هر آنچه در جریان سومین سفر استانی قاضیالقضات گذشت؛ از «رسیدگی به مشکلات تولیدکنندگان و صنعتگران خوزستانی» تا «تدابیر اتخاذ شده برای اداره بهتر شرکت هفتتپه»
- حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه صبح روز پنجشنبه ششم آبان در سومین سفر استانی خود به همراه یک هیئت از مقامات عالیرتبه قضایی به استان خوزستان سفر کرد.
عزم جزم برای رفع مشکلات استان خوزستان
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در بدو ورود به فرودگاه شهید سلیمانی اهواز مورد استقبال مسئولان و مقامات استان خوزستان از جمله استاندار و نماینده ولی فقیه در این استان قرار گرفت و طی سخنانی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه استان خوزستان از ابعاد مختلف مثالزدنی است گفت: خداوند عنایت کرده این استان در طول قرون متمادی مدافع حریم اهل بیت، دین و ارزشهای دینی بوده و هست.
رئیس قوه قضاییه با تجلیل از مقام شامخ شهدا و ایثارگران استان خوزستان تصریح کرد: مردم خوزستان همواره در مقاطع مختلف در مقابل مهاجمان بیرونی و توطئهها ایستادگی کرده و مدالی که حضرت امام خمینی(ره) به مردم این استان دادند، مدالی بیمانند بود که فرمودند مردم خوزستان دین خود را به اسلام ادا کردند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای ادامه داد: استان خوزستان با سابقه تاریخی درخشان و افتخارات و امکانات مادی گستردهای که دارد، قطب دوم اقتصادی کشور است و نباید بیکاری در آن باشد.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه حقیقتا مردم استان خوزستان سزاوار بهترین خدمات هستند، اظهار داشت: متاسفانه برخی مشکلات وجود دارد که باید دست به دست هم دهیم تا آنها را برطرف کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با اشاره به همدلی قوای سه گانه و همه دستگاهها و نهادها برای خدمت رسانی به مردم افزود: امروز همه مسئولان، اعم از مسئولان دولت، مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه مصمم هستند که تمام توان خود را برای رفع مشکلات کشور به ویژه استان خوزستان به کار گیرند.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر گزارش هایی که همکارانم درباره وضعیت استان خوزستان تهیه کردند که آنها را به دقت مطالعه کردهام، مصمم شدم با سفر به استان از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات منطقه قرار گیرم تا در حد مقدور و ممکن مشکلات قضایی و دیگر مشکلاتی که قوه قضاییه می تواند برای حل آنها به دیگر دستگاهها کمک کند مرتفع شود.
بازدید حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای از یادمان شهدای دفاع مقدس در اهواز
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای در نخستین برنامه از سفر به استان خوزستان از یادمان شهدای دوران دفاع مقدس شهر اهواز بازدید کرد.
در این بازدید که استاندار و نماینده ولی فقیه در استان خوزستان و همچنین جمعی از مقامات قضایی و اجرایی این استان رئیس قوه قضاییه را همراهی میکردند، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با حضور بر مزار شهدای گمنام و قرائت فاتحه، نسبت به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد.
رئیس قوه قضاییه همچنین با حضور در پادگان گلف از پادگانهای معروف دوران هشت سال دفاع مقدس از اتاق هدایت و فرماندهی جنگ در این پادگان بازدید کرد.
مسائل استان خوزستان را باید به طور ویژه و ملی مورد تجزیه و تحلیل قرار داد که چرا با این همه ذخایر مادی نفت و گاز و زمین حاصلخیز که دارد همچنان گرفتار برخی مشکلات است
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای در جریان سفر به استان خوزستان، با قضات و کارکنان قضایی این استان دیدار کرد و از استان خوزستان به عنوان استانی یاد کرد که بیش از ۱۲۰۰ سال قبل مامن انتشار مکتب ائمه اطهار بوده و مردم آن در مقاطع مختلف در برابر هجمههای بیرونی و توطئههای دشمنان ایستادند و متحمل رنجهای فراوان شدند.
رئیس قوه قضاییه در این دیدار اظهار داشت: امروز همه مسئولان و در راس آنها مقام معظم رهبری با نهایت دلسوزی و خیرخواهی تلاش میکنند گرفتاریهای مردم را کم و یا برطرف کنند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با بیان اینکه استان خوزستان با تاریخ درخشان و با ظرفیت بالای معنوی و مادی نباید با مشکلات مستمر مواجه باشد تصریح کرد: همانقدر که مسئولان تلاش میکنند تا مشکلات برطرف شود دشمنان و شیطان صفتان هم بر تلاش و فشار خود میافزایند.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر توجه به سه موضوع صبر، عدل و اخلاق به عنوان نیازهای امروز جامعه گفت: امروز مردم مشکلات روزمره و گرفتاریهای مختلفی دارند و شرایط هم واقعا سخت است، اما سختتر آن است که بیعدالتی و بیاخلاقی هم ببینند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای افزود: بخشی از بیاخلاقی زبانی و بخشی هم عملی است، اما اینکه بتوان کاری برای مردم کرد و مرهمی بر زخم آنها گذاشت و باری از دوش آنها برداشت، ولی در انجام خدمت کوتاهی کرد هم بیاخلاقی است.
