تحقق ١٠٠ درصدی برنامه تولید در مناطق نفتخیز جنوب
خبرگزاری میزان - امسال به طور میانگین، بیش از ١٠٠ درصد برنامه های تولید نفت و گاز شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب محقق شد که این شرکت حدود ٨٣ درصد نفت و ١٦ درصد گاز کشور را تولید می کند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش ، شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به عنوان بزرگترین شرکت تولیدکننده نفت خام کشور، جایگاه ویژه ای در تامین انرژی و گردش اقتصاد کشور دارد. وجود صدها پروژه فعال در این شرکت علاوه بر ایجاد فرصتهای کسب و کار و رونق اقتصادی استانهای حوزه نفتخیز واقع در حوزه فعالیت، نقش مهمی در تحقق اهداف عالی نظام در زمینه پیشرفت و تعالی کشور و دستیابی به اهداف برنامه پنجم توسعه دارد.
اگر هفته دولت را فرصتی برای بررسی عملکرد سازمانها و دستگاههای دولتی بدانیم، نگاهی به عملکرد موفق شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در یکسال گذشته بیانگر عزم و اراده و همت و پشتکار مجموعه مدیریت و کارکنان این شرکت برای عبور از تحریمها و دستیابی به اهداف و برنامه های از پیش تعیین شده منطبق با برنامه ابلاغی از سوی شرکت ملی نفت ایران است.
آنچه در پی می آید مهمترین سرفصلها و عناوین دستاوردهای این شرکت از هفته دولت ١٣٩٣ تا هفته دولت امسال در بخشهای عملیات و تولید، پژوهش و فناوری و ساخت داخل است:
تحقق ١٠٠ درصدی برنامه تولید در مناطق نفتخیز جنوب
در سال جاری به طور میانگین، بیش از ١٠٠ درصد برنامه های تولید نفت و گاز شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب محقق شد. این شرکت حدود ٨٣ درصد نفت و ١٦ درصد گاز کشور را تولید می کند و تامین خوراک پالاشگاهها و بخش اعظم واحدهای پتروشیمی را عهده دار است.
آغاز حفاری ٤٠ حلقه چاه نفتی در میدان آزادگان جنوبی
همزمان با شتاب بخشی به توسعه میدان آزادگان جنوبی، حفاری ٤٠ حلقه چاه این میدان به شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب واگذار و عملیات در یک برنامه زمانبندی مشخص آغاز شد. با توجه به این که میدان آزادگان مهمترین میدان نفتی مشترک کشور محسوب می شود شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب برای صیانت از منابع کشور تمام توان خود را برای اجرای برنامه حفاری چاهها مطابق با برنامه زمانبندی به کار خواهد بست.
راه اندازی مجموعه جدید دستگاه سیار فرآورش نفت
با هدف حفظ محیط زیست و پیشگیری از آلودگی خاک و هوا مجموعه جدید دستگاه سیار فرآورش نفت(MOT) در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب راه اندازی شد.
مجموعه فرآورش سیار نفت به منظور فرآورش نفت خام روی چاههایی که مورد تعمیر قرار گرفته اند استفاده می شود تا از نفت ریزی و آلودگی زیست محیطی جلوگیری به عمل آید. هر دستگاه فرآورش سیار سالانه قابلیت انجام ٥٠ عملیات سرچاهی را دارد که بطور میانگین در هر عملیات از هدر رفت ١٠٠٠ بشکه نفت خام جلوگیری می شود.
ساخت نخستین کارخانه نمکزدایی نفت با تجهیزات ساخت داخل
کارخانه نمکزدایی میدان لب سفید به عنوان نخستین کارخانه نمکزدایی نفت با تجهیزات ساخت داخل تکمیل و راه اندازی شد.
این کارخانه با ظرفیت فرآورش روزانه ٣٠ هزار بشکه نفت در این میدان نفتی با هدف افزایش کیفیت نفت خام استحصال شده از این میدان ساخته شده است. تجهیزات اصلی این کارخانه شامل دیسالتر، مخازن تحت فشار مایعات هیدروکربوری، گاز، سوخت و آب، مبدل حرارتی آب و نفت و کوره پیش گرمکن غیر مستقیم نفت خام است.
جلوگیری از بروز فوران یک چاه
با هوشیاری نیروهای عملیاتی و گزارش بهنگام نشست و آسیب دیدگی تاج چاه شماره ٢٠ اهواز از بروز فوران و خسارات جدی به چاه جلوگیری به عمل آمد.
در پی این رویداد، کارشناسان مدیریت امورفنی این شرکت و شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون بلافاصله در محل حضور یافته و پس از بررسی وضع چاه و میزان آسیب دیدگی، برنامه تعمیر فوری و ایمن سازی آن را در دستور کار قرار دادند.
در ادامه این عملیات نیروها و تجهیزات مورد نیاز به محل چاه گسیل و تمهیدات لازم برای نصب پلاک، ترمیم جداره و تعویض ولهد چاه فراهم شد.
تعمیر اساسی ١٥٩٥ تجهیز فرآیندی
١٥٩٥ دستگاه تجهیزات و ماشین آلات فرآیندی در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از سوی شرکت خدمات مهندسی و تجهیزات صنعتی توربین تعمیر اساسی شد.
این تجهیزات و ماشین آلات مربوط به کارخانه های تقویت فشار گاز، گاز وگاز مایع و تزریق گاز و واحدهای بهره برداری و نمکزدایی است که در سال ١٣٩٣ تعمیر اساسی شدند. ماشینآلات تعمیر شده شامل توربینها و کمپرسورهای گازی، توربینهای نیرو، پمپهای انتقال نفت، ژنراتورها و الکتروموتورهای شرکت های بهره برداری نفت و گاز کارون، مارون، گچساران، آغاجاری هستند.
تعمیر اساسی ٢٦ کارخانه نفت و گاز
٢٦ کارخانه نفت و گاز در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تعمیر اساسی شد. در این مدت بیش از ٣٥ دستگاه توربین گازی نیز در بخش کارگاهی و واحدهای عملیاتی تعمیر اساسی شد و در اختیار واحدهای عملیاتی قرار گرفت.
همچنین تعمیر اساسی ٤٥ کمپرسور گازی واحدهای عملیاتی مناطق نفتخیز جنوب در مدت پیش گفته از دیگر فعالیتهای شرکت توربین جنوب محسوب می شود. تعمیر اساسی بیش از ١٠ پمپ انتقال نفت و بیش از ٥٠ الکتروموتور برقی و تحویل آنها به شرکتهای بهره برداری را بخش دیگری از موفقیتهای این شرکت محسوب می شود.
جابجایی ٢٧ دکل حفاری و ١١٠ میلیون لیتر سوخت
٢٧ دکل حفاری از سوی ناوگان عملیات ترابری سنگین شرکت خدمات ترابری و پشتیبانی نفت در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب جابجا شد.
همچنین١١٠ میلیون لیتر سوخت گازوئیل از سوی این شرکت به دکلهای تعمیراتی و توسعه ای، دکلهای شرکت پیراحفاری ایران و کارگاه شماره ٥ شرکت ملی حفاری ایران حمل و ارسال شد.
ارسال بیش از ٧٥ هزار تن لوله جداری و بیش از ٧١ هزار تن مواد شیمیایی به دکلهای حفاری و دستگاه های لوله مغزی سیار و تامین و ارسال بیش از ٦١٩ میلیون لیتر آب آشامیدنی دکلهای حفاری، دستگاههای لوله مغزی سیار و تاسیسات شرکتهای نفت و گاز کارون و مارون از دیگر فعالیتهای این شرکت محسوب می شود.
افزایش ٦٣ درصدی تزریق گاز به میدان نرگسی
عملکرد کارخانه تزریق گاز نرگسی با توجه به فعالیتهای گستردهای که برای تداوم کارکرد کمپرسورهای گازی این ایستگاه صورت گرفت، بیش از ٦٣ درصد افزایش یافت.
نگهداری، تعمیر و راهاندازی این کمپرسورها از سوی نیروهای عملیاتی، تعمیراتی و مهندسی شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران و ستاد شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب انجام شده است. با توجه به اهمیت این ایستگاه و پیچیدگی عملیات کنترل و نگهداری کمپرسورها، استفاده از حداکثر ظرفیت این ایستگاه با استفاده از توان و دانش متخصصان این شرکت در اولویت قرار دارد.
مجتمع تزریق گاز آغاجاری با حداکثر ظرفیت عملیاتی شد
با تلاش کارشناسان ایرانی مجتمع بزرگ تزریق گاز آغاجاری با حداکثر ظرفیت در مدار عملیات قرار گرفت. با راه اندازی فاز ١٢ طرح توسعه میدان مشترک پارس جنوبی و تامین گاز کافی، حجم تزریق گاز به میدان آغاجاری به ظرفیت اسمی حدود ٥٦ میلیون متر مکعب در روز نزدیک شده است که این حجم گاز بیشترین توان تزریق از زمان راه اندازی ایستگاه در اوایل سال ١٣٨٨ تاکنون است.
این مجتمع دارای ٦ ردیف توربوکمپرسور عملیاتی و یک ردیف یدک است که هم اکنون هر ٦ ردیف توربوکمپرسور این ایستگاه پس از تعمیرات اساسی، در عملیات قرار گرفته است.
براساس مطالعات و برآوردهای مهندسی مخازن، تزریق گاز به میدان نفتی آغاجاری، بازیافت ثانویه نفت در مخزن آسماری این میدان را ٣ تا ٣,٥ میلیارد بشکه محقق خواهد کرد و با افزایش فشار مخزن موجب تولید نفت بدون استفاده از روشهای فرازآوری می شود که صرفه جویی قابل توجهی در بر خواهد داشت.
امکان تولید نفت از مخزن آسماری میدان رودک
با حفاری و تکمیل سومین حلقه چاه در میدان رودک، تولید نفت از مخزن آسماری این میدان امکان پذیر شد.
چاه پس از حفاری و بررسیهای فنی و تخصصی بسیار و انجام آزمایشهای متعدد، در لایه مناسبی از سازند آسماری تکمیل شد. پس از چند مرحله عملیات اسیدکاری و انگیزش چاه از سوی کارشناسان مهندسی بهره برداری مناطق نفتخیز جنوب و همکاری کارشناسان و مسئولان شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران این چاه هم اکنون به عنوان نخستین چاه تولیدی نفت مخزن آسماری رودک آماده بهرهبرداری شده است. ظرفیت این چاه یکهزار بشکه در روز است که با ساخت خط لوله، تولید از این چاه آغاز خواهد شد ضمن آن که توسعه مخزن با حفر چاههای جدید نیز در دستور کار قرار دارد.
تولید نفت از مخزن بنگستان میدان منصورآباد
تولید نفت از مخزن بنگستان میدان منصورآباد آغاز شد. تولید از این مخزن پس از مطالعه و بررسیهای تخصصی برای تعیین محل چاه جدید، با اتمام عملیات حفاری چاه شماره ١٠ منصور آباد که با سختی و پیچیدگیهای زیادی همراه بود و در مدار عملیات قرار گرفتن این چاه، آغاز شد.
این چاه با ظرفیت روزانه یک هزار بشکه در روز در مدار تولید قرار گرفته است و با تولید از این چاه، مخزن بنگستان میدان منصور آباد با داشتن میلیونها بشکه نفت درجا، به مخازن در مدار تولید مناطق نفتخیز جنوب اضافه شد.
پایان پروژه عملیات لرزهنگاری سه بعدی میدان بیبیحکیمه
عملیات لرزهنگاری سه بعدی میدان نفتی بیبیحکیمه در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب پایان یافت.
قرارداد اجرایی این پروژه بزرگ در سال ١٣٩١ بین شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و یکی از شرکتهای داخلی منعقد شد. این پروژه به وسعت بیش از ٢٠٠٠ کیلومتر مربع در گستره ٤ استان خوزستان، بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد و استان فارس اجرا شده و در آن ١٠٨٠٠٠نقطه انفجاری انجام و اطلاعات لرزه ای سه بعدی برداشت شد.
با پردازش و تفسیر این اطلاعات نقشههای جدید عمقی از وضع ساختمان مخازن آسماری، بنگستان و خامی این میدانها تهیه خواهد شد که در کاهش ریسک حفاری چاهها، انجام محاسبات حجمی، افزایش تولید و فرآیند توسعه میدانهای یاد شده نقش بسیار ارزنده و تعیین کننده خواهد داشت.
تکمیل طرح افزایش توان تزریق گاز در میدان های کرنج و پارسی
این طرح به منظور افزایش توان تزریق در مخازن کرنج و پارسی از روزانه٩٠٠ میلیون فوت مکعب در زمان حاضر به یک میلیارد و ١٠٠ میلیون فوت مکعب اجرا شده است.
عملیات اجرایی این طرح شامل افزایش ردیفهای تراکم گاز با نصب کمپرسورهای جدید در ایستگاههای تزریق گاز شماره ٥٠٠ کرنج و ٧٠٠ پارسی و توسعه شبکه تزریق گاز و تسهیلات سرچاهی برای سه حلقه چاه تزریقی جدید است که با موفقیت به اتمام رسیده است.
میدانهای کرنج و پارسی نقش عمده ای در تولید نفت کشور دارند و افزایش ظرفیت تزریق گاز به آنها امکان جبران کاهش گاز تزریقی در زمستان را به علت افزایش مصارف خانگی و صنعتی و در نتیجه تولید صیانتی از مخازن را فراهم می کند.
بکارگیری آزمایشی انرژی خورشیدی
به منظور بسترسازی و بهکارگیری انرژیهای پاک و تجدیدپذیر در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، پروژه آزمایشی استفاده از انرژی خورشیدی در شهرک نفت اهواز اجرا شد. در این پروژه ٢٠ عدد پایه چراغ خورشیدی در شهرک نفت نصب شده است که منجر به صرفهجویی سالانه ٣٠٧٠ کیلووات ساعت در انرژی الکتریکی دریافتی از شبکه میشود.
طراحی پایه چراغها از سوی کارشناسان معاونت بهینهسازی مصرف انرژی انجام گرفته که هر پایه چراغ دارای یک پانل خورشیدی به ظرفیت ٤٥ وات، یک دستگاه شارژکنترلر، یک باتری به ظرفیت ٤٠ آمپرساعت و یک لامپ ٧ وات از نوع LED است.
اجرای ٦ طرح پژوهشی
بر اساس تفاهمنامه امضا شده میان وزیر نفت و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مبنی بر همکاری دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی کشور در اجرای پروژه های پژوهشی مرتبط با توسعه میدانها، شرکت ملی نفت ایران ٩ میدان نفتی را در فاز نخست انتخاب و به دانشگاهها معرفی کرده است که از این تعداد ٦ میدان در حوزه عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب قرار دارد بدون شک این مسئله بیانگر وجود پتانسیل مناسب در این شرکت برای اجرای طرح است.
این میدانها شامل اهواز، گچساران، کوپال، منصوری، کرنج و بی بی حکیمه است که به ترتیب از سوی پژوهشگاه صنعت نفت، دانشگاه صنعت نفت، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی و پژوهشکده ازدیاد برداشت از مخازن اجرا خواهند شد.
امضای قرارداد پژوهشی تولید سوخت مایع از گاز طبیعی
اجرای پروژه پژوهشی «تدوین دانش فنی، طراحی مفهومی و پایه پیشرفته واحد نیمه صنعتی تولید سوخت مایع از گاز طبیعی (GTL) » در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در قراردادی به پژوهشگاه صنعت نفت واگذار شد.
در قالب این قرارداد پژوهشگاه صنعت نفت نسبت به تهیه بسته طراحی مفهومی و طراحی بنیادی پیشرفته واحد نیمه صنعتی تبدیل گاز طبیعی به سوخت مایع با ظرفیت ١٠٠٠ بشکه در روز اقدام خواهد کرد.
تهیه اسناد مناقصه برای اجرای فاز تکمیلی و تدوین و ارائه دانش فنی فرآیند فیشر تروپش به منظور تولید سوخت مایع از گاز طبیعی در مقیاس صنعتی از دیگر مفاد اجرایی این قرارداد است. اعتبار مورد نیاز این پروژه ٢٧ میلیارد و ٣٥٠میلیون ریال و مدت اجرای آن ١٢ ماه برآورد شده است.
امضای تفاهمنامه همکاری
تفاهمنامه همکاری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با هدف اجرای سیستم های مدیریت انرژی، تعریف پروژه های بهینه سازی انرژی و افزایش بازدهی مصرف و کاهش شدت مصرف انرژی در بخشهای مختلف ساختمان، صنعت، حمل و نقل و امور تحقیقاتی و پژوهشی در گستره عملیاتی مناطق نفتخیز جنوب امضا شد.
تعریف و اجرای طرحهای آزمایشی در حوزه های مختلف انرژیهای تجدید پذیر و فناوریهای نوین و تبادل اطلاعات و تجربیات پروژه های اجرا شده از سوی دو طرف بخش دیگری از اهداف این تفاهم نامه است.
پروژه بازیابی گازهای همراه نفت
برای نخستین بار در کشور از سوی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب مطالعات پروژه بازیابی گازهای ارسالی به مشعل با واگذاری آن به مشاور بخش خصوصی آغاز شد.
با اجرای این طرح مطالعاتی، امکان جلوگیری از هدر رفت سرمایه ملی و افزایش بازدهی بهینه سازی گازهای همراه نفت برای توسعه میدانهای نفت و گاز محقق می شود.
میانگین تولید گازهای همراه تولیدی لایه های نفتی آسماری و بنگستان در مخزن نفتی اهواز در واحد بهره برداری شماره ٢ اهواز در حدود ١٥ میلیون فوت مکعب در روز است بنابراین بازیافت، ذخیره سازی و یا تبدیل به انرژی الکتریسیته گازهای مورد نظر علاوه بر کاهش آلودگیهای زیست محیطی ارتقای طرح سلامت ساکنان منطقه را نیز به همراه خواهد داشت.
تدوین برنامه ٥ ساله
به منظور بومی سازی بخش عمده ای از تجهیزات استراتژیک مورد نیاز شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب برنامه ٥ ساله ای تدوین شده است. در این برنامه به گونه ای تهیه شده است تا مهمترین قطعات و تجهیزات مورد استفاده مانند توربین ها، کمپرسورها و پمپ های فرآیندی به ترتیب اولویت بومی سازی شود.
رونمایی ٥ تجهیز ساخت داخل
از این تجهیزات ٤ قلم در زمینه ماشینآلات فرایندی و یک مورد مربوط به اقلام حفاری است که با حمایت این شرکت از سوی شرکتهای داخلی بخش خصوصی بومی سازی شده است.
این تجهیزات شامل روتور کمپرسور بورسیگ، نشت بند لانه زنبوری (HONEY COMB)، نشت بند گازی خشک(D.G.S.)، فوران گیر چرخشی سر چاهی و مجموعه استافینگ باکس کمپرسور است.
همچنین سه دستگاه مهم کاربردی در صنعت حفاری شامل تازه ترین لوله مغزی سیار، یونیت نمودارگیری دریایی و پمپ گل (PT ١٤٠٠) در غرفه شرکت ملی حفاری ایران رونمایی شد.
امضای سه قرارداد ساخت با سازندگان داخلی
سه قرارداد با سازندگان داخلی از سوی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب برای ساخت نشت بندهای خشک کمپرسور، قطعات یدکی کمپرسورهای گازی و کفشک چاهها امضا شد.
قرارداد ساخت نشت بندهای خشک به مبلغ بیش از٤١ میلیارد و ٥٠٠ میلیون ریال با شرکت فراز انرژی آسیا، ساخت کفشک چاه به مبلغ ٨ میلیارد و ٨٩٠ میلیون ریال با شرکت سیلندر سازی تهران و قرارداد ساخت قطعات یدکی کمپرسورهای گازی نیز به مبلغ ٨ میلیارد ریال با شرکت افراز کیمیای فارس به امضا رسید.
رونمایی از دستگاه پاورپک چند منظوره ساخت داخل
دستگاه پاورپک چند منظوره ساخت داخل از سوی شرکت پیراحفاری ایران طراحی و ساخته شد. این دستگاه که برای نخستین بار در صنعت نفت کشور ساخته شده است در دستگاههای لوله مغزی سیار کاربرد دارد.
پاورپک یکی از اجزای اصلی و حساس دستگاههای لوله مغزی سیار است که بسته به نوع لوله مغزی سیار متفاوت است. کارشناسان مدیریت عملیات شرکت پیراحفاری با تکیه بر دانش و تجربه خود دستگاه جدید را به نحوی طراحی کرده اند که می تواند در همه دستگاههای لوله مغزی مورد استفاده قرار گیرد.
از ویژگیهای این دستگاه به کارگیری آن در دستگاههای لوله مغزی در حین عملیات است و با این مزیت می تواند از هرگونه وقفه عملیاتی در تعمیر چاهها که گاهی مخاطرات و مشکلات مربوط به خود را دارد، جلوگیری کند. برای ساخت این تجهیز ٥ میلیارد ریال هزینه شده در حالی که قیمت تقریبی خرید یک دستگاه آن با مشخصات بالا از خارج افزون بر ٥٠٠ هزار دلار است.
صرفهجویی ٢٠ میلیارد ریالی
تعمیر، تولید و ساخت قطعات جدید، نوآوریهای مرتبط با قطعات و مهندسی معکوس در کارگاه مرکزی شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران حدود ٢٠ میلیارد ریالی صرفهجویی اقتصادی شد.
کارگاه مرکزی گچساران شامل بخشهای جوشکاری و تولید سازههای فلزی، تراشکاری و نجاری است که ساخت پکیج و بسته بندی و ارسال قطعات به بخشها را بر عهده دارد. کارگاه شیرآلات نیز مشتمل بر دو بخش است، شیرهای معمولی و توپی و شیرهای ایمنی که شیرهای شناسنامه دار هستند و در سیستم مورد تاکید است.
آغاز بومی سازی ٤ هزار قلم کالا
بنابر برنامه ریزیهای صورت گرفته در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، ساخت ٤ هزار قلم کالای مورد نیاز این شرکت در دستور کار قرار گرفته است که در صورت تامین منابع، در سال ١٣٩٤ بومی سازی می شود. لازم به ذکر است هم اکنون سفارش ساخت ٧٥ درصد قطعات مورد نیاز این شرکت اعم از تجهیزات سرچاهی و انواع ولوها به بخش داخلی داده شده است.
انتخاب مناطق نفتخیز جنوب
با توجه به پیشگام بودن شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در بومی سازی قطعات و تجهیزات صنعت نفت و حمایت از سازندگان، همسوبا اجرای ابلاغیه وزیر نفت به منظور ساخت داخل ١٠ گروه خانواده کالایی و تجهیزات اولویت دار صنعت و حمایت تولید کنندگان داخلی، به دنبال تشکیل کارگروه راهبری با مدیریت معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت و عضویت مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و انتخاب این شرکت به عنوان شرکت معین، عهده دار مسئولیت، تجمیع، ارائه نیازها و بررسیهای کارشناسی و ارائه مستندات فنی و ارزیابی سازندگان در سطح وزارت نفت در٤ گروه کالایی مته های حفاری( ROCK BIT & PDC ) ، تجهیزات سر چاهی ( W/H & X-MASS )، پمپهای درون چاهی میله مکشی ( SRP ) و توربین شد.
رونمایی از نخستین توربین گازی
نخستین توربین سولار سنتار گازی مدل T-٤٥٠٢ برمبنای تدوین دانش فنی بومی سازی شده در قالب پروژه پژوهشی با اعتبار ١٨٠ میلیارد ریال به همت شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به عنوان کارفرما و شرکت توربین ماشین خاورمیانه به عنوان مجری پژوهشی ساخته شده است.
بهینهسازی یکدستگاه پمپ تراک
این دستگاه در ادامه بهینه سازی تجهیزات مناسب با عملیات تعمیر و تکمیل چاهها در واحد پمپهای ویژه، پس از آمادهسازی در مدار عملیات قرار گرفت.
این پمپ تراک با تکیه بر علم و تجربه متخصصان واحد پمپهای ویژه و تعمیرات بازسازی شده و هم اکنون به عنوان یک پمپ تراک کامل اسیدکاری/سیمانکاری در چرخه عملیات قرار دارد. در تعمیر و بهینه سازی این دستگاه سیستم هیدرولیک، سیستم گردش دوغاب سیمان و ٢ نوع پمپ گریز از مرکز طراحی و نصب شد.
بازسازی یکدستگاه دکل حفاری از سوی شرکت پیراحفاری ایران
این دستگاه در ادامه بهینه سازی تجهیزات مناسب با عملیات تعمیر و تکمیل چاهها در مدیریت عملیات این شرکت، پس از آمادهسازی در مدار عملیات قرار گرفت.
این دستگاه از رده خارج حفاری در چارچوب مدیریت مشارکت و نظام پیشنهادات شرکت پیراحفاری ایران باز سازی شد و هم اکنون به عنوان یک دستگاه حفاری کامل در مدار عملیات قرار دارد. بازسازی این دستگاه که به پیشنهاد یکی از همکاران شرکت پیراحفاری ایران محقق شد، باعث صرفه جویی میلیاردی می شود.
صرفهجویی ١٦٠٠ میلیارد ریالی
با تعمیر و بازسازی قطعات توربین و کمپرسور در شرکت خدمات مهندسی و تجهیزات صنعتی توربین جنوب ١٦٠٠ میلیارد ریال صرفهجویی شد.
این میزان صرفهجویی در تعمیر و بازسازی ٢ هزار و ٣٠ قطعه از انواع قطعات توربین و کمپرسورهای گازی در کارگاه مرکزی این شرکت در آغاجاری حاصل شده است.
این قطعات پس از تدوین دانش فنی از سوی کارشناسان این شرکت، مورد تعمیر و بازسازی قرار گرفته و بر روی توربین ها و کمپرسورهای واحدهای عملیاتی نصب و راه اندازی شدند. از جمله این قطعات پوسته توربین، انواع پره های ثابت و متحرک توربین، یاتاقان های مرکزی، پوسته خارجی توربین و پروانه توربین بوده که هر کدام جزو قطعات حساس توربین ها و کمپرسورها محسوب می شود.
صرفه اقتصادی ١٠٠ میلیارد ریالی
با انجام کارهای فوق برنامه کارکنان و کارشناسان مدیریت عملیات شرکت پیراحفاری ایران ١٠٠ میلیارد ریال صرفه اقتصادی حاصل شد. از جمله اقدامات صورت گرفته به این منظور تعمیرات اساسی، تعمیر و بازسازی، تغییر طراحی، اصلاح و ارتقای برخی سامانه ها و تجهیزات و دستگاهها بوده است. این مبلغ با کسر هزینههای مربوط به کالا و مواد، نیروی انسانی و هزینههای بالاسری حاصل شده است.
تعمیر فشارسنج الکترونیکی حافظهدار درون چاهی
به همت کارکنان مدیریت عملیات شرکت پیراحفاری ایران تعمیر یک عدد فشارسنج الکترونیکی حافظهدار درون چاهی (MQG) با موفقیت کامل اجرائی و عملیاتی شد. با این موفقیت از این پس اینگونه ابزارآلات درون چاهی با کمترین هزینه و حداقل زمان ممکن تعمیر میشود.
این نوع دستگاه های فشارسنج الکترونیکی که جایگزین بسیار مناسبی برای دستگاههای قدیمی امرادا میباشد، صحت و دقت عملیات ثبت دما و فشار درون چاهی را تا حد بسیار زیادی ارتقا میدهد.
ابزار فوقالذکر به دلیل پیچیدگی قطعات و بردهای الکترونیکی مربوطه برای کار در دما و فشار بسیار بالا، تاکنون از سوی هیچ یک از شرکتهای داخلی و حتی مراکز علمی/دانشگاهی تعمیر نشده و برای نخستین بار در کشور این تجهیز بسیار پیشرفته با هزینهای اندک از سوی یکی از مهندسان نیروی ارکان ثالث این شرکت تعمیر شده است.
تعمیر ١٧٠ قلم انواع شیرآلات و تسهیلات سرچاهی
١٧٠ قلم انواع شیرآلات و تسهیلات سرچاهی در شرکت پیراحفاری ایران از تعمیر و بازسازی شد. این تجهیزات در ٣ ماه نخست سال ١٣٩٤ در کارگاه تعمیرات سرچاهی خدمات فنی چاهها مورد تعمیر قرار گرفت. تعمیر این قطعات که در چاههای در حال حفاری و چاه های بهره برداری کاربرد دارند، صرفه جویی اقتصادی قابل توجهی به همراه داشته است.
به کارگیری روش نوین تعمیر چاه های گازی
با تلاش کارکنان شرکت پیراحفاری ایران عملیات طراحی، مونتاژ و نصب یک شیر ایمنی جدید با بکارگیری یک روش ابداعی در چاه گازی شماره ٤ بیبیحکیمه با موفقیت انجام شد.
این عملیات بدون حضور دکل و نیاز به خارج کردن چاه از مدار تولید، با صرف کمترین هزینه و زمان ممکن اجرا شد و از این پس استفاده از این شیوه ابداعی در عملیات تعمیر چاههای گازی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
امضای تفاهمنامه ٣ جانبه
تفاهمنامه سه جانبه ساخت لوله های ٤٢ و ٤٨ اینچ انتقال نفت خام به ارزش ٧ هزار میلیارد ریال بین شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، شرکت لوله سازی اهواز و شرکت فولاد اکسین خوزستان امضا شد.
در چارچوب این تفاهمنامه شرکت فولاد اکسین خوزستان متعهد به تولید ورقهای عریض و شرکت لوله سازی اهواز متعهد به ساخت لوله های ٤٢و ٤٨ اینچ مورد نیاز شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب خواهد شد.
بومی سازی بالابرنده لغزشی لوله حفاری
مجموعه تجهیز بالا برنده لغزشی لوله حفاری (SLIPS TYPE ELEVATORE ٢-٧/٨”) با همکاری متخصصان شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و سازندگان داخلی بومی سازی شد.
این مجموعه که از تجهیزات کاربردی حفاری است در مدت زمان ٧ ماه و با یک دهم قیمت نمونه خارجی ساخته شده است. با توجه به حساسیت و اهمیت این کالا در تداوم عملیات حفاری و عدم ارتباط با شرکت خارجی سازنده تجهیز، کارشناسان اداره مهندسی ساخت کالا با همکاری اداره مهندسی کالا و ابزار درگردش حفاری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب یک کارگروه مهندسی برای تهیه، طراحی و ساخت مجموعه کامل تجهیز تشکیل دادند.
این کارگروه با همکاری یکی از شرکت های سازنده استان خوزستان موفق به ساخت این تجهیز شدند و پس از سه ماه استفاده عملیاتی بر روی دکل ٦٤ فتح در چاه ٥٧ کوپال، مورد تائید عملیاتی واقع شد و هم اکنون در مرحله تولید انبوه است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *