ترفندهایی برای تهیه «آش دوغ» اردبیلی
«آش دوغ» یکی از آشهای خوشمزه و معروف اردبیل است که طعم و بوی فوق العادهای دارد.
خبرگزاری میزان -
_ ایمنا نوشت: دوغ از ترکیب آب و ماست تهیه میشود. این نوشیدنی منبعی غنی از مواد معدنی از جمله کلسیم، پتاسیم، منیزیم است و برای افراد کم خواب نیز توصیه میشود. دوغ همچنین دارای ویتامینهای D و انواع ویتامینهای B است و باعث کاهش اضطراب بدن میشود. ترکیب این ماده با آش طعمی بسیار لذیذ، منحصر به فرد و خوشمزهای را به وجود میآورد.
مواد لازم برای تهیه آش دوغ اردبیل
برنج: ۱ پیمانه
تخم مرغ: ۱ عدد
دوغ: ۲ لیتر
نخود: یک و نیم پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
پیاز رنده شده: ۱ عدد
سبزی آش پاک شده: نیم کیلو
سیر: ۱ بوته خرد شده
نمک: به میزان دلخواه
طرز تهیه آش دوغ اردبیل
مرحله اول
ابتدا یک و نیم پیمانه نخود را از قبل به مدت چند ساعت در آب گرم خیس کنید و چند بار آبش را عوض کنید تا نفخ آن از بین برود. سپس آنها را در قابلمهای بپزید.
مرحله دوم
برنج از پیش شسته شده را در قابلمه نسبتاً بزرگی میریزیم و یک عدد تخم مرغ را به آن اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم.
مرحله سوم
در این مرحله دوغ را به مواد اضافه میکنیم و روی حرارت گاز قرار میدهیم.
مرحله چهارم
مواد تهیه شده را مدام هم میزنیم تا دوغ بجوشد. پس از جوش آمدن به مدت ۲ دقیقه هم بزنید.
مرحله پنجم
در این مرحله حرارت گاز را کم کنید و اجازه دهید دوغ به آرامی بجوشد. سپس نخودهای پخته شده را به آن اضافه کنید.
مرحله ششم
گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و کمی نمک که از قبل آماده کردهایم به صورت دایرههای قلقلی کوچک درآورید و در داخل آش بریزید.
مرحله هفتم
پس از افزودن گوشتها به مدت یک دقیقه از هم زدن آش خودداری کنید تا گوشتها خودشان را بگیرند. سپس به آرامی هم بزنید.
مرحله هشتم
پس از اینکه گوشتها به مدت ۶ دقیقه پخته شدند یعنی دقیقاً زمانی که گوشتها به سطح بالا آمدند، سیر را به آن اضافه کنید.
مرحله نهم
بعد از گذشت یک دقیقه، سبزی آش را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحله دهم
در این مرحله بگذارید سبزیها در حرارت کم به آرامی بجوشد. پس از به جوش آمدن سبزیها نمک را به اندازه دلخواه به آن اضافه کنید.
مرحله یازدهم
پس از ۲۰ دقیقه آش دوغ شما آماده سرو است.
نکات کلیدی تهیه آش دوغ اردبیل
توجه کنید که حتماً پس از اضافه کردن دوغ به مواد بدون توقف هم بزنید تا بدین ترتیب از بریده شدن دوغ جلوگیری شود.
بعد از به جوش آمدن دوغ دیگر نیازی به هم زدن نیست.
پس از اضافه کردن نخود به دوغ، تخم مرغ و برنج نیازی به بستن در قابلمه نیست.
برای لذیذ شدن آش بهتر است از دوغ محلی استفاده کنید.
اگر از سبزیهای فریزری استفاده کنید رنگ آش به رنگ سفید در نمیآید پس بهتر است از سبزیهای تازه استفاده کنید.
سبزیهای مورد استفاده در این آش، گشنیز، شوید، تره، قسمت سبز پیازچه و نعناع است.
دقت کنید اندازه سبزیها نباید زیاد درشت یا ریز باشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *