی مرتد ، زمینهچینی برای ترور دانشمندان هستهای ایران، حمایت آشکار و صرف هزینه های گزاف در فتنه88 ، حمایت های بی شمار از صدام حسین در طول هشت سال جنگ تحمیلی و حمایت مستمر از گروهکهای معاند نظام که دیگر جای خود دارد.
اما توطئه های این مکار قدیمی را در خاورمیانه و کشورهای اسلامی از حضور سرویس اطلاعاتی انها در منطقه تا خط دهی به دولتمردان عرب حاشیه خلیج فارس و سرکوب معترضان به این سیاست ها تا کمک به جریانات وهابی و افراطی برای اینجاد خونریزی در بین کشورهای اسلامی را نیز نمی توان نادیده گرفت.
انگلیس بدون مهر ویزا در تهران
یادمان نرود که این اقدام بی توجهی دولت به مصوبهای که بود که مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۰ و به دنبال تشدید فشارهای دولت انگلیس علیه مردم ایران در قالب تحریم بانک مرکزی و طراحی و اجرای ترور دانشمندان هستهای به تصویب رساند.
به موجب ماده واحدهای که سال ۹۰ در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، وزارت امورخارجه موظف است در چارچوب حفظ منافع ملی و دفاع از حقوق ملت بزرگ ایران ظرف دوهفته، روابط سیاسی را با دولت انگلیس به سطح کاردار تنزل دهد و روابط اقتصادی و بازرگانی را نیز به حداقل ممکن برساند.
براساس تبصره ۱ این ماده واحده در صورت تغییر سیاستهای خصمانه کشور مزبور وزارت امورخارجه میتواند سطح روابط را ارتقاء دهد. همچنین تبصره ۲ تصریح دارد وزارت امورخارجه موظف است در مورد سایر کشورهایی که رفتار مشابه انگلیس داشته باشند، گزارشی جهت أخذ تصمیم مناسب به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند.
اما در شرایطی که مجلس شورای اسلامی در جریان این ارتقاء سطح روابط در حوزه سیاسی قرار نگرفته است، تلاش برای افزایش روابط اقتصادی با انگلیس که به صراحت در قانون مجلس شورای اسلامی ممنوع اعلام شده نیز در دستور کار قرار گرفته است
این مصوبه به روشنی از دلیل کاهش مناسبات دیپلماتیک بین ایران و انگلیس حکایت میکند که همانا «حفظ منافع ملی و دفاع از حقوق ملت ایران» است و اما واقعا سیاست های خصمانه و بی رحمانه این روباه مکار علیه منافع جمهوری اسلامی ایران تغییر یافته است.
اما دولت بی اعتنا به مصوبه مجلس و بدون هماهنگی، سرآغاز ورود دوباره روباه پیر در تهران شد در حالی که علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر فیلیپ هاموند، وزیر امورخارجه انگلستان به ایران برای بازگشایی سفارت این کشور در تهران گفت: با توجه به اینکه انگلیسی ها خود سفارت را در تهران تعطیل کردند و رفتند و اکنون تصمیم به بازگشت گرفته اند و با توجه به اعداد قابل توجه ایرانیان مقیم انگلیس و تردد ایرانیان به این کشور بازشدن سفارت انگلیس در تهران بدون خدمات کنسولی و صدور روادید ورود به کشور انگلستان به اتباع ایرانی قابل قبول نیست.
هیچ کس بازی رسانه ای دولتمردان انگلیسی در خروج دیپلمات های ایرانی را فراموش نکرده که در واکنش به مصوبه مجلس سفیر و اعضای سفارتخانه را موظف به ترک خاک این کشور کردند و حال با استفاده از ابزار رسانه ای که در اختیار دارند سعی در القا موفقیت و پیروزی در این بازی و بازگشایی سفارتخانه خود در تهران دارند.
حال چرا برخی برای حضور این روباه حیله گر فرش قرمز آماده کرده اند جای تعجب دارد!! چون قاطبه و اذهان عمومی مردم ایران هیچ گاه طی سالیان اخیر از این کشور استعمار گر دل خوشی نداشته و ندارند و شاید به همین دلیل است که طی چند روز گذشته پس از اعلام خبر بازگشایی سفارت این کشور در تهران شاهد گسترش تمهیدات امنیتی اطراف چهارراه استانبول و خیابان جمهوری می باشیم.
گزارش تصویری بازگشایی سفارت انگلیس را اینجا مشاهده کنید.