رئیس دستگاه قضا با ملی دانستن مسائل مربوط به استان خوزستان گفت: مسائل استان خوزستان را باید به طور ویژه مورد تجزیه و تحلیل قرار داد که چرا با این همه ذخایر مادی نفت و گاز و زمین حاصلخیز که دارد همچنان گرفتار برخی مشکلات است.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای افزود: این مسئله باید بررسی شود که چرا مواهب الهی که باید موجب رفاه مردم منطقه و حتی گشایش کار مردم دیگر استانهای کشور شود، خودش زمینهساز رنج و گرفتاری مردم شده است.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه پیش از سفر به استان خوزستان گزارشی که همکارانش از وضعیت این استان تهیه کردند را مورد بررسی قرار داده اظهار داشت: امروز تقریبا همه مدیران عالی دستگاه قضا برای بررسی میدانی مشکلات مردم خوزستان به این استان سفر کرده اند تا برای رفع مشکلات مربوط به قوه قضاییه راه حل پیدا کنیم و برای سایر مشکلات نیز با دولت و مجلس و در جلسات سران قوا هماندیشی و تدبیر کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با خطیر خواندن امر قضا و با بیان اینکه همکاران دستگاه قضایی در لبه پرتگاهی قرار دارند که کوچکترین غفلت موجب لغزش و سقوط میشود به قضات و کارکنان عدلیه متذکر شد مراقب باشند مشکلات، گرفتاریها و فشارها سبب خروج آنها از مسیر درست نشود.
رئیس دستگاه قضا با تقدیر از همکاران قضایی در استان خوزستان و با اشاره به اظهارات مسئولان قضایی این استان که اعلام کردند در آستانه این سفر ۲۰۰ پیام از همکاران دریافت کردهاند، گفت که گاهی اوقات در یک شبانهروز بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ پیام برای وی ارسال میشود که برخی از آنها را در حد مقدور جواب میدهد و شخصا پیگیری میکند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای افزود: من در جریان مشکلات همکارانم هستم و مسائل آنها را درک میکنم شهادت میدهم همکارانقضایی شبانه روز از طریق گفتگو با دولت و نمایندگان مجلس برای رفع مشکلات و تأمین حقوق همکاران قضایی تلاش میکنند؛ به طوری که واقعا گاهی شرمنده ایشان میشوم.
رئیس قوه قضاییه این نکته را نیز متذکر شد که در جلسات که سران قوا که به صورت هفتگی برگزار میکنند، مسائل و مشکلات قوه قضاییه را مطرح و پیگیری میکند و کمتر جلسهای بوده که این مسائل مورد توجه و بررسی قرار نگرفته باشد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در فراز پایانی سخنانش گفت:باید خود را مدیون مردم بدانیم و خدمت به مردم را عبادت و معروف بزرگ ارج نهیم.
بیش از یک پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، حجتالاسلام «صادق مرادی» رئیس کل دادگستری استان خوزستان و تعدادی از مدیران قضایی و قضات به بیان دیدگاههای خود و مشکلات و مسائل واحدهای قضایی و اداری این استان پرداختند.
تاکید رئیس قوه قضاییه بر پرهیز از صدور احکام قضایی محدودیتزا برای تولیدکنندگان تا حد امکان
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای در دیدار با صنعتگران و تولیدکنندگان خوزستان از تولید به عنوان نیاز اصلی کشور یاد کرد و گفت: بهترین و ارزشمندترین کار در شرایط فعلی، تولید و ایجاد اشتغال است.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: اگر نتوانیم تولید و اشتغال را توسعه دهیم و صنایع را به روز کنیم و از فناوریهای نوین بهره ببریم ممکن است در مسائل دیگر نیز موفق نشویم و درگیر مشکلات مختلفی بشویم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با اشاره به آثار بیکاری در تولید ناهنجاریهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی به آمار پروندههای کیفری در استان خوزستان اشاره کرد و گفت که درصد بالایی از این پروندهها مربوط به سرقت میشود و دومین جرم نیز مربوط به مواد مخدر میشود که مقابله با آنها هزینههای فراوانی در پی دارد که با حمایت از تولید و صنعت میتواند بر این مشکلات به صورت جدی غلبه کرد.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر مسئله اقتصاد و رونق تولید و رفع موانع آن در دهه اخیر گفت: هر کاری مشکلاتی دارد و نباید با دیدن یک مشکل کاسه صبرمان لبریز شود و عقبنشینی کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر صبر و بردباری در دیدار اخیرشان با کارگزاران نظام اظهار داشت: اگر در راه رسیدن به هدف مقدس تلاش و استقامت کنیم حتی اگر به نتیجه نرسیم باز هم از این کار منفعت خواهیم برد.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش به مشکلات پیش روی صنعتگران و تولیدکنندگان اشاره کرد و از بانکها و عقود بانکی به عنوان یکی از این معضلات یاد کرد و گفت: اقتصاد ما بانکمحور است و اگر مشکلات مربوط به قراردادهای بانکی حل نشود بسیاری از مشکلات لاینحل خواهند ماند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای بر همین اساس از صنعتگران و تولیدکنندگان خواست که با همفکری دولت، بازنگری در نحوه در مدیریت اقتصادی به ویژه در حوزه بانکی را پیگیری کنند.
رئیس دستگاه قضا از امور مالیاتی به عنوان معضل دیگر پیش روی صنعتگران و تولیدکنندگان یاد کرد و گفت: از یک سو با فرارهای مالیاتی بزرگ در کشور مواجه هستیم درحالیکه عدهای هم مالیات خود را قبل از دریافت حقوق تا ریال آخر میپردازند، اما از سویی دیگر برخی به نحوه محاسبه مالیات معترض هستند همه مسائل مطروحه در مورد مالیات باید جمع بندی و به یک سرانجام درست برسند
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با اشاره به بلوکه شدن پولها بخاطر اختلافات مالیاتی خاطرنشان کرد که دولت، مجلس و دستگاه قضایی باید برای اصلاح قوانین و مقررات مربوط به حوزه مالیات گام جدی بردارند.
رئیس قوه قضاییه یکی از این معضلات را ممنوعالخروج و مسدودسازی حسابهای بانکی افراد از سوی سازمان امور مالیاتی عنوان کرد و تاکید کرد: لزومی ندارد در همه موارد حکم ممنوعالخروجی و بستن حسابها صادر شود و ما به جدّ دنبال اصلاح این روند هستیم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای افزود: اگر دستگاهی خواستار ممنوعالخروجی فردی شد قاضی باید موضوع را به دقت بررسی کند و نظر بدهد چرا که اگر بخواهیم با فوریت و بدون در نظر گرفتن جوانب امر حکم به ممنوعالخروجی بدهیم، فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی افراد مختل میشود.
رئیس دستگاه قضا از فقدان نقدینگی به عنوان دیگر معضل صنعتگران و تولیدکنندگان یاد کرد و با تاکید بر لزوم حمایت از فعالان این عرصه گفت: اگر تولید مسئله اول کشور و بهترین کار است باید زمینههای تولید را فراهم کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای افزود: اگر تولیدکننده ماده اولیه یا نقدینگی نداشته باشد نمیتواند تولید کند و اگر تولید کرد و نتوانست محصول خود را بفروشد یا صادر کند و مجبور به دپوی کالا شد، این کار هم سودی ندارد پرا که بدون گردش مالی در کار او اختلال به وجود میآید.
رئیس دستگاه قضا برخی مشکلات قضایی را نیز مانع فعالیت صنعتگران و تولیدکنندگان دانست و با اشاره به درددلهای یکی از تولیدکنندگان درباره بلوکه شدن پولهای شرکتش با اعمال ماده ۴۷۷ و بلاتکلیفی این پرونده در دیوان عالی کشور گفت: گاهی برخی تصمیمات قضایی محدودیت و مانع برای تولیدکنندگان ایجاد میکند که باید تا جایی که میتوان از صدور چنین احکامی پرهیز کرد.
وی تاکید کرد: گاهی اطاله دادرسی در پروندهها مشکلات زیادی را برای تولیدکنندگان به وجود میآورد که این مساله در قوه قضائیه باید به حداقل ممکن برسد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با بیان اینکه امکان انتخاب قاضی متخصص برای رسیدگی به همه موضوعات تخصصی در حوزههای اقتصادی و صنعتی وجود ندارد، گفت که دستگاه قضایی تلاش میکند این نوع پروندهها را با کمک نمایندگان اقشار و صنوف حل و فصل کند.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به فعالیتهای ستاد اقتصاد مقاومتی قوه قضاییه و همچنین ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استانها، تاکید کرد که این امکان وجود دارد هر پروندهای که مربوط به تولید میشود، ابتدا در کارگروهی تخصصی بررسی و حل و فصل شود و اگر به نتیجه نرسید از مسیر قضایی مورد رسیدگی قرار گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با تاکید بر لزوم بازنگری در فعالیتهای ستاد تسهیل و ستاد اقتصاد مقاومتی برای پرهیز از موازیکاریها گفت: هر مسئلهای که در این ستادها قابل حل و فصل نبود، آمادهایم تا در کارگروهی مشترک از نمایندگان صنوف و نمایندگان تام الاختیار استاندار و رئیس کل دادگستری و دیگر دستگاهها به آنها رسیدگی کنیم.
وی تاکید کرد: هر پروندهای نباید به سرعت وارد قوه قضاییه شود با قطعیت میگویم چنانچه طی سالهای گذشته جوانب مختلف برخی پروندهها مورد بررسی قرار میگرفت تا این اندازه بعضی پروندههای بزرگ با اطاله مواجه نمیشدند و مشکلات به وجود نمیآمد. در همین استان خوزستان پروندههایی که با اطاله همراه بوده اند وموجود داریم که اگر تمام جوانب آن در زمان تشکیل مورد بررسی قرار میگرفت با آسیبهای کمتری مواجه میشدیم. قوه قضائیه در حال حاضر آمادگی برگزاری جلسات تخصصی برای پروندههای اقتصادی و به ویژه کثیرالشاکی را دارد تا هم مردم به حق خود برسند و هم صنعتگر و تولید کننده متضرر نشوند و اگر جرمی هم اتفاق افتاده به آن رسیدگی شود.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر تدوین پیوست عدالتخواهانه برای قوانین و تصمیمات متذکر شد: اگر فردی بازداشت شد و این کار موجب افزایش شاکیان و تاخیر در رسیدن مردم به حق و حقوقشان شد از عدالت دور شده ایم و این نیازمند تدبیر قاضی است که با یک تصمیم درست اجازه ندهد چنین اتفاقی بیفتد.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه برخی مسائل نیازمند تصمیم و اقدام فوری است و برخی مسائل را با مُسکِن میتوان برطرف کرد و برخی مشکلات در درازمدت قابل حل است از همه صنعتگران و تولیدکنندگان خواست هر مسئلهای که مربوط به قوه قضاییه میشود و مانع از فعالیتهای تولیدی است به سرعت به مسئولان قضایی اطلاع دهند.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، یکی از فعالان حوزه تولید استان خوزستان با اشاره به طرح خود برای توسعه اشتغال در حوزه تویوپ و سوددهی بالای این صنعت استراتژیک خواستار حمایت دستگاه قضایی و مراجع ذیربط برای تزریق نقدینگی به این شرکت شد و گفت که با تامین اعتبار ضمن تسویه با بانک در یک پروسه ۵ ساله، نیروی کار شرکت را از ۴۳۰ نفر به هزار نفر افزایش خواهد داد.
وی همچنین با اشاره به رای قضایی صادره برای اختلافی که با یک شرکت داشته و بلاتکلیفی این پرونده در دیوان عالی کشور گفت که بر اثر اعمال ماده ۴۷۷، وضعیت حدود ۶۰ میلیارد تومان از داراییهای وی نامعلوم است که میتواند این رقم را صرف تقویت حوزه کسب و کار کند.
«عبدالله ایزدپناه» رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان نیز بر لزوم افزایش ظرفیت و همچنین بومیگزینی نیروی انسانی کارگاهها و واحدهای صنعتی این استان تاکید کرد و گفت: بانکها باید تسهیل کننده فعالیت واحدهای اقتصادی باشند نه آنکه با دریافت سودهای کلان، کمر تولیدکنندگان را بشکنند.
«تملک واحدهای تولیدی از سوی بانکها»، «سختگیری بانکها برای اعطای تسهیلات به صنعتگران»، «تبعیض در تخصیص اعتبارات و تسهیلات به تولیدکنندگان»، «لزوم بررسی تخصصی پروندههای قضایی تولیدکنندگان و صنعتگران» و همچنین «عدم همراهی سازمان امور مالیاتی با تولیدکنندگان»، مهمترین مسائل و مشکلاتی بود که صنعتگران و تولیدکنندگان خوزستانی با رئیس دستگاه قضا در میان گذاشتند.
استان خوزستان با این تعداد قابل توجه حوزه علمیه نباید قاضی غیربومی داشته باشد/ در دهه پنجم انقلاب باید به عدالت اجتماعی مدنظر انقلاب اسلامی نزدیک شویم
همزمان با ایام ماه مبارک ربیعالاول، آیین تلبس جمعی از طلاب حوزههای علمیه اهواز با حضور حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه و آیتالله موسوی جزایری رئیس حوزههای علمیه خوزستان برگزار شد.
رئیس قوه قضاییه ضمن توصیه همه طلاب به رعایت تقوا، پرهیزکاری و دوری از دنیاطلبی، گفت: در دهه پنجم انقلاب باید به عدالت اجتماعی مدنظر انقلاب اسلامی نزدیک شویم و طلاب و روحانیون در این زمینه نقش ویژهای دارند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با بیان اینکه استان خوزستان با این تعداد قابل توجه حوزه علمیه نباید قاضی غیربومی داشته باشد، از حوزهها خواست که دستگاه قضایی را به ویژه در حوزه نیروی انسانی کمک کنند.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، آیتالله موسوی جزایری طی سخنانی گفت: با توجه به سفرهای اخیر سران سه قوه به استان خوزستان، مردم این استان بسیار امیدوار هستند که مشکلاتشان روز به روز کمتر شود.
رئیس حوزههای علمیه با بیان اینکه تعداد قابل توجهی از کارخانهها و شهرکهای صنعتی استان خوزستان در حالت کما به سر میبرند، گفت: احیاء این کارخانهها به حل و فصل مشکلات این کارخانهها با بانکها به نحو احسان از سوی قوه قضاییه نیازمند است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: کشور عراق ظرفیت بسیاری خوبی برای صادرات محصولات تولیدی کارخانجات ایرانی است و در صورتیکه واحدهای صنعتی خوزستان بیش از پیش تقویت شوند، میتوانند سهم قابل توجهی از بازار عراق را به دست بیاورند.
ماموریت رئیس عدلیه به رئیس دادگستری خوزستان برای ایجاد اولین دادگاه خاص رسیدگی به دعاوی کیفری و حقوقی مربوط به خانواده شهدا در این استان
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در دیدار با اقشار مختلف مردم استان خوزستان با اشاره به تاریخ درخشان و استثنایی استان خوزستان گفت که مسائل این استان باید به صورت ویژه دیده شود چرا که شایسته نیست استانی با این همه ظرفیت مادی و معنوی در برخی مسائل اولیه دچار مشکل باشد.
وی با بیان اینکه هر سه قوه در تلاش برای حل گام به گام مشکلات مردم هستند، در عین حال تصریح کرد که باید خود مسئولان استان خوزستان در ویژه دیدن مسائل این خطه و گره گشایی از کار مردم پیشگام باشند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اظهار داشت: مردم امروز بیشتر توقع دارند که وقتی هر سه قوه میگویند تابع، ولی امر هستیم و میخواهیم به کشور خدمت کنیم مشکلاتشان زودتر برطرف شود و این انتظار به حق است.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش در واکنش به درخواست نماینده خانوادههای شهدا و ایثارگران استان برای ایجاد شعب تخصصی برای رسیدگی به دعاوی حقوقی این خانوادهها اظهار داشت: چندی پیش در دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران تاکید کردم که مجموعه ویژهای برای رسیدگی خاص به دعاوی خاص این قشر به ویژه مسائل خانوادگی آنها تشکیل شود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با بیان اینکه این پیشنهاد تا کنون عملیاتی نشده به رئیس دادگستری استان خوزستان ماموریت داد که اولین دادگاه خاص رسیدگی به دعاوی کیفری و حقوقی مربوط به خانواده شهدا را در این استان ایجاد کند تا با حکم ویژه و تفویض اختیارات از سوی رئیس دستگاه قضا مسائل قضایی مربوط به خانواده ایثارگران به صورت تجمیع شده در یک دادگاه رسیدگی شود.
رئیس قوه قضاییه همچنین دستور داد که شعب ویژه شوراهای حل اختلاف استان برای رسیدگی خاص به اختلافات و دعاوی خانوادههای شهدا و ایثارگران تشکیل شود تا پیش از طرح مسائل آنها در دستگاه قضا، موضوع در این شعب حل و فصل شود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با اشاره به پیشنهاد نماینده طلاب و روحانیون برای همراهی و همکاری با دستگاه قضا در رسیدگی به مسائل قضایی مردم گفت: نظام ما یک نظام مردمی است و هرجا مردم در صحنه بودند مسائل بهتر حل شده و هر جا دولت به تنهایی خواست موضوعی را حل کند، یا نشده یا پرهزینه بوده است.
رئیس دستگاه قضا گفت: قوه قضاییه در دوره تحول دستورالعملی برای استفاده از ظرفیتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد تدوین کرده که در دوره تحول و تعالی آن را بروزرسانی کرده و ارتقاء داده است تا بیش از پیش از ظرفیتهای مردمی بهره ببرد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای بر همین اساس تاکید کرد روحانیون و طلاب میتوانند با کمک حوزههای علمیه، نماینده، ولی فقیه و مسئولان دادگستری، طلبههای مستعد و فاضل را شناسایی و پس از آموزشهای تخصصی فشرده، زمینه جذب آنها را برای امر قضاوت و دیگر امور مرتبط با مسائل قضا فراهم کند.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه بی تردید نمیتوان ادعا کرد همه بخشها و دستگاهها تخصصی عمل میکنند و کار خود را دقیق انجام میدهند و هیچ مشکلی ندارند، از هر گونه نظرات و پیشنهادات مردمی به ویژه ایدههای اصلاحی آنها استقبال کرد و گفت: گاهی راه حل که برای یک مسئله به ذهن یک کشاورز یا یک کارگر میرسد ممکن است به ذهن یک مسئول نرسد و مسئولان باید از نظرات مردمی استقبال کنند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای توجه به مسئله رسانه را نیز امر مهمی دانست و با اشاره به برخی انتقادات نسبت به نارساییها در نظام رسانهای قوه قضاییه گفت: ما همه تلاش خود را برای تقویت بخش رسانهای دستگاه قضا به کار گرفته ایم و امروز با کمک گرفتن از نیروهای توانمند و متخصص حوزه رسانه، وضعیت ما خیلی بهتر از گذشته است.
وی در عین حال گفت که هنوز وضعیت بخش رسانهای قوه قضاییه با وضعیت ایدهآل فاصله دارد و خاطرنشان کرد که از هرگونه پیشنهاد مشخصی که برای بهبود و ارتقاء سازمان رسانهای قوه قضاییه ارائه شود استقبال میشود.
رئیس قوه قضاییه درباره پیشنهاد یکی از نمایندگان عشایری برای عفو و بخشودگی عشایری که مرتکب جرایم قابل گذشت شده اند اظهار داشت: قوه قضاییه به مناسبتهای مختلف از مقام معظم رهبری درخواست عفو و بخشودگی برای زندانیان میکند و ایشان با توجه به شخصیت رئوفی که دارند با این پیشنهاد موافقت میکنند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: در همین ایام اخیر به مناسبت میلاد پیامبر اعظم (ص) و امام زمان (عج) بیش از ۳ هزار نفر مشمول رافت و رحمت اسلامی شدند و در مناسبتهای دیگر نیز این مرسوم است و اگر کسانی مستحق عفو هستند را معرفی کنید با معیارهای مشخص قانونی بررسی میشود.
رئیس قوه قضاییه درباره موضوع تغییر کاربری اراضی نیز توضیح داد: تغییر کاربری اراضی یک مسئله چندوجهی است که از طرفی برخی به دنبال تغییر کاربری زمینهای کشاورزی و مراتع برای ساخت و سازهای غیرمجاز هستند و از طرف دیگر گاهی افراد برای اسکان خانواده یا نگهداری دام خود نیازمند ایجاد یک بنای محدود هستند که اگر آنها را تخریب کنیم مشکلات دیگری به وجود میآید.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای بر همین اساس از مسئولین متولی در نهادهایی، چون منابع طبیعی و سازمانهای شهری خواست که در اولین مواجهه با ساخت و سازهای غیرمجاز اجازه ندهند این سازهها بنا شود تا نیازمند پیگیری و برخوردهای قضایی نباشد.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه تغییر کاربریها قانون دارد گفت که بارها از دولت خواسته شده به این قانون عمل کند، اما برخی دهیاران و شوراها مجوزهای غیرقانونی میدهند که منشا برخی مشکلات میشود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای بر همین اساس از دادستانها خواست که تلاش کنند با تجمیع حقوق افراد ذی نفع در این مسئله، اقدامات لازم را برای جلوگیری از تغییر کاربریهای غیرمجاز انجام دهند.
رئیس دستگاه قضا مهمترین مسئله در شرایط فعلی را تولید و اشتغال عنوان کرد و گفت: امروز مهمترین مسئله ما تولید، تولید و تولید، اشتغال، اشتغال و اشتغال است و درصد قابل توجهی از ناهنجاریها و جرایم ریشه در بیکاری و مشکلات ناشی از آن دارد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای بر همین اساس از استانداران و مسئولان دادگستریها و دیگر مسئولان امر خواست که همه تلاش خود را برای حمایت از تولید و اشتغال به کار گیرند و اجازه ندهند با تعطیلی کوچکترین کارگاهی در کشور نظام تولید لطمه بخورد.
رئیس دستگاه قضا به مسئله گرانیها نیز گریزی زد و با اشاره به گلایههای گسترده مردمی از گرانیها گفت: بار اصلی کنترل بازار بر دوش دولت و سازمان تعزیرات است و امروز میدانیم که دولت در تنگنا قرار دارد و به دلیل مسائل انباشته شده و فشارهای بیرونی گرفتاریهای زیادی وجود دارد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در عین حال از دادستانها خواست که سازمان تعزیرات را یاری کنند تا اگر کسانی در این شرایط با سوءاستفاده و احتکار کرده و یا اجناس را با قیمتی بیش از قیمت مصوب عرضه میکنند برخورد کند تا از فشار بر مردم کاسته شود.
رئیس قوه قضاییه به مسئله توزیع عادلانه آب نیز اشاره کرد و گفت که دولت به شدت به دنبال مدیریت منابع آبی است و این موضوع را با جدیت پیگیری میکند و حتی روز گذشته نیز در این خصوص جلسه داشته است.
در این جلسه همچنین، پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، حجتالاسلام «سید عبدالنبی موسویفرد» امام جمعه اهواز اجرای عدالت را از اهداف نظام اسلامی دانست و گفت: درست است که در زمینه اجرای عدالت به نتیجه مطلوب نرسیدهایم، اما باید اذعان کنیم که گامهای قابل توجهی در این زمینه برداشته شده است.
«حکیمه آلبوکُردی» همسر شهید خسرو شاکری دهکردی به نمایندگی از خانواده شهدا و ایثارگران با بیان اینکه در برخی شعب قضایی شان خانواده شهدا حفظ نمیشود خواستار تشکیل محاکم، دادگاهها و شوراهای حل اختلاف خاص برای ایثارگران شد.
وی بر لزوم تعیین رابط میان ایثارگران با قوه قضاییه و بنیاد شهید تاکید کرد و خواستار رسیدگی هرچه بیشتر به خانوادههای ایثارگران زندانی شد.
«پیش بینی و تعبیه گزینه ایثارگران در سامانهها برای ارجاع پروندهها به شعب خاص» و «پیگیری بخشش جرایم بانکی ایثارگران»، از دیگر موضوعات مطرح شده از سوی نماینده خانواده شهدا و ایثارگران در این دیدار بود.
حجتالاسلام «قربانی» نماینده طلاب و روحانیون در سخنان خود بر لزوم «سازماندهی و فراهم ساختن استفاده از ظرفیتهای طلاب برای حل مشکلات قضایی خوزستان تحت عنوان حرکت جهادی قضایی» و «زمینهسازی برای استفاده از ظرفیت طلاب و روحانیون در آموزش و پیشگیری از جرایم» تاکید کرد و خواستار ارتباط و همکاری عمیق و وثیق طلاب و روحانیون با نظام قضایی در عرصههای مختلف شد.
«خطیب نژاد» نماینده اساتید و دانشگاهیان هم در این دیدار با اشاره به ضرورت پیگیری درج منصب قضاوت در زمره مشاغل سخت، خواستار ورورد به موقع دادستانها به عنوان مدعی العموم به مسائل مستحدثه برای جلوگیری از نیاز به اعزام هیتهای بازرسی از مرکز شد.
«راهاندازی مراکز دارالقرآن در دادگستریها» و «توجه به موضوع اطلاعرسانی و رسانه» و همچنین «بالفعلسازی ظرفیتهای خبررسانی قوه قضاییه در همه استانها»، از دیگر تاکیدات نماینده اساتید و دانشگاهیان در این دیدار بود.
«ماشاءالله میرعالی» نماینده عشایر لُر هم در این جلسه با اشاره به لزوم حمایت قضایی از روستاییان و عشایر از سازمان بازرسی کل کشور خواست که به موضوع ارز تخصیص یافته برای نهادههای دامی و گرانی علوفه و واکسیناسیون دامها ورود کند.
«ترک فعل مسولان در احداث و بهسازی راههای روستایی»، «عفو و بخشش دامداران و روستاییانی که جرایم قابل بخشش و تخفیف دارند»، «همکاری مصلحان عشایر با شوراهای حل اختلاف»، «مبارزه قاطع با تغییر کاربری اراضی»، «سرفرماندار پنداری برخی نمایندگان مجلس»، «جلوگیری از رانت در استخدامها»، از دیگر محورهای سخنان میرعالی در این دیدار بود.
«سیدناصر مهداوی» نماینده عشایر عرب هم در این دیدار بر ضرورت توجه به مسایل و مشکلات حاشیهنشینان تاکید کرد.
«گودرز عینی وندی» نماینده عشایر بختیاری در این دیدار بر گسترش خدمات قضایی در مناطق کمبرخوردار که امکانات الکترونیک ندارند و همچنین ساماندهی و تنظیم بازار برای مقابله با گرانی تاکید کرد.
«اکبری» نماینده فرهنگیان و معلمان هم در این دیدار خواستار رسیدگی به شکایت دهها هزار فرهنگی و معلمی در دیوان عدالت اداری شد.
«مهدینژاد» نماینده نویسندگان خواستار همکاری و مساعدت سازمانها و نهادهای مختلف برای در اختیار قرار دادن اسناد دوران دفاع مقدس جهت خلق آثار هنری شد.
برای ورود مواد اولیه باید تسهیلات ایجاد کنیم/ جایی که مجوز میخواهد با کمترین زحمت به خصوص برای بنگاههای کوچک به روز برسانیم
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه در جلسه شورای اداری استان خوزستان گفت: باید تصمیم بگیریم با نگاه ویژه در خصوص این استان اقدام کنیم.
وی تاکید کرد: اگر اقدام عاجل نداشته باشیم هزینهها بالاتر میرود و لازم است در این اقدامات ویژه، مدیران دلسوز، با انگیزه و توانمند و کاردان باشند تا بشود کار فوق العاده کرد.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه نیاز به برنامه جامع و کامل و همه جانبه است، تصریح کرد: در اقدام باید اولویت بندی صورت بگیرد.
وی ادامه داد: بودجه و امکانات ما محدود است و باید اولویت بندی صورت گیرد و اگر از همه ظرفیتهای مردمی استفاده کنیم کار جلو میرود.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای افزود: همه مدیران در بخشهای مختلف اگر همدلی و همراهی و وحدت نداشته باشند کار پیش نمیرود.
وی با بیان اینکه افزایش تولید لوازم میخواهد، گفت: برای ورود مواد اولیه باید تسهیلات ایجاد کنیم. جایی که مجوز میخواهد با کمترین زحمت به خصوص برای بنگاههای کوچک به روز برسانیم.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: بروکراسی را از جلوی پای مردم برداریم و اجازه دهیم مردم کار کنند. دستگاه قضایی استان خوزستان در مورد مسائل ناامنی و حمایت از تولید باید بیشتر حمایت کند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای ادامه داد: نمیشود روی قاضی فشار آورد، قاضی هم توانی دارد. شاید بشود با تدبیر کردن، کمک خواستن از مردم و استفاده از ظرفیت سایر دستگاهها ورودیها را کمتر کرد و مسائل را قضایی حل نکرد.
وی تصریح کرد: بحث امنیت آرامش مردم است، سیستم اطلاعاتی و انتظامی و سیستم قضایی و دستگاه اقتصادی و... همه در امنیت دخیل هستند. استاندار و همه باید به مسئله امنیت و ارامش مردم توجه کنند و برنامه داشته باشند و یک دستگاه را فقط به صحنه نفرستیم و همه باید به امنیت کمک کنیم.
دستگاه قضا و دولت حتما مدیران شرکت هفتتپه را در اداره بهتر این مجموعه کمک میکنند و اجازه نمیدهند در این مسیر تنها بمانند
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در جلسه بررسی آخرین وضعیت پرونده شرکت هفت تپه پس از واگذاری به دولت، با اشاره به بررسی و مطالعه مشکلات استان خوزستان گفت: احساس میکنم باید برای حل مشکلات این استان تلاش مضاعف و ویژهای صورت گیرد چرا که حیف است استانی با این همه ظرفیت مادی و معنوی با این حجم از مشکلات مواجه باشد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به تلاش دشمنان و شیطانصفتان گفت: بدخواهان تلاش میکنند از کوچکترین ضعفها بهترین استفاده را ببرند و امروز بر اثر همین ضعفها، مشکلات و ناهنجاریهای اجتماعی زیادی در استان خوزستان به وجود آمده که انسان هم تاسف و هم احساس مسئولیت بیشتر میکند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با بیان اینکه مسئله اقتصاد، تولید و حمایت و رونق تولید داخلی مهمترین مسئله امروز است که مقام معظم رهبری در یک دهه گذشته به ویژه در سالهای اخیر بر آن تاکید فراوان داشتند گفت: اگر در عرصه تولید بتوانیم سرآمد شویم میتوانیم دشمن را ناامید کرده و همانطور که در جنگ نظامی و بعد از آن جنگ سیاسی پیروز شدیم در این عرصه نیز دشمن را شکست دهیم.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برخی مشکلات ناشی از واگذاریهای مسئلهدار بنگاههای دولتی به بخش خصوصی اظهار داشت: بدون تردید در گذشته اشکالاتی در واگذاریها است.
رئیس قوه قضاییه با ابراز خرسندی از گزارش وضعیت کنونی مدیریتی شرکت هفتتپه در جلسه از سوی مسوولین گفت: خوشبختانه اکنون انطور که اعلام شد درباره اداره این شرکت توافق خوبی حاصل شده و مشکل خاصی وجود ندارد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای از هیئت مدیره و کارگران هفتتپه خواست که برای مدیریت بهتر این شرکت همه تلاش خود را به کار گیرند و تاکید کرد: اگر هفتتپه بهتر از گذشته وبه نحو احسن اداره شود، تولید بالا رود، کشاورزی رونق یابد و شرکت با توسعه به سوددهی بیشتر برسد و مشکلات حقوقی برای کارگران به وجود نیاد و حاشیه ایجاد نشود به عنوان یک نمونه موفق مایه افتخار خواهد بود، اما اگر شکست بخورد بر دیگر موضوعات نیز اثر منفی میگذارد.
رئیس قوه قضاییه در پایان گفت که دستگاه قضا و دولت حتما مدیران شرکت هفتتپه را در اداره بهتر این مجموعه کمک میکنند و اجازه نمیدهند در این مسیر تنها بمانند.
دستور ویژه قاضیالقضات برای حل مشکلات حقوقی شرکتها و مردم
تعدادی از مردم شهرهای مختلف خوزستان و مدیران شرکتهای دولتی و خصوصی که برای دیدار با قاضی القضات به اهواز آمدند، دقایقی پیش با حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای دیدار کردند.
گروههای مردمی و نمایندگان حقوقی شرکتهای دولتی و خصوصی در گفتگوی چهره به چهره و بی واسطه با رئیس دستکاه قضا به طرح مشکلات خود پرداختند و حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای نیز پس از شنیدن درددلهای آنها، دستورات لازم را برای رسیدگی و حل مشکلات مطرح شده صادر کرد.
تخصیص ۲۳۰ میلیارد تومان برای رفع مشکلات دستگاه قضایی استان خوزستان
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای در نشست خبری پایان سفر به استان خوزستان ضمن قدردانی از مردم غیور این استان، نماینده ولی فقیه، استاندار، اصحاب رسانه و سایر مسئولان استانی، در تشریح دستاوردهای سفر استانی اظهار کرد: استان خوزستان، استانی با مختصات و ویژگیهای خاص و دارای ظرفیتهای بالقوه بسیار بالا و البته محرومیتهایی در بخشهایی از استان است.
وی با تاکید بر اینکه باید اقدامات فوق العادهای در مورد استان خوزستان صورت گیرد، ادامه داد: هیاتی از سوی قوه قضاییه پیش از این به استان خوزستان اعزام و وضعیت همه بخشهای مربوط به قوه قضاییه اعم از دادگستری و سازمانهای تابعه را بررسی کرده و نقاط قوت و ضعف و نیازمندیها را احصا نمودند.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه همه مدیران عالی قوه قضاییه در این سفر همراه بودند، برای آنها ماموریت خاص تعریف شده بود و در شهرستانهای مختلف حضور پید ا کردند، به بازدید مسئولان عالی قضایی از بنادر امام خمینی (ره) و خرمشهر، انبارهای کالاهای دپو شده و سازمان اموال تملیکی اشاره کرد.
وی افزود: پس از ارائه گزارش بازدیدهای مذکور در جلسه با حضور استاندار در این خصوص تصمیماتی اتخاد و دستوراتی برای تعیین تکلیف کالاهای دپو شده و انبارهایی که کالا از مدتها پیش در آنها باقی مانده، صادر شد.
برگزاری ملاقاتهای مردمی یکی از برنامه رئیس قوه قضاییه و مسئولان عالی دستگاه قضا در جریان این سفر بود که حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای به آن اشاره کرد. وی تصریح کرد: ملاقاتهای متعدد مردمی توسط بنده و مسئولان عالی قضایی صورت گرفت و از نزدیک اظهارات مراجعه کنندگان شنیده شد.
رئیس دستگاه قضا یادآور شد: درخواستها و اظهارات بیش از ۵۳۰ نفر در جریان ملاقاتهای مردمی مستقیما استماع و دستورات لازم صادر شد. همچنین تعداد قابل توجهی نامه دریافت شده و تعدادی پروندههای خاص دادگستری که با مشکلاتی مواجه است به صورت موردی، مورد بررسی قرار گرفت.
وی با اشاره به درخواست مردم برای افزایش دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تصریح کرد: یکی از مسائلی که بعضی از مردم تقاضا کرده بودند افزایش تعداد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در برخی از شهرها بود که بنده با کلیت این موضوع موافقت کرده و مقرر شد بررسی صورت گیرد و نسبت به موارد اضطراری به صورت فوق العاده اقدام شود.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای همچنین از صدور دستورات لازم در خصوص افزایش تعداد قاضی و کارمند و اصلاح برخی ساختارها خبر داد.
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: مقرر شد برای رفع مشکلات دادگستری و سازمانهای وابسته دستگاه قضایی استان خوزستان، ۲۳۰ میلیارد تومان در ظرف دو سال تخصیص یابد.
وی ابراز امیدواری کرد که با کمک مسئولان، آن مقدار از مشکلات که مربوط به خود قوه قضاییه است رفع شود.