مراحل کاشت گل رز به سبک هلندی
گل رز یکی از پر طرفدارترین گلهای دنیا است که برای کاشت و پرورش آن نکاتی را رعایت کرد.
خبرگزاری میزان -
_ نمناک نوشت: تقریبا ۳۰۰ نوع از گل رز در جهان وجود دارد و احتمالا بتوان این گلها را جزء پرطرفدارترین گلهای در سراسر دنیا دانست.
نکات مهمی که قبل از پرورش گل رز باید بدانید
رزها معمولا از اواسط بهار تا پاییز رشد میکنند.
رزها حداقل به ۶ تا ۸ ساعت نور مستقیم نیاز دارند.
زمانی باید گل رز را پرورش دهید که دما بین ۴۰ تا ۶۰ درجه فارنهایت در طول روز باشد.
رز زمانی رشد میکند که PH خاک بالا و خاک بارور باشد.
معمولا این گلها توانایی روییدن در جنگل را ندارند.
رزها به آب زیادی نیاز دارند و باید سعی کنید که بر اساس شرایط اقلیمی و نوع خاک به آنها آب دهید.
انواعی از گل رز که میتوانید پرورش دهید:
رزهای چای هیبریدی
بیشتر ما این نوع از گل رز را در باغچه خود داریم، آنها پرچمهای بسیار زیبایی دارند و حدودا ۱.۲ تا ۱ و ۸ متر طول ساقههای آن هاست و حدودا سه یا چهار گلبرگ دارند.
گل رز فلوریبوندا
این نوع از گل رز قد بلند تری دارد و اگر حمایت کافی از این گل و مراقبت لازم را نداشته باشید، بیش از حد بلند میشود و سپس دچار شکستگی میشود و این رزها معمولاً تا سه متر قد میکشند پس باید سعی کنید که مکان مناسبی را برای آنها انتخاب کنید.
رزهای مینیاتوری
این رزها نسبتاً کوچک هستند و به اندازه دو مدل قبلی مشهور نیستند، اما بهتر است که چند تا از آنها را در باغچه خود داشته باشید و آنها حدود ۳۰ تا ۹۱ سانتیمتر میباشند که برای محیط داخل خانه و گلدان مناسب هستند.
پرورش گل رز با استفاده از ۲ روش
دو راه موثر برای پرورش گل رز وجود دارد که یکی از آنها از طریق برش و دیگری از طریق دانههای آن میباشد. بیشتر باغبانها سعی میکنند که خودشان کار برش را انجام دهند و تجهیزات کافی را برای این کار فراهم میکنند تا بتوانند از دانههای کاشته شده، رزهای جدید به دست بیاورند.
۱. پرورش رز با استفاده از روش قیچی کردن.
بهترین زمان برای انجام این کار در فصل بهار میباشد، زیرا دما کمی پایینتر است و بوتههای گل رز قویتر هستند و باید اول انواع سبز روشن را بدون هیچ جوانه و غنچهای انتخاب کنید، زیرا باعث میشود بهترین رزها را به شما تحویل دهد و سعی کنید که از ساقههای چوبی و قدیمی برای این کار استفاده نکنید.
بهتر است حدود ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر از گیاه را برش دهید و سپس آن را در عمق دو نیم تا ۵ سانتی متری زمین بکارید و بهترین کار این است که رزهای جدید را در مکانی بکارید که جای ثابتی داشته باشد.
مرتب مجبور نباشید که جای آنها را تغییر دهید، زیرا اثر منفی بر گیاه خواهد داشت، سپس گیاه جدید را آب دهید و سعی کنید که آن را در یک کاسه شیشهای قرار دهید، زیرا به راحتی میتواند نور خورشید را جذب کند.
در صورت وجود رطوبت کافی و دمای ایده آل گل رز شروع به رشد میکند و متاسفانه سرعت برش تاثیر بسیار زیادی در گلدانهای شما دارد و زمانی که فرد بی تجربه باشد، گل رز خوبی از آب در نخواهد آمد و اگر شما هم جزو افراد بی تجربه هستید، سعی کنید که برای اولین بار از کسی کمک بگیرید.
همیشه سعی کنید که رطوبت خاک را چک کنید تا مطمئن شوید که به اندازه کافی میباشد و این کار را هر چند روز یک بار انجام دهید و زمانی که دما به حداقل ۷۵ درجه فارنهایت میرسد میتوانید بگذارید که رزها در طول روز بدون پوشش قرار بگیرند و اگر دیدید که گیاه شما برای مدتی تغییر نمیکند، به شما تضمین میدهم که این گلها غیر فعال شدند و در حقیقت فعالیت آنها نیازمند رشد مناسب میباشد که در زیر زمین اتفاق میافتد.
۲. پرورش گیاه رز از دانهها
بیشتر ما از این حقیقت آگاه نیستیم، اما رز هم میتواند دانه تولید کند و البته که این راه برای پرورش این گلها شایع و رایج نیست، اما میتوانید یک گل رز را از ساقه آن منتشر کنید و در طول زمان با خشک شدن دانهها در خاک میتوانید آنها را بیرون بکشید و دوباره بکارید و بهتر است که این دانهها را در فصل بهار بکاریم.
سایر نکات و ریزه کاریهایی که باید در مورد پرورش گل رز بدانیم و آنها را در نظر بگیریم
فاصله
سعی کنید که گل رز را بیش از حد نزدیک به گیاهان دیگر نکارید، زیرا باعث میشود که از نظر جذب خورشید و آب با دیگر گیاهان به رقابت بپردازند و برای بهترین نتیجه سعی کنید آنها را حداقل در فاصله ۶۱ سانتی متری از گل رز دیگر و ۹۱ سانتیمتر از هر گیاه دیگری بکارید و زمانی که تصمیم میگیرید که گل رز را به باغچه خود اضافه کنید، باید برنامه ریزی خوبی داشته باشید.
این گیاهان را نباید زیر درخت یا دیگر مکانهایی که در معرض باد هستند بکارید و اگر محلی که در آن زندگی میکنید، بیش از حد بادی است احتمالاً رزها به خوبی رشد نخواهند کرد.
خاک
رزهای شما باید با خاک کاملاً بارور رشد کنند که ph آنها بین شیش و نیم تا ۷ میباشد. زمانی که خاک ضعیف باشد، بهتر است که مقداری مواد تقویتی و بارور کننده را برای آنها استفاده کنیم تا این گلها به اندازه کافی مواد مغذی را دریافت کنند.
نور
گلهای رز حداقل به ۶ تا ۸ ساعت نور مستقیم خورشید در روز نیاز دارند. پیش از این هم گفتیم که معمولاً هر چقدر نور بیشتری دریافت کنند، رشد بیشتری خواهند داشت و آنها میتوانند اشعههای قوی خورشید را نیز تحمل کنند و باز هم شکوفه بدهند و اگر در مناطق شمالی زندگی میکنید، بهتر است که گیاه خود را در قسمت جنوبی باغچه خود بکارید، این کار باعث میشود که گرمای کافی به او برسد و رشدش بالا برود.
مراحل پرورش گل رز
میزان آب
میزان آبدهی مناسب برای گل رزهای استاندارد حدود ۳ تا ۶ گالون میباشد. باید همیشه سطح آب رسیده شده به این گیاه را بسنجید که این سنجش باید بر اساس نوع خاک و شرایط اقلیمی باشد؛ و همیشه باید دقت کنید که گلها مرطوب بمانند، مخصوصاً اگر در اوایل تابستان میباشد، اما اجازه ندهید که خاک بیش از حد خیس باشد و آب دادن در فصل پاییز را کاهش دهید، اما سعی کنید که از خشک شدن کامل خاک جلوگیری کنید.
دما
دمای مناسب برای کاشت گلهای رز حدوداً بین ۴۰ تا ۶۰ درجه فارنهایت در روز میباشد و از طرف دیگر این گیاهان میتوانند در دماهای بالاتر نیز مقاومت خوبی داشته باشند.
