سالگرد کشف ایدز در آمریکا؛ مرگ ۷۰۰ هزار آمریکایی طی ۴ دهه گذشته
بحران شیوع ایدز در آمریکا در ۴ دهه گذشته به بحرانی مهار نشدنی مبدل شده است.
خبرگزاری میزان -
– ژوئن ۲۰۲۱ چهلمین سالگرد ثبت نخستین موارد ابتلا به بیماری «ایدز» در آمریکاست؛ این بیماری تاکنون جان ۷۰۰ هزار نفر را در آمریکا گرفته است.
به گزارش «ساینس نیوز و اِی بی سی»، ثبت ۵ مورد ابتلا به عفونت غیرمعمول ریه در «لس آنجلس» و مرگ ۲ نفر از این افراد در ۵ ژوئن ۱۹۸۱، جنجالی بهداشتی در آمریکا برپا کرد.
در واقع ثبت این موارد، نخستین موارد ابتلا به سندروم نقص ایمنی «اچ آی وی» یا همان ایدز در آمریکا بود که تاکنون جان ۳۲ میلیون نفر را در سراسر جهان گرفته است.
تنها چند روز پس از ثبت موارد مذکور، مشخص شد که موارد بیشتری از این بیماری در آمریکا وجود دارد.
ضمن اینکه عفونتهای ثانویه دیگری مانند سرطان نادر «سارکوم» نیز شناسایی شدند.
حدود یک ماه پس از انتشار گزارش اولیه، بررسیها نشان داد تعداد افراد مبتلا به شکل تصاعدی در حال افزایش است.اما دولت «رونالد ریگان»، رییس جمهور وقت آمریکا به این بحران توجه چندانی نشان ندارد.
مصاحبه دبیر مطبوعاتی دولت وقت آمریکا، نشان داد که مقامهای ارشد این کشور و جامعه آمریکا اساسا این بیماری را شوخی تلقی کرده و نگران کننده نمیدانستند.
«آنتونی فائوچی»، مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی که در اوج شیوع ایدز به ریاست این موسسه رسید، از آن دوره زندگی حرفهای خود به عنوان «سالهای تاریک» یاد میکند.
از آن زمان تاکنون بیش از ۷۰۰ هزار نفر در آمریکا به دلیل ابتلا به ایدز جان خود را از دست دادند.
براساس اعلام مرکز مدیریت و پیشگیری از بیماریهای همه گیر آمریکا، در پایان سال ۲۰۱۸ حدود ۱.۲ میلیون بیمار مبتلا به ایدز در آمریکا زندگی میکردند.
با وجود پیشرفتهای پزشکی قابل توجه، این بیماری هنوز درمان قطعی ندارد و درمان موجود نیز به شکل نامتناسب و براساس تبعیض نژادی در دسترس بیماران قرار میگیرد.
بیماری ایدز از اوایل دهه ۱۹۲۰ در «کنگو» شناسایی شد و تا پایان سال ۲۰۱۹ بیش از ۷۵ میلیون نفر را در سراسر جهان آلوده کرد.
تقریبا ۳۲.۷ میلیون نفر در جهان بر اثر ابتلا به ایدز جان خود را از دست دادند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *