آیا ویتامین c در درمان کرونا موثر است؟
مسعود مردانی عضو کمیته علمی کرونا و فوق تخصص بیماریهای عفونی در این باره توضیح داد: فردی که به کرونا مبتلا شدهاست اگر روزانه دو واحد میوه یک نارنگی و یک عدد سیب مصرف کند، احتیاج به مصرف هیچ ویتامینی ندارد و عدهای از افراد که خرید قرصهای ویتامین را توصیه میکنند، دنبال سود مادی هستند و به طور کلی اکثر بیماران احتیاج به مصرف ویتامین ندارند.
وی در خصوص مصرف قرص ویتامین C متذکر شد: در عفونتهای ویروسی مصرف ویتامین C با دزهای بالا میتواند موجب تسریع بهبودی شود، اما نقش عمدهای در درمان ندارد.
سارا صافی متخصص تغذیه با اشاره به اینکه ویتامین C هم یک آنتی اکسیدان بسیارقوی است که پروسه التهابی در بدن را کاهش میدهد وهم به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند، اظهار کرد: این ویتامین به وفور در میوهها و سبزیجات نظیر انواع مرکبات (پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، لیمو ترش)، کیوی و یکسری سبزیجات همچون فلفل دلمه ای، گوجه و کلم بروکلی یافت میشود. به راحتی با خوردن روزانه ۵ واحد میوه و سبزیجات میتوانیم این ویتامین بدن را تامین کنیم.
وی اشاره کرد: کمبود ویتامین C در کشور ما ناشایع است و در نتیجه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا یا آنفولانزا استفاده از مکملهای ویتامین C نظیر قرصهای جوشان که دوزهای ۵۰۰ یا هزار میلی گرم دارد، توصیه نمیشود، چرا که مصرف زیاد ویتامین C با دوز بالا ریسک ابتلا به سنگ کلیه را افزایش میدهد و بنابراین به افراد توصیه میشود به جای مصرف مکمل ویتامین C حتماً انواع میوه و سبزیجات را به صورت روزانه در برنامه غذایی خود قرار دهند. فقط افرادی که به دلایل خاصی محدودیت در مصرف میوه و سبزیجات دارند، تحت نظر پزشک باید مکمل ویتامین C مصرف کنند.