بارور کردن
هرگز هنگام کاشت به گل رز آب ندهید که این گیاهان در وهله اول به بارور شدن نیاز دارند. بهترین راه این است که از بارورکنندههای ارگانیک استفاده کنید که میتواند مواد مغذی سالم را به خاک برساند؛ و به یاد داشته باشید که بارورکنندههای مصنوعی، مخصوصا انواع مایع آن ها، گیاه را حساس میکند؛ و در نتیجه باعث میشود این گیاهان بعد از رویش حشرات را به خود جذب کنند و به جای این مواد میتوانید حدود یک فنجان ماده تقویتی گرانولار استفاده کنید و همچنین میتوانید در پیش هر گیاه پوست موز قرار دهید و این کار باعث میشود که کلسیم، منیزیم، فسفات و سولفور به گیاه برسد.
کود گیاهی
کود گیاهی یکی از بهترین راهها برای مرطوب نگه داشتن این گیاهان است و هر زمان که خواستید میتوانید این کودها را به گیاه بدهید، اما برای نتیجه بهتر میتوانید این کار را در اوایل بهار انجام دهید.
اول از همه علفهای هرز را جدا کنید و بعد از آن حدود ۲.۵ سانتی متر از لایههای ضخیم گیاه مثل برگها را برش دهید و مراقب باشید که این گیاهان حدود ۱۵ سانتی متر از بیس گیاه فاصله داشته باشد و اگر زمین خشک است، میتوانید در انتهای این پروسه به گیاه آب بدهید.
هرس کردن
موقع هرس کردن مراقب باشید، زیرا اگر در این کار زیاده روی کنید، به گیاهان آسیب وارد میشود و به جای آن میتوانید تا اواسط بهار صبر کنید و سپس اولین هرس را انجام دهید. نباید تمام انواع رزها را با یک روش یکسان هرس کرد و دو سوم از ارتفاع را برش دهید. بهترین راه برای هرس کردن این است که حدود ۱۵ تا ۳۰.۵ سانتی متر آنها را تا سطح زمین برش دهید.
پرورش گل رز و نکات کاشت آن
بیماریها و آفتها
بعضی از حشرات و آفتها میتواند باعث آسیب دیدگی گلهای رز شوند، اما خوشبختانه درمانهای بسیار موثری برای مقابله با این عوامل وجود دارد و نکته ضروری که باید رعایت کنید این است که هر چه زودتر اقدام به درمان را شروع کنید.
آلفیدها
این حشرات موذی رایجترین مشکلات را برای گلهای در حال رشد به وجود میآورد و میتوانید آنها را هنگام چسبیدن به ساقه گیاه ببینید و گاهی اوقات نیز میتوانید در لابلای برگها پیدایشان کنید؛ و زمانی که این حشرات شیره گیاه را میکشند، میتوانند باعث ضعیف شدن گل رز شوند و برای مقابله با آنها میتوانید از یک حشره کش مناسب استفاده کنید که به گیاه صدمه نزند.
سوسک و حشرات
به گلهای رز حمله میکنند و تا آنها را تخریب نکند، دست بردار نیستند. مشکل اینجاست که برای گل آسیب دیده از این طریق نمیتوان کاری انجام داد و روشهای مناسب را برای مقابله با آنها استفاده کنید و همچنین میتوانید در کنار گل رز یک عدد سیر بکارید تا از همه این حشرات در امان باشند.
جلوگیری از بیماریهای رایج برای گل رز
روشهای جلوگیری به اندازه کافی میتواند به گلهای رز کمک کند که رشد قوی و سالمی داشته باشند و بهترین کاری که میتوانید برای این گیاهان انجام دهید، این است که فضای آفتابی را برای پرورش گل رز استفاده کنید.
مقدار مناسبی از بارورکنندههای طبیعی را یک بار در ماه استفاده کنید و سعی کنید که از خشک شدن گیاه جلوگیری کنید و مرتب به آنها آب بدهید و هر چند وقت یکبار گل ها، ساقهها و برگها را هرس کنید.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *